Somonul cu sparanghel și roșii cherry reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de somon cu sparanghel și roșii cherry. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos somon cu sparanghel și roșii cherry, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Somon cu sparanghel și roșii cherry
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de somon cu sparanghel și roșii cherry, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 6 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Somon cu sparanghel și roșii cherry
- 3 linguri de ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- 2 lingurițe de sare
- 2 lingurițe de piper negru măcinat
- o linguriță de pudră de chili
- un praf de semințe de chimen
- 6 bucăți de somon de dimensiuni potrivite, însă lungi
- ulei de măsline
- 20 roșii cherry
- 20 de bucăți de sparanghel
- oțet balsamic
- câteva felii de lămâie
- puțină verdeață
- smântână (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Curry cu pui și ceapă, preparat de origine asiatică
Mod de preparare - Somon cu sparanghel și roșii cherry
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea condimentelor noastre pentru bucățile noastre de somon. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga următoarele condimente: 3 linguri de ulei de măsline, zeama de la o lămâie întreagă, 2 lingurițe de sare, 2 lingurițe de piper negru măcinat, o linguriță de pudră de chili și un praf de semințe de chimen. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul
Pasul 2. În continuare ne vom ocupa de bucățile noastre de somon. Așadar, vom avea nevoie de o tavă de cuptor termo-rezistentă, în care vom așeza 6 bucăți de somon de dimensiuni potrivite, însă lungi. Cu ajutorul unei pensule, tot amestecul de condimente se va unge pe bucățile de somon din tavă, din belșug.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom acoperi tava cu folie de aluminiu și o vom pune în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pasul 4. În acest interval de timp, ne vom ocupa de pregătirea legumelor. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune la aragaz și vom turna puțin ulei de măsline, așteptând să se încingă. Odată încins, vom adăuga în tigaie 20 roșii cherry întregi, alături de 20 de bucăți de sparanghel. Condimentăm cu sare (după gust) și adăugăm și câteva picături de oțet balsamic. Acoperim tigaia pentru câteva minute, apoi o îndepărtăm de pe foc.
Pasul 5. După acest interval de timp, a venit momentul să scoatem tava cu bucățile de somon din cuptor. Vom transfera și roșiile cherry alături de bucățile de sparanghel, într-un bol și putem asambla farfuria cu preparatul nostru delicios.
Pasul 6. Așadar, vom așeza câte o bucată de somon pe farfurie, alături de câteva bucățele de sparanghel și roșii cherry, la care putem adăuga câteva felii de lămâie, puțină verdeață, iar deasupra, chiar și smântână (opțional), iar rețeta este gata!
Somonul cu sparanghel și roșii cherry este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!