Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!

reteta usoara de fajitas de pui
Rețetă ușoară de fajitas de pui

Fajitas de pui reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  fajitas de pui. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă fajitas de pui, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de fajitas de pui

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  fajitas de pui, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Ingrediente – fajitas de pui

  • 3 ardei grași (verde, galben și roșu)
  • 3 cepe
  • ulei
  • 2 lime
  • pudră de chili
  • boia de ardei dulce
  • chimen pudră
  • praf de usturoi
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 3 bucăți de piept de pui dezosat
  • ulei de măsline
  • pasta de tomate

Ingrediente pentru servire

  • tortilla
  • smântână
  • guacamole
  • salsa
  • salată verde

cea mai buna reteta de fajitas de pui
Rețetă ușoară de fajitas de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Mod de preparare - fajitas de pui

Pasul 1.  Vom începe prin a tăia în fâșii, cei 3 ardei grași, dar și cele 3 cepe. Se recomandă ca ardeiul gras să fie atât verde

și galben, cât și roșu, pentru a oferi mai multă culoare preparatului nostru de  fajitas de pui.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga două linguri de ulei, vom rade coaja de la două lime, vom adăuga și zeama de la un lime, o linguriță și jumătate de pudră de chili, o jumătate de linguriță

de boia de ardei dulce, două lingurițe de chimen pudră, o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de oregano, sare și piper (după gust). Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei lingurițe, până când vom obține o pastă. În plus, mai putem adăuga și puțină zeamă de lime, pentru un gust mult mai intens.
 

Pasul 3.  Acum a venit timpul să scufundăm cele 3 bucăți de piept de pui dezosat , în bolul plin de condimente. Așadar, fiecare bucată de piept de pui, se va lua pe rând și se va introduce în bol, pentru ca fiecare în parte să se condimenteze exact atât cât trebuie.

Pasul 4.  Între timp, vom pune pe aragaz o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu, în care vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline și vom aștepta până în

momentul în care se va încălzi și va începe să sfârâie. Atunci când uleiul s-a încălzit, vom adăuga și bucățile de piept de pui pe care tocmai ce le-am condimentat. Puiul se gătește timp de aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Cu toate acestea, în funcție de grosimea bucăților de pui, timpul de gătire poate crește.

fajitas de pui ca la restaurant
Rețetă ușoară de fajitas de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

Pasul 5.   Puiul este gata și îl putem scoate pe o farfurie. În aceeași tigaie și în același ulei în care am prăjit puiul, vom adăuga și ceapa, pe care o vom găti timp de aproximativ 5 minute, până când va începe să se înmoaie. Nu uitați faptul că ceapa trebuie să fie amestecată des, pentru a nu se arde, pentru că nu ne dorim acest lucru.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  După acest interval de timp, vom adăuga peste ceapă și toți cei 3 ardei grași, pe care i-am tocat fâșii. Vom mai găti aceste două legume timp de alte 5 minute, până când vor deveni mai crocante.

Pasul 7.  Între timp, vom începe să tăiem și cele trei bucăți de piept de pui, felii, însă nu prea groase, pentru ca toate ingredientele să aibă loc în tigaie, atunci când le vom amesteca împreună. După ce am terminat de feliat puiul, îl vom adăuga și pe el în tigaie, peste ardei și ceapă și continuăm să amestecăm. Mai punem și puțină zeamă de lime și pastă de tomate, iar după ce mai amestecăm puțin, le putem lua de pe foc.

Fajitas de pui  este gata și se poate servi cald, cu tortilla, smântână, guacamole, salsa și salată verde. Poftă bună!

cum se prepara fajitas de pui
Rețetă ușoară de fajitas de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies