Burgerul reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de burger. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos burger, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de burger
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de burger, absolut delicios, în doar 7 pași simpli!
Ingrediente – burger
Ingrediente pentru burger
- 1,5 kg carne de vita
- salată verde sau salata iceberg
- 2 roșii
- 2 castraveți
- o ceapă roșie
- 4 chifle de hamburger
- unt
- sare
- piper
- cașcaval feliat
Ingrediente pentru sos
- o ceapă galbenă
- o lingură de maioneză
- o linguriță de muștar
- sos iute
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 burgeri. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!
Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată
Mod de preparare - burger
Pasul 1. Primul lucru pe care îl vom face este să porționăm carnea de vită, în 8 chifteluțe, însă duble decât cele obișnuite, pentru a obține patru burgeri. Le împachetăm în hârtie de copt și le punem în frigider, pentru a ne ocupa și de restul ingredientelor pentru burgerul nostru.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de prepararea unui sos absolut delicios pe care îl vom adăuga rețetei noastre delicioase de burger. Începem prin a tăia o ceapă galbenă în jumătate, dintre care o jumătate din aceasta o vom rade pe răzătoare și o vom adăuga într-un mic bol, peste care vom pune și o lingură de maioneză, o linguriță de muștar, puțin sos iute și
Pasul 3. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de pregătirea legumelor pe care le vom folosi în prepararea rețetei noastre speciale de burger. Așadar, începem prin a alege câteva frunze de salată verde (sau tăia mărunt salata iceberg), cele 2 roșii în feliuțe subțiri, 2 castraveți tot în rondele subțiri, dar și o ceapă roșie, feliuțe.
Pasul 4. Între timp, vom tăia în două, chiflele de hamburger, le vom unge cu puțin unt și le vom prăji la foc mediu. Nu uitați ca în acest interval de timp, în care chiflele noastre se prăjesc, cuptorul trebuie preîncălzit. După ce chifteluțele noastre de hamburger s-au prăjit, le vom îndepărta de pe foc și vom așeza chifteluțele de carne de vită.
Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată
Pasul 5. Pe fiecare bucată de carne în parte, se va așeza o bucățică de hârtie de copt (pentru a nu se lipi) și începem să le presăm ajutându-ne de o spatulă și un ciocan de carne, care va pune presiune pe spatula pe care o utilizați. În funcție de preferințe, chifteluțele de burger pot ieși mai subțiri sau puțin mai groase. Presărăm puțină sare și piper pe deasupra și le adăugăm câte o linguriță din ingredientul secret: sosul!
Pasul 6. În momentul în care burgerul este făcut pe o parte, îl vom întoarce, folosindu-ne de aceeași spatulă cu care le-am presat. Apoi vom lua câte o bucățică de cașcaval feliat și o vom pune pe două dintre bucățile de burger în parte, iar deasupra vom așeza câte o bucată de carne, pentru ca acesta să se topească între cele două. La scurt timp după aceea, vom lua toate bucățile de carne de pe foc.
Pasul 7. A sosit momentul să ne ocupăm de asamblarea burgerului. Așadar, începem prin a pune sosul absolut delicios pe care l-am realizat, pe prima parte a chiflei, apoi vom așeza frunzele de salată verde (sau bucățile tăiate de salată iceberg), câteva felii de roșii și castraveți, apoi bucățile de carne, câteva felii de ceapă și încă o frunză de salată (opțional), iar apoi punem și capacul chiflei.
Burgerul este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert