Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

reteta clasica de burger
Rețetă clasică de burger

Burgerul reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  burger. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos burger, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  burger

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de burger,  absolut delicios, în doar 7 pași simpli!

Ingrediente – burger

Ingrediente pentru burger

  • 1,5 kg carne de vita
  • salată verde sau salata iceberg
  • 2 roșii
  • 2 castraveți
  • o ceapă roșie
  • 4 chifle de hamburger
  • unt
  • sare
  • piper
  • cașcaval feliat

Ingrediente pentru sos

  • o ceapă galbenă
  • o lingură de maioneză
  • o linguriță de muștar
  • sos iute

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4  burgeri. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!

cea mai buna reteta de burger
Rețetă clasică de burger[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Mod de preparare - burger

Pasul 1.  Primul lucru pe care îl vom face este să porționăm carnea de vită, în 8 chifteluțe, însă duble decât cele obișnuite, pentru a obține patru burgeri. Le împachetăm în hârtie de copt și le punem în frigider, pentru a ne ocupa și de restul ingredientelor pentru burgerul nostru.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul 2.  Acum ne vom ocupa de prepararea unui sos absolut delicios pe care îl vom adăuga rețetei noastre delicioase de burger. Începem prin a tăia o ceapă galbenă în jumătate, dintre care o jumătate din aceasta o vom rade pe răzătoare și o vom adăuga într-un mic bol, peste care vom pune și o lingură de maioneză, o linguriță de muștar, puțin sos iute

și amestecăm.

Pasul 3.  Acum a venit momentul să ne ocupăm și de pregătirea legumelor pe care le vom folosi în prepararea rețetei noastre speciale de burger. Așadar, începem prin a alege câteva frunze de salată verde (sau tăia mărunt salata iceberg), cele 2 roșii în feliuțe subțiri, 2 castraveți tot în rondele subțiri, dar și o ceapă roșie, feliuțe.

Pasul 4.  Între timp, vom tăia în două, chiflele de hamburger, le vom unge cu puțin unt și le vom prăji la foc mediu. Nu uitați ca în acest interval de timp, în care chiflele noastre se prăjesc, cuptorul trebuie preîncălzit. După ce chifteluțele noastre de hamburger s-au prăjit, le vom îndepărta de pe foc și vom așeza chifteluțele de carne de vită.

 

reteta de sos pentru burger
Rețetă clasică de burger[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată

Pasul 5.  Pe fiecare bucată de carne în parte, se va așeza o bucățică de hârtie de copt (pentru a nu se lipi) și începem să le presăm ajutându-ne de o spatulă și un ciocan de carne, care va pune presiune pe spatula pe care o utilizați.  În funcție de preferințe, chifteluțele de burger pot ieși mai subțiri sau puțin mai groase. Presărăm puțină sare și piper pe deasupra și le adăugăm câte o linguriță din ingredientul secret: sosul!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  În momentul în care burgerul este făcut pe o parte, îl vom întoarce, folosindu-ne de aceeași spatulă cu care le-am presat. Apoi vom lua câte o bucățică de cașcaval feliat și o vom pune pe două dintre bucățile de burger în parte, iar deasupra vom așeza câte o bucată de carne, pentru ca acesta să se topească între cele două. La scurt timp după aceea, vom lua toate bucățile de carne de pe foc.

Pasul 7.  A sosit momentul să ne ocupăm de asamblarea burgerului. Așadar, începem prin a pune sosul absolut delicios pe care l-am realizat, pe prima parte a chiflei, apoi vom așeza frunzele de salată verde (sau bucățile tăiate de salată iceberg), câteva felii de roșii și castraveți, apoi bucățile de carne, câteva felii de ceapă și încă o frunză de salată (opțional), iar apoi punem și capacul chiflei.

Burgerul  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

reteta de burger ca la restaurant
Rețetă clasică de burger[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Paste cu dovlecei. Cei mici vor fi încântați de acest preparat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies