Pandișpanul cu căpșuni reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pandișpan cu căpșuni. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pandișpan cu căpșuni, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de pandișpan cu căpșuni
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni, absolut delicios, în doar 8 pași simpli!
Ingrediente – pandișpan cu căpșuni
Ingrediente pentru aluat
- unt
- 2 ouă
- o cană de zahăr granulat
- o cană de smântână
- o jumătate de cană de ulei de măsline
- esență de vanilie
- două căni de făină
- două lingurițe de praf de copt
- un sfert de linguriță de sare
- 3,5 kg căpșuni
Ingrediente pentru siropul de căpșuni
- o jumătate de kg de căpșuni
- o jumătate de cană de zahăr granulat
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
Citeste si: Rețetă perfectă pentru croissante. Vor ieși ca la cea mai scumpă patiserie din Paris
Mod de preparare - pandișpan cu căpșuni
Pasul 1. Începem prin a unge cu unt, marginile unei tăvi pentru tort (care are fundul detașabil), iar pe fundul acesteia punem hârtie de copt. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la temperatura cea mai mare (în funcție de cuptor).
Pasul 2. Continuăm prin a realiza amestecul cu ingredientele umede, mai exact, într-un bol vom sparge două ouă și vom adăuga o cană de zahăr granulat, pe care le vom amesteca cu mixerul, pentru aproximativ 5 minute, până vom obține o cremă groasă și deschisă la culoare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 3. În continuare, adăugăm o cană de smântână, o jumătate de cană de ulei de măsline și o linguriță de esență de vanilie. Continuăm să amestecăm conținutul obținut, la viteză mică, până când toate ingredientele se vor combina uniform.
Pasul 4. Alături, într-un castron de dimensiuni medii, vom amesteca două căni de făină, două lingurițe de praf de copt și un sfert de linguriță de sare. Pornim mixerul la viteză mică spre
Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată
Pasul 5. Ne putem ocupa și de tăierea a 4 kilograme de căpșuni, pentru pandișpanul nostru.
Așadar, din 2 kilograme de căpșuni, le vom tăia pe fiecare în două (pentru decor), iar pe restul de 2 kilograme, le vom tăia în patru, pentru interiorul pandișpanului.Pasul 6. În tava de tort pe care am menționat-o la început, vom turna jumătate din aluatul pe care l-am realizat și începem să-l întindem pe toată suprafața tăvii, cu ajutorul unei palete. Apoi vom lua toate căpșunile pe care le-am tăiat în bucățele mici și le presăram peste tot aluatul, pentru ca ulterior să adăugăm și cealaltă jumătate de aluat, pe care o vom întinde astfel încât să acopere toate căpșunile. Deasupra vom adăuga și jumătate din cantitatea de căpșuni pe care le-am tăiat în două.
Pasul 7. Pandișpanul cu căpșuni se va coace în centrul cuptorului, la cea mai mare temperatură a cuptorului, timp de 50 de minute. Între timp, din restul căpșunilor care ne-au rămas, vom realiza un sos delicios de căpșuni. Așadar, le adăugăm într-un blender, împreună cu jumătate de cană de zahăr granulat și amestecăm.
Pasul 8. Odată ce pandișpanul cu căpșuni este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească timp de 15-20 de minute, în tavă. Apoi, cu ajutorul unei spatule sau a unui cuțit, vom dezlipi marginea acestuia, cu grijă și vom desface tava. Presăram puțin zahăr pudră pe deasupra, turnăm din siropul proaspăt făcut și putem tăia pandișpanul.
Pandișpanul cu căpșuni este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă ușoară de paste cu dovlecei. Cei mici vor fi încântați de acest preparat