Pastele cu dovlecei reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu dovlecei. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu dovlecei, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de paste cu dovlecei
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu dovlecei, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Ingrediente – paste cu dovlecei
- 200 g paste
- busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- usturoi
- o legătură de pătrunjel
- sare grunjoasă
- piper măcinat
- parmezan
- 2-3 dovlecei
- o ceapă roșie
- o legătură de ceapă verde
- vin alb
- apă
- 6 creveți (opțional)
De menționat este faptul că această
Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie
Mod de preparare- paste cu dovlecei
Pasul 1. Primul lucru pe care îl vom face este să punem ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mic spre mediu, pentru a-l încălzi. Între timp, vom continua prin a tăia atât ceapa roșie, cât și ceapa verde, în cubulețe mici, pe care le vom pune în tigaie, moment în care vom da și focul mai mare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 2. A venit momentul să tăiem și dovleceii, prima dată rondele, iar apoi mărunt și îi adăugăm peste bucățile de ceapă din tigaie, la care adăugăm puțină sare și amestecăm. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să se gătească. În acest timp ne vom ocupa de prepararea pastelor și a creveților (opțional).
Pasul 3.
Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat
Pasul 4. În acest timp, vom descoperi și tigaia cu legume, vom adăuga puțină apă și vom pune la loc capacul. La scurt timp, îndepărtăm capacul și mai amestecăm puțin compoziția, iar cu o furculiță, vom pasa puțin dovleceii și ceapa, pentru a deveni mai cremos. Peste acestea vom adăuga și creveții (opțional) și vom îndepărta usturoiul.
Pasul 5. Pastele se pun și ele în oala cu apă fiartă, la foc mediu spre mare. În acest timp, vom pune înapoi pe foc compoziția de dovlecei cu creveți, pentru a se reîncălzi și a termina gătirea pastelor, în interiorul acestei compoziții. Luăm rând pe rând, câte o paletă de paste și le adăugăm peste sosul din tigaie, amestecând din când în când, pentru a obține o consistență cremoasă. Dacă observați că preparatul începe să scadă, mai adăugați puțină apă de la paste și amestecați.
Pasul 6. În momentul în care preparatul este gata, oprim focul, presărăm pe deasupra parmezan ras, piper măcinat, rupem și câteva frunze de busuioc proaspăt și amestecăm. Se recomandă să nu tăiem busuiocul cu cuțitul, pentru că îi va oferi o aromă nu tocmai plăcută. În momentul în care pastele cu dovlecei sunt gata, le luăm de pe foc.
Pastele cu dovlecei sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată