Eclerele cu ciocolată și cremă de vanilie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru eclerele cu ciocolată și cremă de vanilie, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de eclere cu ciocolată și crem ă de vanilie
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie, absolut delicioasă!
Ingrediente – eclere cu ciocolată și crem ă de vanilie
- Veți avea nevoie de următoarele ingrediente, pentru crema de vanilie:
- 3 gălbenușuri de ou
- 20 g amidon de porumb
- 50 g zahăr
- 250 ml lapte
- 100 g smântână
- o linguriță extract de vanilie
Ingrediente pentru eclere:
- 130 ml apă
- 50 g unt
- 1/4 linguriță de sare
- 70 g făină
- 2 ouă
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 50 g ciocolată neagră
- 50 g frișcă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 eclere. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele
menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!Citeste si: Rețetă rulouri de bacon cu carne tocată
Mod de preparare - eclere cu ciocolată și cremă de vanilie
Începem cu prepararea umpluturii, mai exact a cremei de vanilie pentru eclere. Așadar, vom avea nevoie doar de gălbenușurile de la 3 ouă, pe care le vom pune într-un castron, alături de cele 20 de grame de amidon de porumb (pentru ca umplutura să fie moale și cremoasă).
În același bol, vom adăuga și cele 50 de grame de zahăr, iar în cazul în care vă doriți ca această cremă de vanilie să iasă mai dulce, puteți adăuga încă 5-10 grame și amestecăm tot conținutul cu ajutorul unui tel, până se dizolvă și se omogenizează.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Acum vom trece și la pasul următor, în care vom adăuga într-o oală 250 de mililitri de lapte și 100 de grame de smântână, pentru ca frișca să aibă o textură cremoasă. În cazul în care nu aveți la îndemână smântână, o puteți înlocui tot cu lapte, în aceeași cantitate, la care mai adăugați și 30 de grame de unt, pentru a vă asigura că veți obține în continuare textura cremoasă. Această compoziție se pune pe foc mediu și se fierbe, până în momentul în care vor apărea niște bule mici.
Acum că au apărut micile bule, conținutul se ia de pe foc și se toarnă treptat, peste cel din bol. Amestecați încet! În caz contrar, oul din bol se va transforma într-o omletă și nu ne dorim asta. Compoziția obținută se va pune înapoi pe foc mic, pentru a se fierbe. Pentru ca acesta să nu se ardă, trebuie să amestecăm continuu, până când veți obține o densitate a cremei perfectă pentru umplutura eclerelor. Adăugați și o linguriță de extract de vanilie, amestecați, iar apoi crema se
pune într-un poș și la frigider pentru aproximativ 2 ore.Citeste si: Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră
Acum ne vom ocupa și de eclerele propriu-zise. Într-o oală turnăm 130 de mililitri de apă, 50 de grame de unt, 1/4 linguriță sare și o linguriță de zahăr (opțional), conținut pe care îl vom fierbe, până în momentul în care untul se topește complet, însă nu mai mult de atât. Luăm conținutul de pe foc și adăugăm cele 70 de grame de făină, iar cu ajutorul unei spatule, amestecăm până când făina se va înmuia și vom obține o textură netedă (fără cocoloașe). Întreg conținutul se pune înapoi la foc mic, iar timp de 1-2 minute, amestecăm continuu. După acest interval de timp, îl luăm de pe foc și îl lăsăm să se răcească timp de 15 minute.
Imediat ce s-a răcit, adăugăm 2 ouă întregi (albuș și gălbenuș) și luați câte puțin din compoziție și amestecați cu ouăle, pentru a vă asigura că veți obține textura potrivită de densitate. Conținutul pentru eclere se va pune într-un poș și începem să formăm eclerele în tava de cuptor, în care am pus hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește cu 15 minute înainte de a introduce tava cu eclere, care se vor prepara la o temperatură de 190-200 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute, astfel încât eclerele se vor umfla și vor avea o culoare maro-aurie.
După prepararea eclerelor, scoatem tava din cuptor, iar eclerele se vor așeza pe o suprafață plată, astfel încât, în continuare, vom face o gaură potrivită (cu un cuțit sau un pai) la mijlocul fiecărui ecler în parte, prin intermediul căreia vom adăuga crema de vanilie. Prin urmare, tot ce trebuie să facem acum este să introducem umplutura de vanilie în eclere.
Citeste si: Rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki
Pentru a pregăti și glazura de ciocolată, avem nevoie de 50 de grame de ciocolată neagră și 50 de grame de frișcă fiartă pe care le vom pune într-o bol, conținut ce se va amesteca, până în momentul în care se va topi și vom obține o glazură de ciocolată cremoasă. Apoi vom lua eclerele și le vom scufunda doar pe jumătate, în glazura de ciocolată.
Eclerele cu ciocolată și cremă de vanilie sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți