Friptura perfectă preparată pe piatră reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de rapid. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de friptură perfect preparată pe piatră, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o friptură numai bună, pe piatră, preparată exact pe gustul vostru.
Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie
Rețetă de friptură perfectă pe piatră
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de friptură pe piatră , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D.
Ingrediente – friptură perfectă pe piatră
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită (maturată timp de 45 de zile), brânză albastră (blue cheese), nuci, struguri, coacăze roșii, ulei și sare grunjoasă.
Mod de preparare - friptură perfectă pe piatră
Este cunoscut deja faptul că preparatele care au la bază carne de vită sunt bogate, în special, în aminoacizi care sunt absolut necesari pentru ca organismul nostru să funcționeze cum se cuvine, ajutând la menținerea unei mase musculare și a unui stil de viață sănătos. Există nenumărate moduri în care puteți prepara carnea de vită, însă astăzi vă vom prezenta cum puteți găti într-un mod absolut delicios și numai bun, o friptură perfectă, dacă veți ține cont de un aspect de-a dreptul
important, care se poate considera totodată și un secret datorită căruia, preparatul va avea o savoare nemaiîntâlnită. Această rețetă se poate prepara chiar pe o piatră, în aer liber, pe pirostrie.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Rețetă rulouri de bacon cu carne tocată
Înainte de a începe, de menționat este faptul că bucata de carne pe care o vom folosi în rețeta de astăzi, a fost maturată, timp de 45 de zile. Acesta este „secretul” menționat anterior, pe scurt, carnea de vită, în cazul de față, a fost păstrată în condiții controlate de temperatură, umiditate și ventilație. Cu alte cuvinte, carnea a fost „învechită” în mod controlat, pentru a deveni astfel, mult mai fragedă, suculentă și aromată, pentru procesul de gătire pe care urmează să îl urmăm.
Acum că am stabilit și unul dintre principalele motive pentru care friptura de astăzi va ieși cu adevărat perfectă, ne putem apuca de rețetă. Tot ce trebuie să facem este să începem prin a pregăti focul pentru pirostrie. Pentru a ne asigura că avem toate ingredientele necesare, le putem așeza pe fiecare în parte, pe un tocător sau pe o suprafață plană.
Citeste si: Rețetă delicioasă de gulaș unguresc
Imediat ce focul s-a întețit, așezăm și piatra pe care vom găti friptura noastră perfectă de vită, pe pirostrie. Apoi, asigurați-vă că ați turnat îndeajuns de mult ulei pe piatră, pentru a ajunge pe toată suprafața acesteia. Vom turna ulei în două rânduri, pentru ca piatra să fie îndeajuns de încinsă pentru a pregăti bucata de carne de vită, pe care am ales-o.
Odată ce ne-am asigurat că piatra este îndeajuns de înfierbântată și pregătită pentru procesul de gătire, următorul pas constă în punerea pe piatră, a bucății întregi de carne de vită, pe care o vom lăsa un timp mai lung, pentru a se găti corespunzător. Astfel încât, în momentul în care este gătită pe o parte, o întoarcem cu grijă și pe cealaltă parte și presărăm și puțină sare grunjoasă pe deasupra.Citeste si: Rețetă delicioasă de cheesecake San Sebastian. „Provine din Spania și este un cheesecake absolut fabulos!”
În momentul în care friptura noastră de vită s-a gătit așa cum trebuie, o luăm ușor de pe piatră și o așezăm înapoi pe tocător sau pe o farfurie de dimensiuni mai mari. Putem deja să și tăiem friptura de vită și să o gustăm.
Citeste si: Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util
Friptura preparată pe piatră este gata și se poate servi caldă, alături de blue cheese, struguri, nuci și coacăze roșii, pentru o aromă mult mai intensă și deosebită a fripturii de vită. Poftă bună!
Citeste si: Cum elimini mirosul de mâncare din casă. Care sunt cele mai utile trucuri