Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră

retete emisiunea wild cooking de la kanal d
Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră

Friptura perfectă preparată pe piatră reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de rapid. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  friptură perfect preparată pe piatră, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o friptură numai bună, pe piatră, preparată exact pe gustul vostru.  

 

cea mai buna reteta de friptura
Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie

 

Rețetă de  friptură perfectă pe piatră

Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de  friptură pe piatră , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D.

Ingrediente –  friptură perfectă pe piatră

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită (maturată timp de 45 de zile), brânză albastră (blue cheese), nuci, struguri, coacăze roșii, ulei și sare grunjoasă.

Mod de preparare -  friptură perfectă pe piatră

Este cunoscut deja faptul că preparatele care au la bază carne de vită sunt bogate, în special, în aminoacizi care sunt absolut necesari pentru ca organismul nostru să funcționeze cum se cuvine, ajutând la menținerea unei mase musculare și a unui stil de viață sănătos. Există nenumărate moduri în care puteți prepara carnea de vită, însă astăzi vă vom prezenta cum puteți găti într-un mod absolut delicios și numai bun, o friptură perfectă, dacă veți ține cont de un aspect de-a dreptul

important, care se poate considera totodată și un secret datorită căruia, preparatul va avea o savoare nemaiîntâlnită. Această rețetă se poate prepara chiar pe o piatră, în aer liber, pe pirostrie.

reteta de friptura pe piatra
Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Rețetă rulouri de bacon cu carne tocată

Înainte de a începe, de menționat este faptul că bucata de carne pe care o vom folosi în rețeta de astăzi, a fost maturată, timp de 45 de zile. Acesta este „secretul” menționat anterior, pe scurt, carnea de vită, în cazul de față, a fost păstrată în condiții controlate de temperatură, umiditate și ventilație. Cu alte cuvinte, carnea a fost „învechită” în mod controlat, pentru a deveni astfel, mult mai fragedă, suculentă și aromată, pentru procesul de gătire pe care urmează să îl urmăm.

Acum că am stabilit și unul dintre principalele motive pentru care friptura de astăzi va ieși cu adevărat perfectă, ne putem apuca de rețetă. Tot ce trebuie să facem este să începem prin a pregăti focul pentru pirostrie. Pentru a ne asigura că avem toate ingredientele necesare, le putem așeza pe fiecare în parte, pe un tocător sau pe o suprafață plană.

friptura ca la restaurant
Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă delicioasă de gulaș unguresc

Imediat ce focul s-a întețit, așezăm și piatra pe care vom găti friptura noastră perfectă de vită, pe pirostrie. Apoi, asigurați-vă că ați turnat îndeajuns de mult ulei pe piatră, pentru a ajunge pe toată suprafața acesteia. Vom turna ulei în două rânduri, pentru ca piatra să fie îndeajuns de încinsă pentru a pregăti bucata de carne de vită, pe care am ales-o.

Odată ce ne-am asigurat că piatra este îndeajuns de înfierbântată și pregătită pentru procesul de gătire, următorul pas constă în punerea pe piatră, a bucății întregi de carne de vită, pe care o vom lăsa un timp mai lung, pentru a se găti corespunzător. Astfel încât, în momentul în care este gătită pe o parte, o întoarcem cu grijă și pe cealaltă parte și presărăm și puțină sare grunjoasă pe deasupra.

reteta friptura suculenta
Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă delicioasă de cheesecake San Sebastian. „Provine din Spania și este un cheesecake absolut fabulos!”

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În momentul în care friptura noastră de vită s-a gătit așa cum trebuie, o luăm ușor de pe piatră și o așezăm înapoi pe tocător sau pe o farfurie de dimensiuni mai mari. Putem deja să și tăiem friptura de vită și să o gustăm.

Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util

Friptura preparată pe piatră este gata și se poate servi caldă, alături de blue cheese, struguri, nuci și coacăze roșii, pentru o aromă mult mai intensă și deosebită a fripturii de vită. Poftă bună!

 

Citeste si: Cum elimini mirosul de mâncare din casă. Care sunt cele mai utile trucuri



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă rulouri de bacon cu carne tocată

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies