Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat

reteta delicioasa de placinta cu dovleac
Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac

Plăcinta cu dovleac reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu dovleac. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o plăcintă cu dovleac, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  plăcintă cu dovleac

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu dovleac, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Ingrediente – plăcintă cu dovleac

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g de făină
  • zahăr brun
  • sare
  • o cană de unt
  • apă cu gheață
  • puțină votcă
  • câteva boabe de fasole uscată
  • oua
  • smântână lichidă

Ingrediente pentru umplutura de dovleac

  • conservă de piure de dovleac
  • scorțișoară
  • ghimbir măcinat
  • nucșoară proaspăt rasă
  • cuișoare măcinate
  • smântână groasă
  • lapte

cea mai buna reteta de placinta cu dovleac
Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?

Mod de preparare - plăcintă cu dovleac

Pasul 1.  Începem prin a pregăti aluatul pentru plăcinta de dovleac. Vom avea nevoie de un robot de bucătărie (pentru a-l prepara mai rapid). Se adaugă 300 de grame de făină, un sfert de cană de zahăr, o jumătate de linguriță de sare și se amestecă. Apoi adăugăm și o cană de unt rece, pe care l-am tăiat înainte în cubulețe mici și continuăm să amestecăm, până vom obține un aluat fărâmicios.

În aceeași compoziție adăugăm și un sfert de cană de apă cu gheață și un sfert de cană de votcă, pe care o veți adăuga treptat, în timp ce porniți robotul de bucătărie și amestecați.

Pasul 2.  Pe o suprafață plană, așezăm aluatul pe o hârtie de copt, pe care o vom împăturii în repetate rânduri, altfel încât să se adune aluatul într-o formă rotundă și plată.

Îl înfășurăm bine într-o folie alimentară și îl așezăm în frigider, peste noapte sau măcar o oră.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pasul 3.  După acest interval de timp, aluatul se scoate din frigider și se mai lasă 10 minute să se încălzească, iar mai apoi vom presăra puțină făină pe blat și vom așeza aluatul, pe care îl vom mai aplatiza puțin.

Aluatul se va rula pe sucitor și se va așeza pe o farfurie specială pentru plăcintă, iar în cazul în care există un exces de aluat pe margini, îl vom tăia cu o foarfecă de bucătărie, iar marginea se pliază. Farfuria cu plăcintă se pune în congelator pentru aproximativ 15 minute.

Pasul 4.  În acest interval de timp, cuptorul se setează la cea mai ridicată temperatură (în funcție de cuptor).

Se scoate din frigider farfuria de plăcintă, peste care se pune hârtie de copt, un strat dublu de folie de aluminiu si câteva boabe de fasole uscată, pentru a presa plăcinta. Blatul de plăcintă se pune la cuptor pentru 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.

placinta cu dovleac ca acasa
Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cea mai bună rețetă de gogoși pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață

Pasul 5.  În timp ce crusta de plăcintă se coace, ne vom ocupa de umplutură. Vom începe prin a deschide o conservă de piure de dovleac, conținut ce se va adăuga într-o oală, alături de o jumătate de linguriță de sare, trei sferturi de cană de zahăr brun, o jumătate de linguriță de scorțișoară, un sfert de linguriță de ghimbir măcinat, un sfert de linguriță de nucșoară proaspăt rasă, un praf de cuișoare măcinate și le amestecăm. În plus, vom pune și o cană de smântână groasă și o jumătate de cană de lapte, timp de un minut la cuptorul cu microunde.

Pasul 6.  A venit timpul să scoatem și blatul de plăcintă de la cuptor. Luați cu grijă folia de aluminiu și hârtia de copt de pe plăcintă și le puneți deoparte. Acum, pentru a proteja marginea care a devenit deja aurie, vom lua din nou hârtie de aluminiu, o vom înfășura și vom pune iar la cuptor pentru încă 10 minute.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Toate ingredientele pe care le-am pus în oală, le vom amesteca pe aragaz, la foc mediu, timp de 3-5 minute. După acest interval de timp, oala se ia de pe foc, iar într-un alt bol vom sparge 3 ouă, pe care le vom amesteca ușor, cu ajutorul unui tel, împreună cu laptele și smântâna groasă pe care le-am încălzit în cuptorul cu microunde. Acest conținut se va pune peste umplutura de dovleac și se amestecă.

Pasul 8.  A sosit timpul să scoatem și plăcinta de la cuptor, iar cu un ou și o jumătate de linguriță de smântână lichidă amestecate, vom unge marginile plăcintei, pentru a deveni lucioasă. Compoziția de dovleac se toarnă în interiorul blatului de plăcintă și punem înapoi folia de aluminiu pe marginea plăcintei.

Pasul 9.  Plăcinta de dovleac se pune la cuptor timp de 45-55 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Odată ce plăcinta este gata, îndepărtați folia de aluminiu, opriți cuptorul, deschideți ușa și mai lăsați să se răcească aproximativ 30 de minute.

Plăcinta cu dovleac  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

reteta de placinta cu dovleac
Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Plăcinte cu carne și legume. Cum să pregătești autenticele empanadas cu carne și legume

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies