Plăcintele cu carne și legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcinte cu carne și legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru empanadas, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de plăcinte cu carne și legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcinte cu carne și legume , absolut delicioasă!
Ingrediente – plăcinte cu carne și legume
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- o jumătate de kilogram de carne de vită (măcinată sau nu)
- 2 cartofi
- pastă de tomate
- pudră de chili
- chimen măcinat
- scorțișoară măcinată
- sare
- piper
- făină
- 170 g de unt
- mazăre congelată
- 2 ouă
- 2 morcovi
- o ceapă
- 3 căței de usturoi
- apă
- ulei de măsline
- frunze de țelină
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 empanadas. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!
Citeste si: Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - plăcinte cu carne și legume
Începem prin a tăia toate legumele în bucăți mici. Astfel încât, vom toca mărunt 3 căței de usturoi, 2 cartofi, 2 morcovi, frunzele de țelină (oferă aromă preparatului) și o ceapă. Apoi vom lua o tigaie mai mare, în care vom pune aproximativ o lingură de ulei de măsline, iar în timp ce uleiul se încălzește la foc mediu, vom adăuga și carnea de vită, împreună cu bucățile de țelină, cartoful, ceapa și morcovul.
Pe scurt, vom adăuga toate legumele pe care tocmai le-am tocat, în afară de usturoi, iar cu ajutorul unei linguri de lemn vom începe să separăm bucata de carne și o vom amesteca ușor, ușor cu legumele. Acest conținut se va găti timp de aproximativ 8 minute, moment în care legumele se vor înmuia, iar carnea se va rumeni.Acum a venit timpul să adăugăm și usturoiul, alături de o lingură de pastă de tomate, o lingură de chimen, o linguriță de pudră de chili, o jumătate de linguriță de scorțișoară (pentru aromă) și aproximativ o jumătate de
Continuăm prin a ne asigura că preîncălzim cuptorul la temperatura cea mai mare, în funcție de cuptor. Acum vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 3 căni de făină, o jumătate de linguriță de sare și amestecăm. Acest pas se poate face și fără robotul de bucătărie, bineînțeles, încă dacă dispuneți de unul, o veți face mult mai repede. Adăugăm și 170 de grame de unt rece, pe care îl vom tăia în bucățele mici și amestecăm, până când va deveni fărâmicios.
Citeste si: Rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki
Acum că am obținut ceea ce ne doream, vom adăuga și un ou (pentru legarea compoziției) și un sfert de cană de apă și vom amesteca din nou, până se va forma o minge de aluat. Îl luăm din robotul de bucătărie și îl vom tăia în jumătate, pentru a lucra doar cu o jumătate (momentan). Presărăm făină pe blatul pe care vom crea empanadas și cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul, pe care îl vom tăia într-o formă rotundă (cu un bol mic sau o formă rotundă de biscuiți).
A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea plăcintelor cu carne și legume. Vom lua o bucată rotundă de aluat, în care vom adăuga aproximativ 2 linguri de umplutură, la mijloc, pe care o vom îndoi, iar marginile le vom sigila (fie cu mâna, fie cu ajutorul unei furculițe). Pașii se repetă până când veți consuma toate empanadas și umplutura.
Pentru ca empanadas să aibă o nuanță de maro-auriu, va trebui să batem un ou într-un bol, cu ajutorul căruia vom unge toate empanadas pe care le-am așeza cu grijă în tava de copt. Dăm plăcintele la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute și sunt gata!
Plăcintele cu carne și legume sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți