Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

reteta de tort napoleon
Rețetă de tort Napoleon

Tortul Napoleon reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort Napoleon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort Napoleon, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  tort Napoleon

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort Napoleon, absolut delicios, în doar 8 pași simpli!

Ingrediente – tort Napoleon

Ingrediente pentru blat (foitaj)

  • un ou
  • o lingură de ulei vegetal
  • o lingură de oțet de mere
  • 250 ml apă rece
  • 500 g făină
  • 250 g unt rece

Ingrediente pentru   crem ă

  • 200 g zahăr granulat
  • 55 g amidon de porumb
  • 55 g făină
  • un litru de lapte
  • 200 g unt
  • 350 g lapte condensat
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • 250 ml frișcă lichidă

reteta de tort napoleon ca la cofetarie
Rețetă de tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Mod de preparare - tort Napoleon

Pasul 1. Pentru început, vom avea nevoie de un ou, o lingură de ulei vegetal, o lingură de oțet de mere și 250 de mililitri de apă rece, pe care le vom pune într-un mic bol și le vom amesteca, cu ajutorul unei furculițe, până vom obține un lichid galben.

Pasul 2.  Pe o suprafață plană, vom cerne 500 de grame de făină și 250 de grame de unt rece (ras pe răzătoare), pe care le vom amesteca cu grijă. Facem o gaură în mijlocul compoziției și turnăm amestecul de ou, realizat mai devreme, puțin câte puțin, moment în care amestecăm, pentru a se încorpora. Vom strânge aluatul cu mâinile, pentru a forma o bilă, pe care ulterior o vom acoperi cu folie alimentară și o vom pune la frigider pentru aproximativ 1-2 ore.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pasul 3.  Imediat după acest interval de timp, vom scoate bila de aluat, iar după ce am tapetat suprafața plană cu făină, vom începe să o întindem cu un sucitor. Această bucată de aluat întinsă, o vom rula pe orizontală, iar mai apoi o vom tăia și împărți în 7 părți egale.

Pasul 4.  Separat, vom lua fiecare bucată de aluat în parte, o vom tapeta cu făină și o vom întinde cu sucitorul, până când vom obține o bucată mare de aluat, pe care o

vom tăia în formă rotundă, de aproximativ 30 de centimetri (puteți folosi o farfurie de dimensiuni mai mari).

tort napoleon
Rețetă de tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată

Pasul 5.  Astfel, rând pe rând vom lua fiecare bucată de aluat și o vom pune pe hârtia de copt, din tava de cuptor.

Înainte de asta, asigurați-vă că ați crestat puțin cu cuțitul, câteva zone din interiorul aluatului. Punem tava la cuptor la o temperatură de 210 grade Celsius, pentru aproximativ 7 minute, pentru a se rumeni. După acest interval de timp, puteți scoate tăvile, iar foitajele obținute le veți așeza pe o farfurie sau pe un grătar, rând pe rând.

Pasul 6.  Acum urmează să ne ocupăm și de cremă, motiv pentru care vom turna într-o oală, 200 de grame de zahăr granulat, 55 de grame de amidon de porumb, 55 de grame de făină, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel, moment în care vom adăuga treptat și un litru de lapte. Punem oala pe foc și continuăm să amestecăm, până vom obține o consistență cremoasă. Crema noastră este gata și o putem turna într-un bol, pentru a o acoperi cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Într-un alt bol mare, vom pune 200 de grame de unt, pe care prima dată îl vom pasa cu o lingură sau cu o paletă, iar apoi vom începe să-l amestecăm cu mixerul, până vom obține o cremă pufoasă. Atunci vom adăuga și 350 de grame de lapte condensat, treptat, moment în care vom mixa continuu. După ce am terminat cu laptele condensat, vom începe să adăugăm, tot treptat, și cantitatea de cremă pe care am lăsat-o să se răcească. Adăugăm și un pliculeț de zahăr vanilinat și mai amestecăm încă puțin, pentru a obține o cremă densă, pentru ca mai apoi să adăugăm și 250 de mililitri de frișcă lichidă, pe care am mixat-o în prealabil. 

Pasul 8.  A sosit momentul să asamblăm tortul nostru Napoleon. Așadar, pe o farfurie de dimensiuni mari, vom așeza un strat de foitaj, pe care îl vom unge cu cremă, apoi un alt strat de foitaj pe care îl vom presa puțin peste crema adăugată și tot așa până când ne vor mai rămâne doar 2 straturi de foitaj și cremă, pentru a înveli tortul. Straturile de foitaj rămase le vom sfărâma într-un bol și le vom lipi atât pe marginea tortului, cât și deasupra.

Tortul Napoleon  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de tort napoleon
Rețetă de tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies