Curry cu pui și ceapă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de curry cu pui și ceapă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos curry cu pui și ceapă, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Curry cu pui și ceapă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de curry cu pui și ceapă, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Curry cu pui și ceapă
- ulei
- 3 cepe albe
- 3 căței de usturoi
- un praf de sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- o jumătate de cană de pastă de tomate
- o jumătate de lingură de praf de curry
- 200 de grame de piept de pui
- o jumătate de cană de smântână de gătit
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!
Mod de preparare - Curry cu pui și ceapă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puțin ulei.
Pasul 2. Separat, vom avea nevoie de 3 cepe albe de dimensiuni mai mari, pe care le vom toca în cubulețe mai mici.
Ulterior, acestea se vor transfera într-un bol de dimensiuni potrivite. Același lucru vom face și cu 3 căței de usturoi, pe care îi vom toca mărunt și îi vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici.Pasul 3. Odată ce uleiul s-a încins, vom adăuga în tigaie și ceapa tocată, dar și usturoiul mărunțit. Peste cele două ingrediente vom pune și un praf de sare (după gust), dar și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 4. Odată ce ingredientele noastre s-au călit așa cum ne dorim, este timpul să adăugăm și o jumătate de cană de pastă de tomate, alături de o jumătate de lingură de praf de curry. Continuăm să amestecăm continuu, tot cu spatula de lemn, timp
Pasul 5. În acest timp, ne vom ocupa și de pregătirea bucăților de pui. Așadar, vom avea nevoie de 200 de grame de piept de pui, bucăți pe care le vom tăia în cubulețe mai mici, iar ulterior le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 6. În momentul în care am pregătit bucățile noastre de piept de pui, le vom adăuga și pe acestea în tigaia noastră, peste restul ingredientelor. Continuăm să amestecăm tot cu spatula de lemn, pentru ca puiul să se combine frumos cu ingredientele aflate deja în tigaie. Odată ce acestea s-au combinat așa cum trebuia și puiul a preluat nuanța condimentelor adăugate, vom mai găti pentru încă 5 minute, la foc ridicat.
Pasul 7. Abia după vom adăuga și o jumătate de cană de smântână de gătit, pe care o vom amesteca bine cu restul ingredientelor. Gătim pentru alte 5 minute, la foc ridicat, însă de această dată, fără să mai amestecăm.
Pasul 8. Preparatul se transferă în farfurii, iar rețeta este gata!
Curry cu pui și ceapă este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă ușoară de paste cu dovlecei. Cei mici vor fi încântați de acest preparat