Cremwusti în aluat, rețetă delicioasă și ușor de făcut. Deliciul într-un înveliș!

cea mai simpla reteta de cremwusti de aluat
Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut

Cremwustii în aluat reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cremwusti în alua t. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși cremwusti în aluat, preparați exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Cremwusti în aluat

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cremwusti în aluat, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 6 bucăți

Ingrediente – Cremwusti în aluat

Ingrediente pentru aluat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 2 căni de făină
  • o jumătate de cană de apă caldă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de zahăr granulat
  • un pachet de drojdie instant

Ingrediente pentru umplutură

  • 6 cremwursti (porc sau pui)
  • o ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • o jumătate de linguriță de boia
  • un sfert de linguriță de chimen
  • un sfert de linguriță de coriandru
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • o lingură de ulei de măsline

Ingrediente pentru glazură

  • un gălbenuș de ou (la temperatura camerei)
  • o lingură de lapte (la temperatura camerei)
  • semințe de susan

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cremwursti in aluat
Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, o gustare aromată

Mod de preparare - Cremwusti în aluat

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare, în care trebuie să combinați 2 căni de făină, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr granulat și un pachet de drojdie instant.

Amestecăm bine. Imediat apoi, se adaugă și o jumătate de cană de apă călduță, împreună cu 2 linguri de  ulei de măsline și se amestecă până se formează un aluat moale. Atenție însă! Dacă aluatul este prea uscat, adăugați mai multă apă caldă, câte o lingură, până când se îmbină corespunzător.

Pasul 2.  Acum vom frământă aluatul pe o suprafață pe care am presărat făină, timp de 5-10 minute până devine neted și elastic.

Aluatul se pune într-un bol uns cu unt, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să se odihnească la loc călduț, timp de 30-40 de minute până își dublează volumul.

Pasul 3.  Între timp, vom pregătii umplutura. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie, în care vom încălzi o lingură de ulei de măsline la foc mediu-mare.

Adăugați apoi o ceapă medie tocată și 2 căței de usturoi, tot tocați, pe care le vom căli, până când ceapă devine translucidă, aproximativ 2-3 minute. Abia apoi vom adăuga și o jumătate de linguriță de boia de ardei, un sfert de linguriță de chimen, un sfert de linguriță de coriandru, sare și piper negru măcinat (după gust) și mai gătiți pentru încă un minut. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați-o să se răcească apoi.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de cremwursti in aluat
Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Acum este nevoie să preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi să împărțiți aluatul în 6 bucăți egale, pentru ca ulterior să le rulați într-o formă lungă. Pe fiecare bucată vom unge amestecul de ceapă cu usturoi, iar apoi bucata de aluat se va înfășura în jurul fiecărui cremwursti, rezultând 6 astfel de preparate. Îndoiți aluatul peste cremwursti și prindeți marginile împreună pentru a sigila, măcar la un capăt.

Pasul 5.  Așezați preparatele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-i să se odihnească 10 minute.

Pasul 6.  În acest timp, într-un bol mic, amestecați un gălbenuș de ou, cu o lingură de lapte și câteva semințe de susan, amestec cu care vom unge aluatul. Coaceți cremwustii în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când aluatul devine maro auriu și cremwustii sunt gătiți. Ulterior, se scot din cuptor, se lasă să se răcească câteva minute și se servesc fierbinți.

Cremwustii în aluat  sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de cremwusti de aluat
Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Salată cu somon afumat, un preparat care îți va satisface poftele



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Kebab, o combinație delicioasă de carne la grătar, legume și condimente aromate. Reinventarea unui clasic culinar prin inovație, arome îndrăznețe și prezentare artistică!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies