Cremwustii în aluat reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cremwusti în alua t. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși cremwusti în aluat, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cremwusti în aluat
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cremwusti în aluat, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 6 bucăți
Ingrediente – Cremwusti în aluat
Ingrediente pentru aluat
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 căni de făină
- o jumătate de cană de apă caldă
- 2 linguri de ulei de măsline
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr granulat
- un pachet de drojdie instant
Ingrediente pentru umplutură
- 6 cremwursti (porc sau pui)
- o ceapă medie, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- o jumătate de linguriță de boia
- un sfert de linguriță de chimen
- un sfert de linguriță de coriandru
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- o lingură de ulei de măsline
Ingrediente pentru glazură
- un gălbenuș de ou (la temperatura camerei)
- o lingură de lapte (la temperatura camerei)
- semințe de susan
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, o gustare aromată
Mod de preparare - Cremwusti în aluat
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare, în care trebuie să combinați 2 căni de făină, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr granulat și un pachet de drojdie instant.
Pasul 2. Acum vom frământă aluatul pe o suprafață pe care am presărat făină, timp de 5-10 minute până devine neted și elastic.
Pasul 3. Între timp, vom pregătii umplutura. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie, în care vom încălzi o lingură de ulei de măsline la foc mediu-mare.
Adăugați apoi o ceapă medie tocată și 2 căței de usturoi, tot tocați, pe care le vom căli, până când ceapă devine translucidă, aproximativ 2-3 minute. Abia apoi vom adăuga și o jumătate de linguriță de boia de ardei, un sfert de linguriță de chimen, un sfert de linguriță de coriandru, sare și piper negru măcinat (după gust) și mai gătiți pentru încă un minut. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați-o să se răcească apoi.Pasul 4. Acum este nevoie să preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi să împărțiți aluatul în 6 bucăți egale, pentru ca ulterior să le rulați într-o formă lungă. Pe fiecare bucată vom unge amestecul de ceapă cu usturoi, iar apoi bucata de aluat se va înfășura în jurul fiecărui cremwursti, rezultând 6 astfel de preparate. Îndoiți aluatul peste cremwursti și prindeți marginile împreună pentru a sigila, măcar la un capăt.
Pasul 5. Așezați preparatele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-i să se odihnească 10 minute.
Pasul 6. În acest timp, într-un bol mic, amestecați un gălbenuș de ou, cu o lingură de lapte și câteva semințe de susan, amestec cu care vom unge aluatul. Coaceți cremwustii în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când aluatul devine maro auriu și cremwustii sunt gătiți. Ulterior, se scot din cuptor, se lasă să se răcească câteva minute și se servesc fierbinți.
Cremwustii în aluat sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Salată cu somon afumat, un preparat care îți va satisface poftele