Beatrice Mahler, explicații importante: De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, dacă unul este bolnav

Beatrice Mahler
Beatrice Mahler despre infectații cu Covid-19

Ce spune Beatrice Mahler despre o situație ciudată, când membrii unei familii care locuiesc în aceeaşi casă se îmbolnăvesc de coronavirus, mai puțin unul.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a vorbit despre situațiile în care nu se infectează toți membrii unei familii, în cazul în care unul dintre ei este pozitiv. Specialistul confirmă astfel de situaţii, rare ce-i drept, şi explică cum este posibilă o astfel de situaţie.

Potrivit medicului, principalul motiv este sistemul imunitar foarte rezistent, dar există şi persoane care neutralizează virusul imediat ce a intrat în corp, potrivit ziare.com.

Citeste si: Când a fost fabricat prima dată vaccinul anti-COVID-19?! Abia acum s-a aflat

„Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună şi să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar- n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze.

Citeste si: Carmen Harra, predicții sumbre pentru 2021! Ce se va întâmpla cu România: „Gândurile de rău care ne copleșesc...”

Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Covid-19 se poate lua de oriunde și oricum

De asemenea, specialistul a atras atenția că virusul Sars-Cov-2 se poate lua oricum și de oriunde, de aceea este obligatoriu să fim extrem de atenți, să purtăm mască și să păstrăm distanța față de alte persoane.

Din fericire, există și persoane mai norocoase care stau în casă cu bolnavi de Covid-19 și care nu se contaminează, a mai subliniat medicul, spunând că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

În plus, prevenția este cea mai importantă în această perioadă.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

O nouă tulpină a virusului COVID-19 face ravagii în Marea Britanie. Cât de periculoasă este

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies