Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate

Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate
Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate

Atat mierea, cat si scortisoara, sunt doua ingrediente oferite de natura cu efecte puternice asupra sanatatii.

Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate. Atat mierea, cat si scortisoara, sunt doua ingrediente oferite de natura cu efecte puternice asupra sanatatii. Ambele sunt recunoscute pentru proprietatile lor vindecatoare. Printre elementele sale, mierea contine carbohidrati, fructoza, dar si glucoza. In plus, are proprietati antioxidante si antibacteriene si este un puternic antiinflamator. Scortisoara are proprietati antimicrobiene si antioxidante, urmare a cinameldehinei, care se afla in compozitia sa.

Printer beneficiile scortisoarei se numara reducerea inflamatiei, incetinirea bolilor neurodegenerative si protectia impotriva cancerului. Combinate, mierea si scortisoara devin un antiinflamator puternic, antioxidant si antimicrobian, fiind eficiente in tratarea multor afectiuni. Iata care sunt beneficiile amestecului de miere si scortisoara:

Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate
Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate[Sursa foto: PixaBay]

Probleme digestive

Mierea si scortisoara sunt remedii natural pentru problem digestive precum constipatie, greata si ulcer. Mierea in special este usor descompusa de organism si poate calma un sistem digestiv iritat.

Intaresc sistemul imunitar

Mierea este bogata in fier si multe alte vitamine. Consumul zilnic de miere si scortisoara are puterea de a proteja organismal de bacterii si virusi daunatori.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Vindeca gripa si racelile

Amestecul de scortisoara si miere poate ameliora simptomele unei raceli puternice in doar 3 zile.

Ajuta inclusive la tratarea tusei cornice. Sa nu mai vorbim de faptul ca are un gust grozav. O lingurita de miere si scortisoara poate fi consumata ca atare sau adaugata la ceai.

Diabet si boli hepatice

Suplimentele de scortisoara cu miere trateaza rezistenta la insulina si ajuta diabeticii si persoanele cu boli hepatice. Este indicat sa consumi cel putin in scop preventiv, pentru sanatatea ta.

Infectii ale vezicii urinare

Pentru imbunatatirea sistemului urinar, poti amesteca scortisoara si miere intr-un pahar cu apa calda si sa il bei ca atare. Pe langa faptul ca este o bautura delicioasa, te va ajuta la curatarea sistemului urinar.

Boli de inima

Puteti incerca aplicarea mierii si a scortisoarei pe paine in loc de gem sis a mancati regulat un astfel de mic dejun.

Pe termen lung, aceasta alimentatie poate ajuta la prevenirea infundarii vaselor de sange, a atacurilor de cord si a colesterolului ridicat.

Citeste si: Retete bune in detoxifierea organismului. Sunt bune si pentru slabit!

Obezitate

Daca iti doresti sa iti reduci din greutate, incearca sa bei zilnic un amestec de lingurita de miere cu jumatate de lingurita de scortioara in apa fiarta.

Bea aceasta combinatie dimineata pe stomacul gol, cu aproximativ o jumatate de ora inainte de micul dejun.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies