Beneficiile coacazelor! Iata ce boala grava pot preveni!

Beneficiile coacazelor! Iata ce boala grava pot preveni!
Beneficiile coacazelor! Iata ce boala grava pot preveni!

Consumul de suc de coacaze imbunatateste semnificativ sanatatea cerebrala

Cel putin asa se arata in concluziile unui nou studiu realizat de cercetatori de la New Zealand Institute for Plant& Food Research si de la laboratorul Brain Performance and Nutrition Research Center de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie), publicat in Journal of Functional Foods.

'Vinovate' ar fi antocianele, pigmenti naturali care se gasesc in coacaze si in alte fructe de padure, mentioneaza metronews.fr.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cercetatorii au observat timp de trei saptamani 36 de persoane cu

varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. O data pe saptamana, participantii la studiu au baut suc de coacaze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat in Noua Zeelanda) sau un produs placebo. Apoi au fost testati pentru evaluarea capacitatilor lor cognitive si li s-a luat sange, inainte si dupa fiecare ingerare.

Rezultatul a fost ca sucul de coacaze (proaspete, nu din pudra) are un efect pozitiv asupra performantelor cognitive ale participantilor din prima ora dupa consum.

In plus, analizele sanguine au aratat o crestere a concentratiei de monoamine dupa consumul de suc. Acesti neurotransmitatori (neuradrenalina, dopamina, serotonina) sunt implicati in reglarea starii de spirit.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies