Leurda sau usturoiul salbatic este unul din cei mai puternici detoxifianti pe care ni-i ofera natura.
Purifica sangele si are efecte puternice asupra colesterolului, racelilor, starilor depresive, tensiunii arteriale, infectiilor si a asteniei de primavara.
Daca te intrebi de ce ai cumpara usturoi salbatic cand abia ce apare si usturoiul verde in gradini si in piete, iti spunem doar atat: vei intelege dupa ce vei incerca leurda. Daca esti una din persoanele care mananca mult usturoi, iti va placea la nebunie pentru ca are o aroma la fel de puternica ca cea a usturoiului, insa gustul este mai delicat.
Sezonul usturoiului salbatic este scurt – se incheie in iunie, asa ca ar trebui sa profiti acum!
Cum sa mananci leurda:
In primul rand, pentru ca este o planta verde de primavara, pune-o in toate salatele pe care le faci. Combin-o si cu alte legume de primavara, cum sunt sparanghelul si cartofii noi.
Ouale sunt si ele o alegere foarte buna. Adauga leurda in omleta sau in frittata. Nu in ultimul rand, adauga leurda in supele si ciorbele de primavara.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro