Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?

Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?
Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?

Bichectomia este o procedură chirurgicală pentru care optează din ce în ce mai multe femei, dar și bărbați! Această intervenție se face la nivelul feței. Iată ce presupune.

Bichectomia este procedura chirurgicală de înlăturare a grăsimii obrajilor, sau excizia bulei lui Bichat, după cum a denumit-o un renumit medic chirurg francez – Bichat – care a descoperit-o, în secolul 19.

Se pare că această intervenție este “la modă”, asta pentru că din ce în ce mai multe femei optează pentru ea, și, mai mult, o preferă și bărbații care vor să-și micșoreze obrajii sau să-și scoată în evidență mai mult pomeții.

Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei! "Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient"

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce presupune această procedură la nivelul feței?

Citeste si: Ai grijă pe mâna cui te laşi la pensat sprâncene!

Bichectomia este recomandată persoanelor de ambele sexe... preponderent femeilor, însă da, sunt și bărbați care optează pentru această procedură chirurgicală. Ea realizează un adevărat "slimming face" permanent, pentru că, odată scoasă grăsimea, nu se mai reface niciodată. De aceea este util să nu se excizeze toată (se lasă aproximativ 10% din grăsimea existentă pe loc, ea reprezentând un plan de clivaj între cei doi mușchi- maseter și buccinator).

Intervenția durează circa 30 de minute, se realizează cu anestezie locală, și este complet nedureroasă. Timpul de recuperare este de câteva zile, iar remanența procedurii este pe viață. Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient. În tot acest timp mușchii -buccinator și maseter – se apropie unul de celălalt până ce ocupă spațiul în care se află bula lui Bichat. Pacienții care optează pentru această procedura sunt, de regulă, cei care au un tip de față rotundă, obraji voluminoși și își doresc o față mai suplă ”, explică Dr.
Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice din Capitală.

Citeste si: Ce mănâncă Regina Elisabeta? Secretul longevității sale stă în ce consumă la cină

Deși bichectomia a ajuns să fie în topul preferințelor multor femei, datorită rezultatului său estetic, există, se pare, și persoane care consideră această procedură necesară. Unele persoane care au un volum mare al obrajilor au tendința de a-și mușca des fața internă a obrajilor și își fac mici răni.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Preparatul făcut în casă care te scapă în doar 6 ore de tuse! Ai nevoie de 4 ingrediente

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies