Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?

Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?
Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei, dar și de bărbați! Ce presupune această intervenție la nivelul chipului?

Bichectomia este o procedură chirurgicală pentru care optează din ce în ce mai multe femei, dar și bărbați! Această intervenție se face la nivelul feței. Iată ce presupune.

Bichectomia este procedura chirurgicală de înlăturare a grăsimii obrajilor, sau excizia bulei lui Bichat, după cum a denumit-o un renumit medic chirurg francez – Bichat – care a descoperit-o, în secolul 19.

Se pare că această intervenție este “la modă”, asta pentru că din ce în ce mai multe femei optează pentru ea, și, mai mult, o preferă și bărbații care vor să-și micșoreze obrajii sau să-și scoată în evidență mai mult pomeții.

Bichectomia, procedura chirurgicală preferată de femei! "Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce presupune această procedură la nivelul feței?

Citeste si: Ai grijă pe mâna cui te laşi la pensat sprâncene!

Bichectomia este recomandată persoanelor de ambele sexe... preponderent femeilor, însă da, sunt și bărbați care optează pentru această procedură chirurgicală. Ea realizează un adevărat "slimming face" permanent, pentru că, odată scoasă grăsimea, nu se mai reface niciodată. De aceea este util să nu se excizeze toată (se lasă aproximativ 10% din grăsimea existentă pe loc, ea reprezentând un plan de clivaj între cei doi mușchi- maseter și buccinator).

Intervenția durează circa 30 de minute, se realizează cu anestezie locală, și este complet nedureroasă. Timpul de recuperare este de câteva zile, iar remanența procedurii este pe viață. Rezultatul final se poate observa între 2 luni și 1 an, în funcție pacient. În tot acest timp mușchii -buccinator și maseter – se apropie unul de celălalt până ce ocupă spațiul în care se află bula lui Bichat. Pacienții care optează pentru această procedura sunt, de regulă, cei care au un tip de față rotundă, obraji voluminoși și își doresc o față mai suplă ”, explică Dr.
Andrei Gregorian, managerul unei clinici estetice din Capitală.

Citeste si: Ce mănâncă Regina Elisabeta? Secretul longevității sale stă în ce consumă la cină

Deși bichectomia a ajuns să fie în topul preferințelor multor femei, datorită rezultatului său estetic, există, se pare, și persoane care consideră această procedură necesară. Unele persoane care au un volum mare al obrajilor au tendința de a-și mușca des fața internă a obrajilor și își fac mici răni.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Preparatul făcut în casă care te scapă în doar 6 ore de tuse! Ai nevoie de 4 ingrediente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies