Bolile la care ești predispusă în funcție de luna în care te-ai născut: studiul care te va face să simți fiori reci pe șira spinării

Bolile la care ești predispusă în funcție de luna în care te-ai născut: studiul care te va face să simți fiori reci pe șira spinării
Bolile la care ești predispusă în funcție de luna în care te-ai născut: studiul care te va face să simți fiori reci pe șira spinării

De mii de ani, oameni sunt convinşi că există o legătură profundă între soarta lor şi momentul din an în care s-au născut.

Unii îi zic astrologie; toţi am auzit de ea, mulţi cred în ea, unii chiar îşi organizează viaţa pe baza ei. Sunt şi alţii care resping fără drept de apel asemenea idei, socotindu-le nişte prostii neştiinţifice. Dar dacă, într-adevăr, luna în care ne-am născut are legătură cu ceea ce ne aşteaptă în viaţă, cel puţin în ceea ce priveşte sănătatea şi durata vieţii? De data asta, nu-i vorba de zodii şi horoscop, ci de concluziile unor studii ştiinţifice; ritmurile naturale- în cazul de faţă cele sezoniere – afectează predispoziţia oamenilor la anumite probleme de sănătate.

Prin urmare, „spune-mi când te-ai născut, ca să-ţi spun ce probleme de sănătate ai putea avea cu probabilitate mai mare” – fără ghicit în stele, ci doar pe baza unor serioase observaţii ştiiinţifice.

Bolile la care esti predispusa in functie de luna in care te-ai nascut

Un articol recent – care va stârni cu siguranţă multe comentarii – apărut în Current Biology tratează această incitantă chestiune a legăturii dintre sănătate şi luna naşterii.

De-a lungul vremii, au tot apărut lucrări ştiinţifice de mai mică anvergură, în care autorii evidenţiau câte o legătură surprinzătoare între anotimpul în care se născuse o persoană şi sănătatea pe termen lung a acesteia; de exemplu, că persoanele născute toamna au mai multe şanse de a ajunge centenare.

Dar articolul din Current Biology adună şi comentează un volum mare de date, sintetizând rezultatele acestor analize într-un tabel care arată, lună cu lună, la ce probleme de sănătate sunt mai predispuşi oamenii născuţi în lunile respective.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Bolile la care esti predispusa in functie de luna in care te-ai nascut

Dar cum se explică aceste corelaţii? Pentru strămoşii noştri, care credeau în zodii (dar şi pentru unii dintre contemporanii noştri), lucrurile erau cumva mai simplu de înţeles şi asimilat: pur şi simplu, pentru ei era vorba despre influenţa unor aştri, care, la naşterea fiecărui om, se găseau aşezaţi într-o anumită configuraţie, iar asta era destul şi explica totul.

Noi, însă, o generaţie din rândul căreia mulţi au fost educaţi în spiritul pozitivismului ştiinţific, vrem explicaţii în acelaşi spirit.

Citeste si: Cancerul pancreatic: semnele timpurii care iti pot salva viata

Citeste si: Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Şi iată- cel puţin parţial, autorii articolului ne satisfac curiozitatea: e vorba despre ciclurile sau ritmurile naturale.

E drept, oamenii de îndepărtează tot mai mult de natură; iar această distanţare treptată de ciclurile naturale ne-a făcut să credem – după cum observă autorii- că biologia umană nu are nicio legătură cu ele, că funcţionează independent de aceste ritmuri ale naturii.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Andreea Mantea despre NOUL IUBIT. Vedeta KanalD este foarte fericită și împlinită! Cine a cucerit-o pe frumoasă brunetă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies