Brânzoaicele cu stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brânzoaice cu stafide.
Rețetă de Brânzoaice cu stafide
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce să pui în aluatul de pizza ca să iasă fraged. Secretul folosit de bucătarii italieni
Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 800 g faina
- 600 ml lapte
- 200 g zahar granulat
- 50 g drojdie proaspătă sau 14 g drojdie uscata
- 50 g unt
- 3 gălbenușuri de ou
- o esență de vanilie
- coaja de lămâie
- sare
Ingrediente pentru umplutură
- 600 g brânză dulce de vaca
- 200 g zahar granulat
- 3 albușuri de ou
- 3 oua
- 200 g pesmet
- 100 g stafide
- o esență de vanilie
- coaja de lămâie
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți
Mod de preparare
- Pentru a face aluatul, amestecați laptele cald, zahărul și drojdia, apoi adăugați untul topit, gălbenușurile de ou, vanilia și coaja de lămâie împreună cu 500 g de făină. Omogenizează bine folosind o lingură de lemn sau un robot.
- Pentru umplutură, amestecați brânza scursă, albușurile rămase din aluat, ouăle întregi, zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Adăugați, de asemenea, stafide. Puteți folosi și alte fructe confiate, coaja de lămâie și portocale confiate. Se adaugă si pesmet. Se lasă pe masa 10-15 minute si se verifică si consistenta. Puteți adăuga pesmet dacă este prea moale, dar depinde foarte mult de brânza.
- Se așează aluatul pe o suprafață infăinată si se împarte in 4 părți egale, apoi in 3 părți egale. Dacă doriți să faceți trandafiri mai mici, puteți împărți trandafirul și în sferturi. În acest fel, veți obține 12 sau 16 bucăți de aluat. Scoateți fiecare bucată de aluat și întindeți-o pe o suprafață cu făină. Imaginați-vă că împărțiți umplutura în 12 părți și puneți o lingură de brânză și stafide în centrul cercului de aluat. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați aluatul de sus în jos, de la stânga la dreapta, aproape de umplutură. Ridicați apoi marginile sferturilor pentru a acoperi umplutura. Apoi răsuciți următorul sfert în sensul acelor de ceasornic, astfel încât fiecare capăt să ajungă la fund. Prin urmare, nu se va desprinde. Procedați în mod similar pentru partea a treia și a patra.
- Rotiți-l într-o formă de trandafir în palmă și așezați-l pe suprafața de lucru. Așezați trandafirii obținuți in acest fel într-un vas cu spațiu intre ei. Ungeți cu atenție trandafirii cu ou bătut. Coaceți brânzoaicele cu stafide într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 10 minute, apoi reduceți căldura la 160° și coaceți încă 10 minute.
- După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si preparatul nostru, iar rețeta este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.