Brioșele cu cafea și frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe
Rețetă de Brioșe cu cafea și frișcă
Rețeta delicioasă de Brioșe cu cafea și frișcă, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Brioșe cu cafea și frișcă este de o ora
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de Brioșe cu cafea și frișcă este pentru 4 persoane
Citește și: Macarons roz cu crema albă. Gustă și tu aroma franțuzească, chiar la tine acasă!
Ingrediente – Brioșe cu cafea și frișcă
Ingrediente pentru brioșe
- 250 g de zahăr
- 150 g de unt
- 3 ouă, la temperatura camerei
- o esență de vanilie
- un pliculeț de praf de copt
- Sare
- 200 g de făină
- 100 ml de lapte, la temperatura camerei
- 2 pliculețe de capucino
- o linguriță rasă de pudră de cacao
ingrediente pentru cremă
- 250 ml de frișcă lichidă
- 350 g de ciocolată albă cu capucino
- un pliculeț de capucino
Înainte de
Mod de preparare- Brioșe cu cafea și frișcă
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de brioșe cu cafea și frișcă, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari.
- Separat, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, la temperatura camerei, pe care îl vom amesteca bine de tot cu zahărul granulat până când se va topi acesta, urmând ca ulterior să adăugăm rând pe rând ouăle, temperatura camerei, apoi și esența de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer continuu astfel încât să obținem o compoziție cât mai omogenă cu putință.
- În continuare, vom adăuga peste compoziția de unt și ingredientele solide și vom amesteca în continuare tot cu ajutorul mixerului astfel încât să ajungem la o textură omogenă a ambelor compoziții de ingrediente. Imediat apoi, vom adăuga și laptele, la temperatura camerei, și vom continua să amestecăm pentru a-l incorpora și pe acesta cu restul ingredientelor.
- A venit momentul să ne pregătim și tăvile noastre speciale de brioșe, în care vom așeza cu grijă formele de brioșe din hârtie, în care vom adăuga din compoziția obținută, însă nu umplută astfel încât brioșele vor mai crește atunci când se coc. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa brioșele să se răcească complet.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei, motiv pentru care, vom topi frișca lichidă împreună cu ciocolata albă, la bain-marie, iar odată topită vom adăuga și pliculețul de capucino și vom amesteca pentru a se încorpora cu restul ingredientelor. Imediat apoi vom lăsa compoziția să se răcească și o vom pune la frigider timp de aproximativ 4 ore. După acest interval de timp, vom scoate crema din frigider iar ulterior vom bate separat și frișca cu mixerul și o vom încorpora în această compoziție pentru ca mai apoi să o punem într-un poș și să ornăm brioșele noastre gata făcute.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.