Brioșe cu cremă de căpșune. Perfecte pentru iubitorii de căpșune!

retete de gustare

Brioșe cu cremă de căpșune

Brioșele cu cremă de căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu cremă de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu cremă de căpșune, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Brioșe cu cremă de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Gogoși de post mănăstireşti. Ce să adaugi pentru a ieși pufoase și aromate

retete de prajituri de casa
Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de cozonac cu nucă a lui chef Sorin Bontea. „Este un cozonac simplu. Am să mă delectez cu ceva bun.”

Timp de preparare – o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe

  • 3 cești de unt
  • 4 căni de zahăr pudră
  • 2 căni de făină
  • 4 ouă
  • o esență de vanilie

retete pentru desert
Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema de căpșune

Ingrediente pentru decor

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • căpșune proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

briose cu crema de capsune
Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea brioșelor. Așadar, pentru început, este nevoie să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 175°C, iar în egală măsură să pregătim și tava noastră specială de brioșe, pe care o vom unge cu puțin unt, în cazul în care nu utilizați forme din silicon sau hârtie.

Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum că ne-am ocupat de cuptor și de tava pentru brioșe, ne ocupăm și de prepararea aluatului pentru brioșe. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga pentru început untul și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când vom obține o consistență cremoasă, nu mai mult de 5 minute. În continuare, după acest interval de timp, vom adăuga în compoziția noastră și ouăle, rând pe rând, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul. La final adăugăm și esența de vanilie, ulterior și făină pe care am cernut o în prealabil, treptat, timp în care o vom încorpora cu ajutorul mixerului, pentru ca ulterior să obținem aluatul nostru pentru brioșe.
  • Cu ajutorul unei linguri, vom umple pe jumătate formele noastre de brioșe din tavă cu aluatul preparat. Procesul se repetă până când aluatul a fost consumat. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură 175°C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, iar brioșele se vor lăsa să se răcească în tavă, pentru ca ulterior să le scoatem și să le ornăm cu crema de căpșune pe care o vom prepara.

briose cu vanilie
Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Acum că brioșele noastre sunt gata, în timpul în care acestea se răcesc vom prepara și crema de căpșune. Așadar, tot ce trebuie să facem este să adăugăm toate căpșunele noastre într-un blender, îl pornim ulterior rezultatul se va da prin sită, pentru a obține un piure fin. În continuare, vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga untul și un strop de sare după gust, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o compoziție spumoasă. Apoi oprim mixerul și adăugăm zahărul pudră și piureul de fructe obținut și mixăm până când toate ingredientele se încorporează.
  • Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să ornăm brioșele noastre cu crema de căpșune pe care o așezăm într-o pungă sau într-un poș. După ce am ornat brioșele noastre răcite, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce le ornăm și cu câteva bucățele de căpșune proaspete. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Brioșe cu cremă de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețeta de cozonac cu nucă a lui chef Sorin Bontea. „Este un cozonac simplu. Am să mă delectez cu ceva bun.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies