Brioșele cu cremă de căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu cremă de căpșune.
Rețetă de Brioșe cu cremă de căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Gogoși de post mănăstireşti. Ce să adaugi pentru a ieși pufoase și aromate
Citește și: Rețeta de cozonac cu nucă a lui chef Sorin Bontea. „Este un cozonac simplu. Am să mă delectez cu ceva bun.”
Timp de preparare – o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru brioșe
- 3 cești de unt
- 4 căni de zahăr pudră
- 2 căni de făină
- 4 ouă
- o esență de vanilie
ingrediente pentru crema de căpșune
- 200 g de căpșuni proaspete
- 350 g de zahăr pudră
- 200 g de unt
- Sare
Ingrediente pentru decor
- căpșune proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea brioșelor. Așadar, pentru început, este nevoie să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 175°C, iar în egală măsură să pregătim și tava noastră specială de brioșe, pe care o vom unge cu puțin unt, în cazul în care nu utilizați forme din silicon sau hârtie.
- Acum că ne-am ocupat de cuptor și de tava pentru brioșe, ne ocupăm și de prepararea aluatului pentru brioșe. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga pentru început untul și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când vom obține o consistență cremoasă, nu mai mult de 5 minute. În continuare, după acest interval de timp, vom adăuga în compoziția noastră și ouăle, rând pe rând, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul. La final adăugăm și esența de vanilie, ulterior și făină pe care am cernut o în prealabil, treptat, timp în care o vom încorpora cu ajutorul mixerului, pentru ca ulterior să obținem aluatul nostru pentru brioșe.
- Cu ajutorul unei linguri, vom umple pe jumătate formele noastre de brioșe din tavă cu aluatul preparat. Procesul se repetă până când aluatul a fost consumat. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură 175°C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, iar brioșele se vor lăsa să se răcească în tavă, pentru ca ulterior să le scoatem și să le ornăm cu crema de căpșune pe care o vom prepara.
- Acum că brioșele noastre sunt gata, în timpul în care acestea se răcesc vom prepara și crema de căpșune. Așadar, tot ce trebuie să facem este să adăugăm toate căpșunele noastre într-un blender, îl pornim ulterior rezultatul se va da prin sită, pentru a obține un piure fin. În continuare, vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga untul și un strop de sare după gust, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o compoziție spumoasă. Apoi oprim mixerul și adăugăm zahărul pudră și piureul de fructe obținut și mixăm până când toate ingredientele se încorporează.
- Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să ornăm brioșele noastre cu crema de căpșune pe care o așezăm într-o pungă sau într-un poș. După ce am ornat brioșele noastre răcite, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce le ornăm și cu câteva bucățele de căpșune proaspete. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.