Brioșele cu cremă de unt și căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de brioșe cu cremă de unt și căpșune
Rețeta delicioasă de brioșe cu crema de unt și căpșune, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de brioșe cu cremă de unt și căpșune este de 40 de minute
Citește și: Cine a inventat jeleurile. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului
Timp de preparare- 20 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de brioșe cu cremă de unt și căpșune este pentru 6 persoane
Ingrediente – brioșe cu cremă de unt și căpșune
ingrediente pentru brioșe
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- un praf de sare
- 200 g de zahăr
- 2 ouă
- 250 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- esență de vanilie
ingrediente pentru crema de unt
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 250 g de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- 2 lingurițe de lapte
ingrediente pentru decor
- Căpșune
- bomboane mici colorate
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă
Mod de preparare- brioșe cu cremă de unt și căpșune
- In primul și în primul rând, ne vom ocupa de prepararea brioșelor. Așadar, vom avea nevoie de Preîncălzirea cuptorului, la o temperatură de 180 °C.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne făina, cu ajutorul unei site. Peste aceasta, vom adăuga și restul ingredientelor uscate, precum praful de copt, sarea, dar și zahărul. Toate aceste ingrediente se amestecă bine cu ajutorul unei spatule.
- Acum vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom așeza și ingredientele lichide, precum ouăle, laptele, dar și uleiul, alături de esența de vanilie. De asemenea, și ingredientele lichide se vor amesteca tot cu ajutorul unei spatule.
- Acum a venit momentul să amestecăm cele 2 conținuturi din boluri, motiv pentru care, ingredientele lichide le vom adăuga încet încet peste ingredientele uscate, în timp ce amestecăm cu ajutorul unei spatule, făcând mișcări circulare de sus în jos astfel încât toate ingredientele să se încorporeze frumos și să nu existe cocoloașe prea multe.
- În tava specială pentru brioșe, vom așeza formele de brioșe, fie din silicon, fie din hârtie, în funcție de preferințe, iar în aceste forme vom adăuga și eu câte o lingură din compoziția rezultată. În cazul în care nu dispuneți de astfel de forme pentru brioșe, puteți tapeta tava cu ulei și puțină făină.
- Tava cu brioșe se va introduce la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp se poate face testul cu scobitoarea, iar dacă acestea sunt gata vom scoate tava din cuptor și de vom lăsa să se răcească.
- În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de unt pentru brioșele noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga untul, pe care îl vom amesteca cu ajutorul unui mixer, cu zahărul pudră și esența de vanilie. Odată incorporate aceste ingrediente, a venit timpul să adăugăm și laptele. Mixăm până când se vor încorpora toate ingredientele iar crema noastră de unt va fi gata.
- Acum că și brioșele noastre sunt răcite, iar crema de unt este gata, cu ajutorul unui poș sau a unei pungi în care vom adăuga crema, vom orna brioșele așa cum ne dorim, decorându-le cu bomboanele mici colorate, dar și căpșunele, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de brioșe cu cremă de unt și căpșune
- Trebuie să fiți atenți la cât de mult amestecați ingredientele pentru brioșe, pentru că nu trebuie să fie amestecate pentru un timp îndelungat, doar cât să se incorporeze toate ingredientele. În caz contrar, brioșele nu vor mai ieși la fel de pufoase
- de asemenea, formele de brioșe nu trebuie umplute de tot, pentru că acestea trebuie să și crească la cuptor.
- Deși poate că nu dispuneți de formele speciale din hârtie sau silicon de brioșe, cu acestea vă va fi mult mai ușor să le scoateți din tavă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.