Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra. Un desert rapid și cremos!

retete pentru desert

Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra

Brioșele cu cremă de unt și căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de brioșe cu cremă de unt și căpșune. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase brioșe cu cremă de unt și căpșune, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de brioșe cu cremă de unt și căpșune 

Rețeta delicioasă de brioșe cu crema de unt și căpșune, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de brioșe cu cremă de unt și căpșune este de 40 de minute 

Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a inventat jeleurile. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului

Timp de preparare- 20 de minute 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- o oră 

Rețeta de brioșe cu cremă de unt și căpșune este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – brioșe cu cremă de unt și căpșune 

ingrediente pentru brioșe 

  • 300 g de făină 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • un praf de sare 
  • 200 g de zahăr 
  • 2 ouă 
  • 250 ml de lapte 
  • 100 ml de ulei 
  • esență de vanilie 

ingrediente pentru crema de unt 

  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • 250 g de zahăr pudră 
  • o esență de vanilie 
  • 2 lingurițe de lapte 

ingrediente pentru decor 

  • Căpșune 
  • bomboane mici colorate 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă

vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

briose cu capsuni si iaurt
Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- brioșe cu cremă de unt și căpșune 

  1. In primul și în primul rând, ne vom ocupa de prepararea brioșelor. Așadar, vom avea nevoie de Preîncălzirea cuptorului, la o temperatură de 180 °C. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne făina, cu ajutorul unei site.
    Peste aceasta, vom adăuga și restul ingredientelor uscate, precum praful de copt, sarea, dar și zahărul. Toate aceste ingrediente se amestecă bine cu ajutorul unei spatule. 
  3. Acum vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom așeza și ingredientele lichide, precum ouăle, laptele, dar și uleiul, alături de esența de vanilie. De asemenea, și ingredientele lichide se vor amesteca tot cu ajutorul unei spatule. 
  4. Acum a venit momentul să amestecăm cele 2 conținuturi din boluri, motiv pentru care, ingredientele lichide le vom adăuga încet încet peste ingredientele uscate, în timp ce amestecăm cu ajutorul unei spatule, făcând mișcări circulare de sus în jos astfel încât toate ingredientele să se încorporeze frumos și să nu existe cocoloașe prea multe. 
  5. În tava specială pentru brioșe, vom așeza formele de brioșe, fie din silicon, fie din hârtie, în funcție de preferințe, iar în aceste forme vom adăuga și eu câte o lingură din compoziția rezultată. În cazul în care nu dispuneți de astfel de forme pentru brioșe, puteți tapeta tava cu ulei și puțină făină. 
  6. Tava cu brioșe se va introduce la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp se poate face testul cu scobitoarea, iar dacă acestea sunt gata vom scoate tava din cuptor și de vom lăsa să se răcească. 
  7. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de unt pentru brioșele noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga untul, pe care îl vom amesteca cu ajutorul unui mixer, cu zahărul pudră și esența de vanilie. Odată incorporate aceste ingrediente, a venit timpul să adăugăm și laptele. Mixăm până când se vor încorpora toate ingredientele iar crema noastră de unt va fi gata. 
  8. Acum că și brioșele noastre sunt răcite, iar crema de unt este gata, cu ajutorul unui poș sau a unei pungi în care vom adăuga crema, vom orna brioșele așa cum ne dorim, decorându-le cu bomboanele mici colorate, dar și căpșunele, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

 

retete de gustare
Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de brioșe cu cremă de unt și căpșune 

  •  Trebuie să fiți atenți la cât de mult amestecați ingredientele pentru brioșe, pentru că nu trebuie să fie amestecate pentru un timp îndelungat, doar cât să se incorporeze toate ingredientele. În caz contrar, brioșele nu vor mai ieși la fel de pufoase 
  • de asemenea, formele de brioșe nu trebuie umplute de tot, pentru că acestea trebuie să și crească la cuptor. 
  • Deși poate că nu dispuneți de formele speciale din hârtie sau silicon de brioșe, cu acestea vă va fi mult mai ușor să le scoateți din tavă. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

briose cu unt
Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă. Bucură-te de o explozie de arome cu pizza clasică!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

De ce trebuie să adaugi două linguri de oțet alb la prepararea cartofilor prăjiți. Bucătarii pricepuți știu secretul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies