Brioșele cu frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Brioșe cu frișcă.
Rețetă de Brioșe cu frișcă
Rețeta delicioasă de Brioșe cu frișcă, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Brioșe cu frișca este de 30 de minute
Citește și: Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Shakshuka. O nouă idee pentru micul dejun!
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră
Rețeta de Briose cu frisca este pentru 4 persoane
Ingrediente – Brioșe cu frișcă
- 300 g de unt
- 200 g de zahăr granulat
- 5 oua, la temperatura camerei
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- un pliculeț de praf de copt
- 400 g de făină
- sare
- frișcă
- fructe proaspete
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o
cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - Brioșe cu frișcă
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de brioșe cu frișcă, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari. Pentru început, vom adăuga în bol untul, pe care îl vom mixa cu ajutorul unui mixer, alături de zahărul granulat, până când observăm că am obținut o compoziție cât mai omogenă cu putință.
- În continuare, vom adăuga și sare pentru desertul nostru, după gust, pliculețul de zahăr vanilinat, dar și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt. Amestecăm și aceste ingrediente ușor, cu ajutorul unui mixer, până când vom observa că acestea s-au incorporat complet.
- Acum vom pregăti și tava noastră pentru cuptor, motiv pentru care, vom lua o tavă specială de brioșe, în interiorul cărora vom așeza și formele de hârtie pentru brioșe, iar în fiecare vom turna compoziția de brioșe, cu ajutorul unui poș sau a unei linguri, forme pe care nu le vom umple complet, ci doar pe jumătate, pentru că, toată compoziția va mai crește în timp ce se coace.
- În cuptorul preîncălzit la 160 °C, vom introduce tava cu brioșele noastre delicioase, timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest timp, putem prepara și frișca noastră delicioasă, în cazul în care nu achiziționați direct din comerț. Așadar, tot ce trebuie să facem este sa punem într-un bol frișca lichidă, la care vom mai adăuga și puțin zahăr, după preferințe, și o vom mixa până când vom obține compoziția dorită.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și brioșele noastre din tavă, le vom lăsa să se răcească, iar apoi le vom decora cu frișcă dar și cu fructe proaspete deasupra, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.