Shakshuka. O nouă idee pentru micul dejun!

traditional shakshuka recipe

Shakshuka

Shakshuka se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Shakshuka.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Shakshuka, preparata așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Shakshuka 

Rețeta delicioasă de Shakshuka, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Shakshuka este de 30 de minute 

Citește și: Batoane Granola. Pentru un mic-dejun sănătos!

retete de gustare
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!

Timp de preparare- 30 de minute 

Timp total- o oră 

Rețeta de Shakshuka este pentru 4 persoane 

shakshuka
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente – Shakshuka 

  •  2 cepe tocate mărunt 
  • 2 ardei roșii curățați și tocați mărunt 
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt 
  • 3 lingurițe de paprika 
  • 2 lingurițe de chimion 
  • 1/2 de linguriță de chili pudră 
  • 800 g de roșii la conservă decojite 
  • 3 ouă, temperatura camerei 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • sigur o legătură de coriandru tocat 
  • o legătură de pătrunjel tocat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru mic dejun
Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Shakshuka 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de shakshuka, este să începeți prin a încinge o tigaie de dimensiuni mai mari, în care ați adăugat ulei de
    măsline, pe aragaz la foc mediu. 
  2. În continuare, tot ce trebuie să faceți este să începeți să tocați mărunt sau felii, ardeiul gras, dar și ceapa, cele 2 ingrediente se vor prăji în tigaia pe care am pus-o la încins, timp de aproximativ 5 minute, până când observăm că ceapa începe să devină translucidă. Abia apoi vom adăuga în tigaie și usturoiul pe care l-am tocat mărunt în prealabil, dar și sare, piper negru măcinat, paprica, chimion, chili pudră, toate aceste ingrediente, astfel încât preparatul să se mai gătească așa timp de aproximativ un minut. 
  3. A venit momentul să turnăm în tigaie și roșiile, dar și zeama care se află în conservă, și să amestecăm bine toate ingredientele dintre tigaie, cu ajutorul unei linguri rupând ușor toate roșiile rând pe rând. În cazul în care mai simțiți nevoia, după ce ați gustat, mai puteți condimenta preparatul cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar apoi așteptați să ajungă în punctul de fierbere. 
  4. Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri, veți crea în sosul de roșii 3 gropi mai mari, în care veți sparge ouăle, rând pe rând. Imediat apoi veți acoperi tigaia de dimensiuni mai mari cu un capac, și o veți lăsa pe foc pentru încă aproximativ 10 minute, astfel încât ouăle să se gătească și ele, exact după preferințe. 
  5. După acest interval de timp, vom presăra deasupra și pătrunjel și coriandru proaspăt, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de mancare gatita
Shakshuka[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Tort Red Velvet. Prepară chiar la tine acasă un tort renumit și preferat de nenumărate persoane!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies