Cheesecake-ul cu mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu mango.
Rețetă de Cheesecake cu mango
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu mango, absolut minunat, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu mango este de 30 de minute
Citește și: Cheesecake cu gem de căpșune deasupra. Este mult mai răcoritor, dacă este rece!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval. Un preparat bun de luat și la birou!
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Cheesecake cu mango este pentru 6 persoane
Ingrediente – Cheesecake cu mango
- 200 g de biscuiți
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- 400 g de piure de mango, preparat direct din fruct
- 10 g de gelatina
- 200 ml de apă
- 250 g de cremă de brânză
- 100 g de zahăr granulat
- 100 g de iaurt natural
- 20 ml de zeamă de lămâie
- 200 ml de smântână pentru frișcă
Înainte
Mod de preparare- Cheesecake cu mango
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de cheesecake cu mang, este să începeți prin a prepara blatul.
- În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, de dimensiuni potrivite, în care vom așeza direct blatul nostru din biscuiți, iar cu ajutorul unei spatule îl vom uniformiza și presa, astfel încât să obținem o suprafață cât mai netedă cu putință.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de piureul nostru de mango, motiv pentru care vom curăța un mango sau 2, de coajă, vom îndepărta sâmburele și îl vom tăia cubulețe, pentru ca mai apoi să le introducem într-un blender și să-l pasăm astfel încât să obținem un piure fin și cât mai omogen cu putință.
- În continuare vom pregăti și compoziția de brânză, iar pentru început va trebui să dizolvăm gelatina în apa rece, iar ulterior să o lăsăm deoparte pentru a se hidrata.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom amesteca crema de brânză, dar și zahărul granulat, cu ajutorul unui tel până vom obține o compoziție moale și omogenă, ulterior, imediat apoi adăugând și iaurtul, dar și piureul de mango pe care l-am preparat, și zeama de la o lămâie. Amestecăm totul cât mai bine cu putință.
- Acum trebuie să încălzim gelatina rezultată timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul cu microunde, pentru ca mai apoi să o adăugăm în compoziția de brânză și să o amestecăm foarte bine.
- Separat, vom amesteca și smântâna pentru frișcă, până în momentul în care se vor forma acele vârfuri moi, pentru ca mai apoi să o încorporăm și pe ea în compoziția de brânză, amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule. Compoziția se va turna peste blatul din tavă, iar de asemenea și pe aceasta o vom nivela cu ajutorul unei spatule, astfel încât să rezulte un strat neted. Tava se va introduce la frigider pentru aproximativ o oră.
- În acest interval de timp vom pregăti și jeleul de mango. A venit momentul să mai dizolvăm puțină gelatină în apă rece, pe care de asemenea o vom lăsa să se hidrateze, pentru început.
- În continuare, vom avea nevoie de o alte dimensiuni potrivite în care vom adăuga apă, iar ulterior și piureul de mango, și zahărul și amestecăm, la foc mediu, în continuu, până la punctul de fierbere, pentru că atunci să adăugăm și gelatina și să continuăm să amestecăm, până când vom obține jeleul de care avem nevoie. Ulterior, îl vom turna deasupra desertului care deja s-a închegat, și mai punem deserturi la frigider pentru încă 3 ore.
- După acest interval de timp, desertul se va scoate din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.