Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!

retete de gustare

Cheesecake cu mango

Cheesecake-ul cu mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Cheesecake cu mango.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Cheesecake cu mango, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Cheesecake cu mango 

Rețeta delicioasă de Cheesecake cu mango, absolut minunat, se prepară în doar 10 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu mango este de 30 de minute 

Citește și: Cheesecake cu gem de căpșune deasupra. Este mult mai răcoritor, dacă este rece!

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu mango[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval. Un preparat bun de luat și la birou!

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Cheesecake cu mango este pentru 6 persoane 

cheesecake cu mango
Cheesecake cu mango[Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Ingrediente – Cheesecake cu mango 

  • 200 g de biscuiți 
  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • 400 g de piure de mango, preparat direct din fruct 
  • 10 g de gelatina 
  • 200 ml de apă 
  • 250 g de cremă de brânză 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • 100 g de iaurt natural 
  • 20 ml de zeamă de lămâie 
  • 200 ml de smântână pentru frișcă 

Înainte

de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

cheesecake reteta simpla
Cheesecake cu mango[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Cheesecake cu mango 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de cheesecake cu mang,  este să începeți prin a prepara blatul.
    Așadar, într-o pungă de plastic, veți introduce toți biscuiții, pentru ca ulterior să-i sfărâmați cu ajutorul unui sucitor până în momentul în care devin firimituri. Odată ajuns în acest stadiu, va trebui să adăugați și untul, pe care l-ați topit în prealabil, dar l-ați și răcit, în punga în care se află biscuiții sfărâmați. Amestecați foarte bine astfel încât untul să intre cât mai bine cu putință în biscuiții din pungă. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, de dimensiuni potrivite, în care vom așeza direct blatul nostru din biscuiți, iar cu ajutorul unei spatule îl vom uniformiza și presa, astfel încât să obținem o suprafață cât mai netedă cu putință. 
  3. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de piureul nostru de mango, motiv pentru care vom curăța un mango sau 2, de coajă, vom îndepărta sâmburele și îl vom tăia cubulețe, pentru ca mai apoi să le introducem într-un blender și să-l pasăm astfel încât să obținem un piure fin și cât mai omogen cu putință. 
  4. În continuare vom pregăti și compoziția de brânză, iar pentru început va trebui să dizolvăm gelatina în apa rece, iar ulterior să o lăsăm deoparte pentru a se hidrata. 
  5. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom amesteca crema de brânză, dar și zahărul granulat, cu ajutorul unui tel până vom obține o compoziție moale și omogenă, ulterior, imediat apoi adăugând și iaurtul, dar și piureul de mango pe care l-am preparat, și zeama de la o lămâie. Amestecăm totul cât mai bine cu putință. 
  6. Acum trebuie să încălzim gelatina rezultată timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul cu microunde, pentru ca mai apoi să o adăugăm în compoziția de brânză și să o amestecăm foarte bine. 
  7. Separat, vom amesteca și smântâna pentru frișcă, până în momentul în care se vor forma acele vârfuri moi, pentru ca mai apoi să o încorporăm și pe ea în compoziția de brânză, amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule. Compoziția se va turna peste blatul din tavă, iar de asemenea și pe aceasta o vom nivela cu ajutorul unei spatule, astfel încât să rezulte un strat neted. Tava se va introduce la frigider pentru aproximativ o oră. 
  8. În acest interval de timp vom pregăti și jeleul de mango. A venit momentul să mai dizolvăm puțină gelatină în apă rece, pe care de asemenea o vom lăsa să se hidrateze, pentru început. 
  9. În continuare, vom avea nevoie de o alte dimensiuni potrivite în care vom adăuga apă, iar ulterior și piureul de mango, și zahărul și amestecăm, la foc mediu, în continuu, până la punctul de fierbere, pentru că atunci să adăugăm și gelatina și să continuăm să amestecăm, până când vom obține jeleul de care avem nevoie. Ulterior, îl vom turna deasupra desertului care deja s-a închegat, și mai punem deserturi la frigider pentru încă 3 ore. 
  10. După acest interval de timp, desertul se va scoate din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Cheesecake cu mango[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval. Un preparat bun de luat și la birou!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies