Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta brioșelor din ovăz, cu banane, pentru zilele de dietă.
Gabriela Cristea a obișnuit deja să împartă cu urmăritorii săi rețete delicioase pe care le prepară rapid, astfel că de această dată a venit în ajutorul celor care nu vor să se îngrașe.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru brioșele Gabrielei Cristea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- Ovăz
- Banane
- Sare
- Unt de cocos
- Ouă
- Esență vanilie
- Sirop de arțar
- Bicarbonat
- Praf de copt
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, cum prepară brioșe delicioase, folosindu-se de câteva ingrediente, principalul fiind ovăzul care va fi măcinat în totalitate.
Pe lângă banane, Gabriela Cristea adaugă și un sirop cu care va îndulci totul și cu care înlocuiește zahărul. „Vreau un mic dejun dulce. Puteți rezista la așa ceva? Prăjitura asta eu o fac în momentul în care știu că am foarte multă treabă și nu am timp să merg să îmi iau o gustare de bun simț. O prăjitură pe bază de banane și ovăz. Mai am nevoie de cacao, ouă, unt de cocos și îndulcesc cu sirop de arțar. Puteți folosi și zahăr, dacă vă permiteți acest lucru. Zahăr de care considerați voi. Sau puteți îndulci preparatul și cu fructe confiate sau curmale. Mai pun un pic de esență de vanilie, un vârf de cuțit de bicarbonat și un vârf de praf de copt. Prima dată reglăm cuptorul la 170 de garde și îl lăsăm la încins. Adăugăm fulgi de ovăz în mixer și măcinăm. După ce i-am măcinat foarte bine, adaug un strop de bicarbonat, un strop de praf de copt, 4 linguri de cacao, un praf de sare și amestecăm totul.”,Cum prepară Gabriela Cristea brioșele delicioase, fără zahăr
După ce toate ingredientele uscate au fost adăugate și amestecate la un loc, aceasta adaugă untul, ouăle și esența de vanilie și amestecă până când totul devine o pastă. Umple formele 3 sferturi și pune totul la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade. „După ce am amestecat ingredientele uscate, le adăugăm pe cele umede. Punem 3 ouă, 3 banane foarte bine coapte, esența de vanilie, 100 de grame de unt de cocos și sirpoul de arțar, între 50- 100 ml, în funcție de cât de dulce vreți să fie. O coc prima dată într-un recipient mai mare și am și mai mici, pe care să le iau cu mine. Ung recipientele cu unt de cocos și să nu umpleți părjitura până sus penru că va crește. După ce am uns toate recipientele, începem să le umplem. Le umplem cam 3 sferturi. Din cantitățile enunțate mi-a ieșit un recipient mai mare și încă 5 brioșe pe care să le iau cu mine la serviciu. Întroducem totul la cuptorul încins la 170 de grade pentru 25 de minute. Facem și testul cu scobitoarea, dar ar trebui să fie copt. Asta e prăjitura. Le las până mâine să se răcească.”, a mai povestit Gabriela Cristea.