Bucăți de tinerețe în farfurie. Ghidul complet al alimentelor anti-imbătrânire și cum să le integrezi în dieta zilnică

alimente anti imbatranire
Alimente antiîmbătrânire

Alimentația este cheia către o viață sănătoasă, dar și pentru un aspect frumos și tânăr. Ceea ce mâncăm ne poate afecta felul în care ne simțim, dar și în care arătăm. Unele alimente pot fi dăunătoare pentru pielea noastră, în timp ce altele ne pot ajuta să combatem inflamarea din corp, redând tinerețea la nivelul pielii.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le introduci în dieta ta, pentru a te bucura de beneficii incredibile, dar și pentru a combate îmbătrânirea!

Afine

Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie

fructe antiimbatranire
Fructe pentru antiîmbătrânire[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă. 5 fructe pe care trebuie să le consumi cu moderație

Afinele sunt bogate în vitaminele A și C, dar și în antioxidanți ce protejează pielea împotriva factorilor ce ar putea să o distrugă: soare, stres și poluarea. Aceste fructe pot fi consumate pe post de gustare, dar și combinate cu un iaurt la micul dejun, sau într-un smoothie.

Avocado

dieta anti age
Dieta ant-age[Sursa foto: Freepik]

Avocado este considerat un superaliment, deoarece acizii grași și vitaminele din această legumă îți vor ajuta organismul și îți vor proteja pielea împotriva îmbătrânirii și factorilor inflamatori.

Acesta poate fi introdus cu ușurință în alimentație, atât în salate, smoothie-uri, sosuri, dar poate fi consumat și gol, alături de o felie de pâine și puține condimente. Mai mult, avocado combate roșeața și inflamația de la nivelul pielii.

Nuci

alimente pentru piele imbatranita
Alimente pentru piele îmbătrânită[Sursa foto: Freepik]

Nucile sunt esențiale pentru o dietă echilibrată. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina E, ce te poate ajuta la repararea țesutului  pielii, păstrând umiditatea acestuia și protejând-o de razele UV.

Nucile pot fi introduse în salate, în mic dejun sau chiar pot fi consumate pe post de snack, între mese. Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, însă trebuie să ai grijă la cantitate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cartof dulce

alimente sanatoase
Alimente sănătoase[Sursa foto: Freepik]

Cartoful dulce nu este doar o legumă delicioasă, ci și extrem de sănătoasă.

Culoarea portocalie provine din beta carotină, ce ajută la elasticitatea pielii. Mai mult, cartoful dulce este bogat în vitaminele C și A. Există o varietate de rețete în care poți introduce cartoful dulce, fie că vorbim de cartofi la cuptor pe post de garnitură, piure de cartof dulce sau chiar supă cremă.

Uleiul de măsline

ce alimente sunt sanatoase
Ce alimente sunt sănătoase[Sursa foto: Freepik]

Uleiul de măsline este un ingredient extraordinar de sănătos, bogat în grăsimi sănătoase, ce ajută sistemul cardiovascular, dar și combaterea îmbătrânirii pielii.

Este important să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline, deoarece acesta este mai puțin caloric și mai sănătos. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi cu cantitatea, fiindcă uleiul este destul de caloric.

Spanacul

legume antiinflamatoare
Legume antiinflamatoare[Sursa foto: Freepik]

Spanacul este o alegere minunată pentru o alimentație sănătoasă. Acesta este plin de antioxidanți, vitamina A, C, K, magneziu, fiind perfect pentru orice persoană.

Spanacul îți ajută pielea să fie mai luminoasă și mai fermă, dar și firele de păr, ce vor fi mai puternice. Spanacul poate fi consumat atât ca și garnitură, cât și în smoothie-uri dimineața sau în salate delicioase.

Papaya

alimentatie antiaging
Alimentație antiaging[Sursa foto: Freepik]

Fructele exotice nu doar că au un gust delicios, dar ne ajută și să fim mai sănătoși. Grație vitaminelor A,C, K, potasiului și magneziului, papaya este un fruct ce trebuie introdus în alimentație.

De asemenea, are efecte antiinflamatoare asupra pielii și de aceea este un element introdus în multe produse de îngrijire a pielii. Consumă papaya la micul dejun, pentru a te bucura de antioxidanții pe care îi oferă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Somon

dieta antiinflamatorie
Dieta antiinflamatorie[Sursa foto: Freepik]

Pește gras este un aliment bogat în omega-3, ce oferă beneficii uimitoare asupra organismului. Este esențial să consumăm pește măcar de 2 ori pe săptămână, deoarece acesta este sănătos, dar ne ajută și să combatem lupta kilogramelor în plus. Fie că alegi să îl consumi la prânz, cină sau chiar dimineața pe o felie de pâine, somonul este o alegere minunată atunci când vine vorba de alimente sănătoase.

Broccoli

ce sa mananci sanatos
Ce să mănânci sănătos[Sursa foto: Freepik]

Se știe că broccoli este o legumă foarte nutritivă, ce te ajută să combați îmbătrânirea pielii, datorită vitaminelor pe care le are.

Ciocolata neagră

dieta anti-imbatranire
Dieta anti-imbatranire[Sursa foto: Freepik]

Deși se consideră că dulciurile sunt nocive, consumul cu măsură de ciocolată neagră poate avea un impact pozitiv asupra ta. Este important să alegi o ciocolată cu cât mai multă cacao. Acest produs este important atât pentru persoanele diabetice, cât și pentru combaterea îmbătrânirii pielii.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Longevitatea începe la masă. Cele 10 fructe pe care să le evitați după vârsta de 50 de ani

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies