Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă. 5 fructe pe care trebuie să le consumi cu moderație

fructe sanatoase

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa

Fructele sunt întotdeauna importante, motiv pentru care ar trebui să le includem în alimentație. Însă știați care sunt cele pe care ar trebui să le consumăm cu moderație? 

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 8 fructe delicioase pe care le puteți consuma pentru a avea o viață mult mai sănătoasă. În plus, descoperiți și care sunt fructele pe care ar trebui să le consumați, însă cu moderație. 

 

Care sunt fructele sănătoase care trebuie consumate mai des 

8. Afine 

Pe locul 8 se află afinele.

În ciuda faptului că sunt niște fructe de dimensiuni mai mici, pe atât de puternice sunt atunci când vine vorba despre beneficiile oferite organismului nostru. Astfel, pentru a ne asigura de sănătatea oferită de acestea, ar trebui să le consumăm frecvent, dat fiind faptul că ne oferă organismului o doză mare de antioxidanți, aceștia din urmă fiind cei care ne protejează organismul împotriva stresului oxidativ, iar în același timp ne ajută și la îmbunătățirea sănătății creierului și a funcției cognitive.
Pe lângă antioxidanți, afinele sunt cele care reprezintă o sursă bogată și de vitamine și minerale, reprezentând un adaos nutritiv atunci când vine vorba despre dietă. 

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță și prestigiu. Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătitele cu ciocolată ale Gabrielei Cristea! Vedeta a pregătit un desert ușor de realizat și delicios alături de Victoria și Iris

7. Avocado 

Pe locul 7 se află avocado. Este cunoscut deja faptul că avocado reprezintă un adevărat deliciu cremos, care totodată oferă organismului nenumărate beneficii, fiind recomandat astfel să fie consumat cât mai frecvent cu putință. Astfel, grăsimile mononesaturate bogate sunt extrem de sănătoase pentru inimă, motiv pentru care avocado, deși este consumată în special la micul dejun, acesta poate să fie gustat la orice masă sau gustare, motiv pentru care nu ar mai trebui să îl ocoliți, ci mai degrabă să îl includeți în stilul de viață de zi cu zi. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă[Sursa foto: freepik]

6. Mere 

Pe locul 6 se află merele. Este cunoscut deja faptul că un măr consumat pe zi ține cu adevărat medicul departe, ceea ce este complet adevărat, dat fiind faptul că aceste fructe extrem de crocante și suculente, nu doar că sunt absolut delicioase, ci mai mult de atât oferă nenumărate beneficii corpului nostru, beneficii printre care se află și fibrele, o stare generală de bunăstare, motiv pentru care ar trebui să fie incluse cu siguranță în rutina noastră zilnică, ba chiar mai mult de atât

acestea fiind consumate atât în starea lor crudă, cât și în nenumărate rețete. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă[Sursa foto: freepik]

5. Portocale 

Pe locul 5 se află portocalele. Acestea reprezintă fructul potrivit pentru momentul în care vă doriți să vă stimulați sistemul imunitar, fiind fructele care sunt efectiv pline de vitamina C, adevărate delicii cu o doză bogată de citrice care ne ajută sistemul imunitar să fie întărit dar totodată promovează și producția de colagen astfel încât pielea noastră să fie mult mai sănătoasă.

Acestea pot fi consumate în starea lor crudă, sau se pot adăuga în diverse băuturi fresh, smoothie-uri și multe alte astfel de idei. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă[Sursa foto: freepik]

4. Banane 

Pe locul 4 se află bananele. Acestea cu siguranță vor reprezenta întotdeauna un pachet energic și hrănitor extrem de convenabil, care în compoziția lor dețin un conținut ridicat de potasiu, susținând astfel funcția musculară sănătoasă, dar și echilibrul fluidelor.

Pe lângă doza bogată de potasiu, bananele sunt cele care reprezintă și o sursă nemaipomenită de vitamine, fibre, dar și zaharuri naturale, toate acestea puse împreună ne oferă organismului nostru un impuls de energie, indiferent de momentul zilei în care le savurăm sau de forma în care alegem să le consumăm. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

3. Căpșune 

Pe locul 3 se află căpșunele. Este cunoscut deja faptul că acestea sunt consumate deseori pe timp de vară, însă nu reprezintă doar atât, fiind regăsite pe tot parcursul anului în magazine, motiv pentru care ar trebui să le includem cât mai des în alimentația noastră, dat fiind faptul că sunt pline de vitamine, antioxidanți, dar și fibre, ajutând astfel la sănătatea inimii dar și la digestie, la care se adaugă și proprietățile antiinflamatorii pe care le conțin. Dat fiind faptul că au aroma atât dulce, cât și acidulată și câteodată acrișoară, căpșunele pot reprezenta un plus delicios la fiecare salată preparată, desert sau chiar mici gustări între mese. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

2. Kiwi 

Pe locul 2 se află kiwi. În ciuda faptului că acest fruct nu este întotdeauna consumat frecvent, ar trebui totuși să fie, dat fiind faptul că deține o bogată sursă de fibre, de vitamina C, dar și antioxidanți, făcând din fiecare mușcătură un impuls către sănătatea curată, fiind consumat singur sau chiar în combinație cu alte fructe delicioase, fie în salate fresh sau smoothie-uri. 

1. Ananas 

Pe locul unu se află ananasul. Pe lângă faptul că este un fruct absolut delicios și suculent, ananasul vine la pachet cu nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, precum vitamina C, manganul, cele 2 care susțin sistemul imunitar să fie mult mai puternic, dar totodată și însănătoșesc oasele, chiar dacă alegem să le consumăm în starea lor propriu zisă, sau amestecate într-un smoothie. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Care sunt fructele care trebuie consumate cu moderație  

5. Mango 

Pe locul 5 se află mango. În ciuda faptului că este extrem de delicios și este un fruct tropical pe care deseori îl regăsim în alimentația multor persoane, se pare că acesta este un fruct extrem de bogat în zaharuri naturale, motiv pentru care ar trebui să-l consumăm însă în cantități moderate, pentru a evita aportul excesiv de calorii. 

Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

4. Fructe confiate 

Pe locul 4 se află fructele confiate. În ciuda faptului că fructele confiate sunt din ce în ce mai consumate în special la micul dejun, se pare că acestea reprezintă o sursă destul de concentrată de zahăr, iar în plus, tot fructele confiate dețin și un conținut ridicat de calorii, motiv pentru care ar trebui să le consumăm, însă cu moderație. 

fructele care ard grasimile de pe abdomen
Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

3. Pepene 

Pe locul 3 se află pepenele. Se pare că acesta este fructul preferat mai ales în sezonul de vară, însă cu toate acestea, are un indice glicemic destul de ridicat, motiv pentru care odată consumat în cantități mai mari, și nu cu moderație, acesta este cel care poate provoca o creștere destul de rapidă a nivelului de zahăr din sânge, motiv pentru care atunci când vine vorba în special despre persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu zahărul din sânge, acestea ar trebui să îl consume mai rar, spre deloc. 

fructele ingrasa
Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

2. Rodii 

Pe locul 2 se află rodiile. Este cunoscut deja faptul că și aceste fructe sunt destul de consumate în special la micul dejun, în deosebitele rețete cu ovăz, însă cu toate acestea, dețin și ele un conținut destul de ridicat de zahăr, iar pentru a avea o dietă destul de echilibrată și sănătoasă, ar trebui să le consumăm moderație. 

fructe care nu ingrasa
Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]

1. Papaya 

Pe locul unu se află papaya. Și acesta este un fruct destul de consumat, însă cu toate acestea, puține sunt persoanele care sunt conștiente de faptul că acest fruct conține o enzimă, denumită papaină, cea care poate provoca nenumărate alergii pentru anumite persoane, motiv pentru care dacă observați că după ce l-ați consumat simțiți anumite reacții adverse cel mai bine ar fi să aveți grijă la consumul său, și să consultați un specialist. 

fructe pe care trebuie sa le consumi cu moderatie
Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasa[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Pierderea eficientă a greutății. 10 strategii simple pentru a slăbi 9 kilograme

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies