Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță și prestigiu. Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne/ EXCLUSIV

Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță și prestigiu. Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne/ EXCLUSIV
Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță și prestigiu. Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne/ EXCLUSIV

Întotdeauna există anumite reguli de stil pe care trebuie să le respectăm. Însă știați care sunt cele esențiale pentru Primele Doamne?

Aflați în rândurile următoare care sunt cele 9 reguli esențiale de stil, atunci când vine vorba despre Primele Doamne. Descoperă fascinația rafinată a ținutelor, unde fiecare croi și fiecare detaliu alcătuiesc o poveste de eleganță. Explorează sfaturile oferite de designerul nostru pentru a afla cele mai interesante lucruri despre regulile care le impune această etichetă.

9. Primele Doamne nu au voie să poarte machiaj luminos 

Pe locul 9 se află regula conform căreia, Primele Doamne nu au voie să poarte de niciun fel, machiaj luminos. Acest machiaj luminos se referă în principal la anumite accente strălucitoare care se pot realiza în machiaj, iar în ciuda faptului că machiajul de tip smokey eye nu este unul atât de luminos, nici acesta nu este binevenit atunci când vine vorba despre un machiaj pretențios, realizat pentru o Primă Doamnă.

În ciuda faptului că, în general, aceste reguli ar trebui să fie respectate cu strictețe de către primele doamne, se pare că mai există și excepții de la această regulă, care provine chiar din Familia Regală. Astfel, atunci când vine vorba despre machiaj, se recomandă ca acesta să conțină doar rimel și creion utilizat într-un mod îngrijit, iar în cazul în care totuși se dorește să se folosească și un fard de ochi, acesta ar trebui să fie neapărat în nuanțe pastelate. 

Citește și: Secretele unui stil impecabil. Sfaturi cheie pentru a-ți perfecționa stilul și a evita greșelile care pot afecta aspectul tău

codul bunelor maniere pentru femei
Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Perlele în tendințe. Cum să le asortezi pentru un look modern și versatil/ EXCLUSIV

8. Primele Doamne nu au voie să poarte pantofi deschiși 

Pe locul 8 se află regula conform căreia, acestea nu au voie să poarte pantofi deschiși. În ciuda faptului că poate vă gândiți la pantofii deschiși la culoare, de fapt regula este legată de deschiderea călcâiului sau a degetelor, model regăsit deseori la pantofi. Acest tip este purtat deseori în sezonul cald, însă cu toate acestea, Primele Doamne nu ar trebui să apară purtând acest tip de încălțăminte la niciun eveniment, în ciuda faptului că poate acesta este organizat în sezonul cald.

De asemenea, în funcție de modelul ales, pantofii nu ar trebui, să fie decorați cu fermoare, strasuri, bretele sau să aibă platformă. 

 

Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: freepik]

7. Primele Doamne nu au voie să poarte rujuri strălucitoare și luciu de buze

Pe locul 7 se află regula conform căreia, Primele Doamne nu au voie să poarte rujuri strălucitoare și luciu de buze. Aici este vorba în special despre rujul roșu, dar și despre luciul de buze strălucitor, dat fiind faptul că aceste nuanțe atrag atenția și privirea asupra persoanei care

alege să le poarte, aspect total interzis. În ciuda faptului că această regulă există de foarte mulți ani, fiind respectată mai mereu, provenind chiar din Familiile Regale Britanice, deseori se întâmplă să mai existe și excepții ale Primelor Doamne, deși acestea pot înlocui rujul roșu și luciul de buze strălucitor cu cele în nuanțe neutre și mate, așa cum este și permis. 

 

reguli de stil pentru primele doamne
Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

6. Primele Doamne nu au voie să apară în public cu picioarele goale

Pe locul 6 se află regula conform căreia, nu au voie să apară în public cu picioarele goale. Cu alte cuvinte, este vorba mai exact, de momentele în care acestea ies în public la diverse evenimente și apariții, în rochiile lor superbe, însă în ținuta lor nu există și prezența unei perechi de dresuri. Conform codului vestimentar, acestea ar trebui să poarte dresuri corporale și translucide, care să nu dețină niciun fel de strălucire, iar atunci când este vorba despre un eveniment informal, este permisă totodată și purtarea dresurilor negre, important este să existe în permanență în ținuta Primelor Doamne. 

 

reguli esentiale de stil pentru primele doamne
Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

5. Primele Doamne nu au voie să aibă manichiura strălucitoare

Pe locul 5 se află regula conform căreia, Primele Doamne nu au voie să aibă manichiură strălucitoare. Aici se încadrează bineînțeles diversele modele pe unghii, strasurile, diversele acoperiri pe termen lung, lacul de gel, chiar și diversele nuanțe strălucitoare. Astfel, ar trebui să aibă unghiile în culori pastelate, cea mai recomandată nuanță fiind cea de roz pal, motivul principal fiind legat de faptul că unghiile ar trebui să se potrivească întotdeauna cu restul imaginii create de către Primele Doamne, ceea ce înseamnă că în unele momente, acestea sunt nevoite să își schimbe culoarea lacului de unghii, chiar în timpul zilei, pentru a fi în concordanță cu un anumit eveniment. 

Eleganță și prestigiu. Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: freepik]

4. Primele Doamne nu au voie să aibă un machiaj mult prea strălucitor

Pe locul 4 se află regula conform căreia, nu au voie să aibă un machiaj mult prea strălucitor. Toate produsele de machiaj aplicate, care intră în categoria de machiaj strălucitor, mai exact utilizarea unui iluminator, a unui sclipici, diverse nuanțe sidefate sau pudre reflectorizante, sunt total interzise. Motivul este legat, bineînțeles, de faptul că ele se află constant în lumina blițurilor de la camerele de filmat și fotografiat, iar dacă acestea ar purta un astfel de machiaj, cu siguranță întreaga strălucire va fi extrem de vizibilă în fotografii, respectiv filmări. Astfel, se recomandă ca să poarte o pudră care să se potrivească perfect cu nuanța pielii lor, fardul de obraz să fie unul mat, iar restul machiajului să fie realizat în tonuri pastelate, însă totodată conform regulilor. 

Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: shutterstock]

3. Primele Doamne nu au voie să poarte fuste scurte sau decolteu

Pe locul 3 se află regula conform căreia, Primele Doamne nu au voie să poarte fuste scurte sau decolteu. Se subînțelege faptul că nu ar trebui și nici nu au voie să își arate părți goale ale corpului, oricare ar fi acelea, în public. În această regulă se încadrează chiar și rochiile purtate pe timp de vară, fiind complet inacceptabil să fie purtate, acestea fiind înlocuite cu rochiile care au întotdeauna mâneci. 

 

Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

2. Primele Doamne nu au voie să poarte ținute colorate

Pe locul 2 se află regula conform căreia, Primele Doamne nu au voie să poarte ținute colorate. Mai exact, ținutele alese pentru Primele Doamne nu trebuie să aibă imprimeuri de niciun fel, să fie colorate sau chiar să dețină diverse accente strălucitoare, toate acestea fiind interzise. Cu toate acestea, ele au voie să poarte ținute care să fie cel mult în două sau trei nuanțe, însă niciodată mai mult, iar de asemenea, indiferent de evenimentul la care participă, Primele Doamne ar trebui ca întotdeauna să aibă ținuta în concordanță cu cea a soțului. 

 

codul bunelor maniere wikipedia
Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

1. Primele Doamne trebuie să își mențină imaginea în concordanță cu evenimentul la care participă

Pe locul unu se află regula conform căreia, Primele Doamne trebuie să își mențină imaginea în concordanță cu evenimentul la care participă, întotdeauna. Se subînțelege faptul că, în general, acestea ar trebui să-și aleagă ținuta în funcție de evenimentul la care participă, însă dat fiind faptul că dețin aceasta "funcție", acestea nu ar trebui ca niciodată să se înlăture de la această regulă, iar alegerea unei ținute să se potrivească întotdeauna cu evenimentul la care participă, fie el unul oficial, o călătorie diplomatică sau vizite la o fundație de caritate. 

Cele 9 reguli esențiale de stil pentru Primele Doamne[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Sfaturi și idei despre regulile esențiale de stil pentru Primele Doamne de la fashion designerul Maria Ioana 

Descoperă universul fascinant al modei și al rafinamentului într-o călătorie prin garderoba Primelor Doamne. În exclusivitate pentru Kfetele.ro, fashion designerul Maria Ioana a creat cele mai bune sfaturi și trucuri pentru aceste ținute ce pot reprezenta o expresie a puterii, grației și influenței, conturând un portret al feminității într-un context de înaltă societate.

Maria Ioana[Sursa foto: Instagram]

Kfetele: În cadrul emisiunii Bravo, ai stil! ai abordat și o ținută pentru Prima Doamnă. Ce reguli trebuie să respecte femeile care au această funcție?

Maria Ioana: Începând de la make-up și manichiură, Prima Doamnă nu poate purta accente puternice, se pretează în cea mai mare măsură culorile pastelate, nude-urile. Eleganța și rafinamentul sunt esențiale în aparițiile lor de zi cu zi.

Kfetele: Care sunt greșelile pe care le fac atunci când se îmbracă sau chiar și atunci când se machiază?
Îmi poți spune o ținută pe care ai recomanda-o? Ce piese vestimentare ar trebui să conțină?

Maria Ioana: Alegerile în materie de haine pot avea o varietate mare de înțelesuri și mesaje în funcție de țară, este foarte important ca ținuta să fie în concordanță cu ideologiile după care funcționează fiecare stat în parte.
Ținutele pentru evenimente trebuie să păstreze anumite criterii precum simplitatea și formalitatea. Deux-piece-urile, ținutele business clasic, rochiile midi, fustele cu un croi drept sunt piesele care pot construi garderoba Primei Doamne.

Kfetele: Prima Doamnă trebuie să țină cont de evenimentul la care participă atunci când alege o ținută? Cum trebuie să fie culorile hainelor?

Maria Ioana[Sursa foto: Instagram]

Maria Ioana: Imaginea Primei Doamne trebuie să fie în deplină concordanță cu evenimentul la care participă, fie el o călătorie diplomatică, eveniment caritabil, vizite, inaugurări sau dineuri. O ținută trebuie să fie construită din două sau maxim trei nuanțe; culorile potrivite sunt cele naturale, pastelurile, nuanțele de alb, ivoiry, nude.

Te invităm și mâine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secretele unui stil impecabil. Sfaturi cheie pentru a-ți perfecționa stilul și a evita greșelile care pot afecta aspectul tău

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies