Bucură-te de gustul primăverii!

Bucură-te de gustul primăverii!
Bucură-te de gustul primăverii!

Deși primăvara aduce o explozie de viață în jurul nostru, în mod paradoxal, aceasta aduce uneori și astenia. După o iarnă în care expunerea la soare este redusă, iar șansele să avem un deficit de vitamine este crescut, e normal să ne resimțim la început de primăvară. Cel mai bine este să nu lăsăm acest lucru să se întâmple și să luăm măsuri din timp, profitând la maxim de beneficiile acestui anotimp!

 

Primăvara este sezonul perfect pentru mâncăruri proaspete și cu multe vitamine. Partea cea mai bună? Nu este nevoie să fii o mare bucătăreasă ca să te bucuri din plin de feluri sănătoase și în același timp supergustoase. Primăvara aduce pe masa noastră numeroase ingrediente verzi care sunt cel mai bine servite sub formă de salată sau în feluri de mâncare care necesită prelucrare termică minimă.

Citeste si: Nume de băieţi la modă în 2019. Cele mai populare 20 de variante

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Salata poate că nu pare cel mai apetisant fel de mâncare, adevărul fiind că o salată preparată fără imaginație este ultimul lucru de care avem chef după o zi grea.

Dar te-ai gândit că o salată clasică nu trebuie să fie plictisitoare și că poate include fructe? De exemplu, în maxim 20 de minute te poți bucura de o salată megadelicioasă originală: salata de primăvară cu brânză feta și căpșuni. Este simplu să găsești ingredientele, mai ales că există siteuri precum Catalomat, unde ai cataloagele online de la aproape orice supermarket din țară.

Începe cu dressingul: amestecă bine două lingurițe de muștar, o linguriță de miere, o ceapă franțuzească roșie sau una simplă mai mică (evident, bine mărunțită), la care adaugă 2 linguri de oțet, 80

ml de ulei de măsline, sare și piper. Spală bine niște salată verde, pune-o într-un bol împreună cu vreo 300 g de căpșuni tăiate în jumătate. Adaugă 100 g de brânză feta și niște migdale prăjite mărunțite un pic. Cu dressingul de mai sus, această combinație este absolut incredibilă și nu doar că gustul îți va trezi simțurile la viață, dar te vei și bucura de un binevenit aport de vitamine prețioase care îți va îmbunătăți sistemul imunitar și starea generală de spirit.

Partea bună este o asemenea rețetă este foarte ușor de preparat, dar și că nimeni nu te obligă să te limitezi la ingredientele de mai sus. Simți că ar merge bine și un pic de roșii- de ce nu? Îți place un anumit tip de oțet, cum ar fi cel de vin? Excelent! În loc de muștar simplu ți se pare că ar fi mai ok să pui muștar Dijon? Bingo!

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Salatele îți permit să experimentezi foarte mult, iar combinațiile sunt nelimitate. În general, găsești ingredientele mai ieftin dacă profiți de promoțiile de primăvară. Consultă în mod regulat ofertele comercianților precum cele din revista Lidl și nici măcar nu va mai fi nevoie să te deplasezi la toate magazinele pentru a prinde cele mai bune prețuri.

Poftă bună și sănătate multă!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Daniela Gyorfi a mărturist câte operaţii estetice şi-a făcut. "Mi-e şi ruşine!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies