Bucură-te de o masă sănătoasă și gustoasă cu supa cremă de broccoli! O rețetă simplă și delicioasă pentru întreaga familie

reteta de supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă

Supa cremă de broccoli reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de broccoli. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de broccoli, preparată exact pe gustul vostru.   

Rețetă de  Supă cremă de broccoli

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de broccoli, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețet ă de   supă cremă de broccoli este de 20 minute

cea mai simpla reteta de supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 50 minute

Rețeta de supă cremă de broccoli este pentru 4 persoane

Ingrediente – Supă cremă de broccoli

  • 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 1 ceapă mică, tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 cap de broccoli, tăiat buchetele
  • 4 căni de supă de legume
  • o jumătate de cană de smântână de gătit (la temperatura camerei)
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Mod de preparare - Supă cremă de broccoli

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   topiți untul într-o oală mare la foc mediu.

Pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de broccoli, este nevoie de doar 2 linguri de unt (la temperatura camerei). Odată ce untul s-a topit, adăugați și o ceapă mică, tăiată cubulețe în prealabil, alături de 2 căței de usturoi. Cele două ingrediente se călesc până devin moi și translucide, timp de aproximativ 5 minute.

Pasul 2.  Abia după ce atât ceapa, cât și usturoiul sunt bine călite, este momentul să adăugați un cap de broccoli, tăiat în buchetele, pe care le veți căli pentru timp de încă 5 minute.

După acest interval de timp, trebuie să turnați 4 căni de supă de legume în oală și să aduceți amestecul la punctul de fierbere. Odată ajuns la punctul de fierbere, trebuie să reduceți focul la mic și să fierbeți supa timp de 20 de minute sau până când buchețelele de broccoli sunt fragede.

Pasul 3.  A venit momentul să luați supa de pe foc și să o lăsați să se răcească timp de câteva minute.

Odată răcită, folosiți un blender pentru a face piure supa, până devine netedă și cremoasă. Abia atunci adăugați o jumătate de cană de smântână de gătit (la temperatura camerei) în supă și amestecați pentru a se combina corespunzător.

cea mai buna reteta de supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Imediat apoi, trebuie să readuceți supa la foc și să mai gătiți pentru încă 5 minute sau până când se încălzește, moment în care se va condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Supa cremă de broccoli se poate servi cu diverse toppingurile preferate, cum ar fi crutoane, brânză mărunțită sau ierburi proaspete, însă la rețeta de astăzi, supa cremă de broccoli se va servi cu câteva semințe de dovleac, presărate pe deasupra.

Pasul 6.  De menționat este faptul că această supă nu este doar delicioasă, dar este și plină de nutrienți, broccoli fiind o sursă excelentă de fibre, vitamina C și K, dar și potasiu. Supa de legume are un conținut scăzut de calorii și sodiu, ceea ce face din această supă o alegere sănătoasă indiferent de momentul zilei în care se consumă. Smântâna de gătit adaugă aromă supei, dar o puteți înlocui cu cremă de nucă de cocos sau cremă de caju, în cazul în care vă doriți să obțineți o rețetă vegană sau fără lactate.

Supa cremă de broccoli  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

supa crema de broccoli
Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri fără gluten cu ciocolată

 


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Bucătăria rapidă și delicioasă. Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, rețeta perfectă pentru zilele aglomerate!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies