Fursecurile fără gluten cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de fursecuri fără gluten cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase fursecuri fără gluten cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Fursecuri fără gluten cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de fursecuri fără gluten cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețet ă de fursecuri fără gluten cu ciocolată este de 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Rețet a de fursecuri fără gluten cu ciocolată este pentru 8 persoane
Citește și: Rețetă de Plăcintă cu nuci pecan, care vă va face papilele gustative să danseze de bucurie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Fursecuri fără gluten cu ciocolată
- o cană și jumătate de făină fără gluten
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr brun
- un sfert de cană de zahăr granulat
- 1 ou mare (la temperatura camerei)
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 cană de chipsuri de ciocolată (fără gluten)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Fursecuri fără gluten cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tot acum, este nevoie să și tapetați o tavă de cuptor, cu hârtie de copt, pentru a o avea pregătită pentru mai târziu, atunci când vom coace delicioasele fursecuri.Pasul 2. În continuare, aveți nevoie de un bol mediu, în care veți amesteca o cană și jumătate de făină fără gluten, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 3. Într-un bol mare, separat, folosind un mixer, veți bate o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei), o jumătate de cană de zahăr brun și un sfert de cană de zahăr granulat până devine ușor și pufos, timp de aproximativ 2-3 minute.
Pasul 4. A venit timpul să amestecați încet amestecul de făină cu acesta, până când se combină. Atenție însă! Nu trebuie să amestecați în exces.
Pasul 5. Odată combinate cele două, este timpul să încorporați și o cană de fulgi de ciocolată, tot fără gluten. De asemenea, dacă vă doriți ca fursecurile să aibă un plus de aromă, puteți adăuga în aluat și nuci tocate normale sau pecan.
Pasul 6. În tava pregătită chiar de la începutul rețetei, folosind o lingură, formați fursecurile și așezați-le, astfel încât să existe un mic spațiu între fiecare. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când marginile fursecurilor sunt ușor aurii. De menționat este faptul că, dacă vă doriți ca fursecurile să fie puțin mai moi, reduceți timpul de coacere cu 1-2 minute. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
Pasul 7. Fursecurile se pot păstra într-un recipient ermetic, la temperatura camerei timp de până la 3 zile, iar rețeta este gata!
Fursecurile fără gluten cu ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea!