Tiramisu de casă cu ingrediente proaspete și arome autentice de espresso și rom. Rețeta clasică cu crema onctuoasă de mascarpone!

reteta de tiramisu
Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea!

Tiramisu reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tiramisu. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tiramisu, preparat exact pe gustul vostru.   

Rețetă de  Tiramisu

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tiramisu, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru Tiramisu este de 30 de minute

tiramisu
Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea![Sursa foto: freepik]

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 2 ore+

Timp total  – 3 ore+

Rețeta de Tiramisu este pentru   8 persoane

cea mai buna reteta de tiramisu
Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea![Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Tiramisu

  • 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • 2  căni de zahăr granulat
  • 2 căni de lapte (la temperatura camerei)
  • o cană și un sfert de smântână lichidă (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de brânză mascarpone
  • 2 linguri de rom
  • 2 căni de espresso preparat sau cafea tare, răcită
  • 24-30 de pișcoturi
  • pudră de cacao, pentru deasupra

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

În plus, această rețetă de  tiramisu se va realiza în decurs de două zile, pentru că desertul are nevoie de cel puțin 2 ore de stat în frigider, pentru a se închega în așa fel încât să se poată servi corespunzător, motiv pentru care, se recomandă să fie ținut în frigider, peste noapte.

Haideți să trecem la treabă!

Citește și: Rețetă de Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții

Mod de preparare - Tiramisu

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală  medie, în care vom amesteca 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei) și 2 căni de zahăr granulat, până se combină bine.

În continuare, este nevoie să bateți 2 căni de lapte ((la temperatura camerei), iar ulterior să puneți oala pe aragaz, la foc mediu.

Pasul 2.  Acest amestec se gătește în acest timp, perioadă în care vom amesteca continuu, până se îngroașă și rămâne pe dosul unei linguri. Abia atunci este momentul să luăm de pe foc și să lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 3.  Între timp, vom avea nevoie de un alt bol mare, în care vom bate o cană și un sfert de smântâna lichidă (la temperatura camerei), până se formează vârfuri tari și obținem frișca dorită.

Pasul 4.  Într-un alt bol, tot de dimensiuni mari, vom bate o cană și jumătate de brânză mascarpone până se omogenizează. Abia apoi vom adăuga amestecul de gălbenușuri de ou, care între timp s-a răcit, la brânza mascarpone, conținuturi pe care le vom amesteca bine de tot, până se omogenizează.

Abia apoi vom încorpora și frișca.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  A venit momentul să ne ocupăm și de cafea, motiv pentru care, pentru început o vom prepara, fie că este vorba despre un expresso sau despre o cafea normal, însă răcită, trebuie să adăugați 2 linguri de rom, fiind totuși opțional acest pas.

Pasul 6.  Înmuiați fiecare pișcot în parte, în amestecul de cafea pentru câteva secunde. Atenție însă! Trebuie să vă asigurați că nu le înmuiați prea mult! Puneți pișcoturile înmuiate într-un singur strat într-o tavă dreptunghiulară, mai înaltă. Întindeți apoi jumătate din amestecul de mascarpone peste pișcoturi. Repetați cu un alt strat de pișcoturi înmuiate, urmat de amestecul de mascarpone rămas, iar ulterior acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte. 

Pasul 7.  Când este gata de servire, desertul nostru delicios se va pudra cu pudră de cacao, iar rețeta este gata!

Tiramisu  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de tiramisu
Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea![Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, un fel de mâncare rapid și ușor

 


Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Plăcintă cu nuci pecan, care vă va face papilele gustative să danseze de bucurie

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies