Puiul prăjit cu ardei dulci și ceapă verde reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru reteta de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde este de 30 minute
Citește și: Pui în sos de portocale cu orez. Încearcă și tu ceea ce poți găsi în restaurante!
Citește și: Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!
Timp de preparare – 30 minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – o oră
Rețeta de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde va ajunge pentru 2 persoane
Ingrediente – Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde
- 2 piepți de pui, feliați subțiri
- 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii subțiri
- 1 ardei gras galben, feliat fâșii subțiri
- 1 ardei gras verde, tăiat fâșii subțiri
- 1 zuchinni
- semințe de susan
- 4 cepe verzi, tăiate în bucăți
- 3 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir ras
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură sos de stridii
- 1 lingură amidon de porumb
- un sfert de cană de supă de pui
- 2 linguri ulei
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mic, în care veți amesteca 2 linguri de sos de soia, o lingură de sos de stridii, o lingură de amidon de porumb
Pasul 2. În continuare, vom încinge 2 linguri de uleiul într-o tigaie mare la foc mare. În momentul în care uleiul s-a încins, se adaugă 2 piepți de pui, feliați subțiri în prealabil și se călește până nu mai este roz, cam 3-4 minute.
Pasul 3. A venit momentul să adăugați și un ardei gras roșu, altul galben și altul verde, toți tăiați în fâșii subțiri, alături de 1 zuchinni tăiat tot în fâșii subțiri, ingrediente pe care le veți prăjii încă 2-3 minute, până încep să se înmoaie. Adăugați 3 cepe verzi, pe care le tăiați în bucățele mici rotunde în tigaie și prăjiți încă un minut. De menționat este faptul că vom păstra o ceapă verde, din cele 4, pentru a o adăuga la final, deasupra.
Pasul 4. Se toarnă sosul peste pui și legume și se prăjește încă 1-2 minute, până când sosul se îngroașă și îmbracă totul uniform. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat (după gust) și se adaugă deasupra și câteva semințe de susan și rondelele de ceapă verde păstrată și poate servi imediat peste un pat de orez sau tăiței, iar rețeta este gata!
Pasul 5. În cazul în care vă place ca rețeta să fie picantă, adăugați în sos niște fulgi de ardei roșu sau un strop de Sriracha. De asemenea, puteți înlocui carnea de pui, cu cea de vită, porc sau tofu, dacă preferați. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că feliați puiul subțire, astfel încât să se gătească rapid și uniform. În cazul în care nu aveți sos de stridii, îl puteți înlocui cu sos de pește. Puteți adăuga și alte legume la această rețetă, cum ar fi broccoli, mazăre sau morcovi.
Puiul prăjit cu ardei dulci și ceapă verde este gata și se poate servi cald. Poftă bună!