Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat

Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat
Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat

Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan a Gabrielei Cristea.

Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Soția lui Tavi Clonda este și o bucătăreasă iscusită, lucru pe care l-a dovedit prin preparatele sale delicioase. De data aceasta, prezentatoarea TV a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta sa de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan.

Dragilor, astăzi o să gătesc o plăcintă, o plăcintă mai sofisticată, așa de cartofi, care este foarte bună pentru micul dejun și pe care puteți să o preparați la voi acasă foarte, foarte ușor

și rapid. Ingredientele sunt unele foarte simple și altele foarte sofisticate, cum ar fi prosciutto crudo sau cum ar fi parmezanul, care nu sunt de proveniență românească. Avem cartofii, mai avem unt topit, ulei de măsline, piper și sare .”, a spus Gabriela Cristea. 

Rețetă de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan 

Citește și: Rețeta de lipie crocantă cu ou a Gabrielei Cristea! O idee de mic dejun rapid și gustos

Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

Ingrediente

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a prepara plăcinta avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • prosciutto crudo
  • parmezan
  • cartofi
  • unt topit
  • ulei de măsline
  • piper și sare

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, procesul de preparare a acestei rețete. Nu este deloc greu, dacă respectați indicațiile sale, iar rezultatul va fi cu siguranță unul delicios.

E momentul să ne apucăm de treabă. Începem prin a curăța cartofii. Eu am ales cartof special pentru prăjit, așa că să începem. Dăm cartofii prin răzătoare, trebuie să fie foarte mici și foarte fini.

După ce am ras cartofii, îi punem într-o sită pentru că va trebui să-i spălăm foarte bine, să scoatem din ei cât mai mult amidon posibil.

După ce terminăm cu spălatul, îi lăsăm să se scurgă bine. E momentul să-i și uscăm. Răsturnăm peste o hârtie de bucătărie și ii punem cât mai întinși posibil, ca această hârtie să absoarbă cât mai bine din apa din cartofi. Ei trebuie să fie practic uscați ca să se prăjească bine.

Cât timp se usucă acești cartofi, noi radem și o porție zdravănă de parmezan ca să avem toate ingredientele pregătite.

O bucată de unt am să o tot pentru microunde. Am topit așadar untul și îl punem cartofi, vedeți că el trebuie să curgă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Adăugăm un strop de sare, nu foarte multă, pentru că oricum avem parmezan și piper, și amestecăm bine ca untul să pătrundă peste tot peste cartofi. Plăcinta noastră este ca și făcută. Am încins bine o tigaie și punem un strop de ulei de măsline. Și acum luăm cartofii și îi presam in tigaie.

Facem primul strat, după care venim cu jumătate din cantitatea de parmezan. Și acum așezăm și prosciutto pe care l-am desfăcut încet. Deasupra punem iarăși parmezan si alt strat de cartofi, ca să închidem practic.

Acum nu știu cât să vă zic să prăjiți plăcinta asta. Trebuie să vă orientați și voi și o să fac operațiunea cea mai grea, cea mai dificilă. Practic, să întoarcem plăcinta.

E momentul să și tăiem plăcinta și se taie foarte frumos și să mergem cu ea la masă .”, a spus Gabriela Cristea, pe pagina sa de Facebook.  

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Eu nu pun murături cu conservanți, ci folosesc conservanți naturali” Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea! Trucurile utile ale vedetei pentru cele mai bune murături

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies