Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Soția lui Tavi Clonda este și o bucătăreasă iscusită, lucru pe care l-a dovedit prin preparatele sale delicioase. De data aceasta, prezentatoarea TV a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta sa de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan.
„ Dragilor, astăzi o să gătesc o plăcintă, o plăcintă mai sofisticată, așa de cartofi, care este foarte bună pentru micul dejun și pe care puteți să o preparați la voi acasă foarte, foarte ușor
Rețetă de plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan
Citește și: Rețeta de lipie crocantă cu ou a Gabrielei Cristea! O idee de mic dejun rapid și gustos
Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă
Ingrediente
Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea, pentru a prepara plăcinta avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- prosciutto crudo
- parmezan
- cartofi
- unt topit
- ulei de măsline
- piper și sare
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, procesul de preparare a acestei rețete. Nu este deloc greu, dacă respectați indicațiile sale, iar rezultatul va fi cu siguranță unul delicios.
„ E momentul să ne apucăm de treabă. Începem prin a curăța cartofii. Eu am ales cartof special pentru prăjit, așa că să începem. Dăm cartofii prin răzătoare, trebuie să fie foarte mici și foarte fini.
După ce am ras cartofii, îi punem într-o sită pentru că va trebui să-i spălăm foarte bine, să scoatem din ei cât mai mult amidon posibil.
După ce terminăm cu spălatul, îi lăsăm să se scurgă bine. E momentul să-i și uscăm. Răsturnăm peste o hârtie de bucătărie și ii punem cât mai întinși posibil, ca această hârtie să absoarbă cât mai bine din apa din cartofi. Ei trebuie să fie practic uscați ca să se prăjească bine.
Cât timp se usucă acești cartofi, noi radem și o porție zdravănă de parmezan ca să avem toate ingredientele pregătite.
Adăugăm un strop de sare, nu foarte multă, pentru că oricum avem parmezan și piper, și amestecăm bine ca untul să pătrundă peste tot peste cartofi. Plăcinta noastră este ca și făcută. Am încins bine o tigaie și punem un strop de ulei de măsline. Și acum luăm cartofii și îi presam in tigaie.
Facem primul strat, după care venim cu jumătate din cantitatea de parmezan. Și acum așezăm și prosciutto pe care l-am desfăcut încet. Deasupra punem iarăși parmezan si alt strat de cartofi, ca să închidem practic.
Acum nu știu cât să vă zic să prăjiți plăcinta asta. Trebuie să vă orientați și voi și o să fac operațiunea cea mai grea, cea mai dificilă. Practic, să întoarcem plăcinta.
E momentul să și tăiem plăcinta și se taie foarte frumos și să mergem cu ea la masă .”, a spus Gabriela Cristea, pe pagina sa de Facebook.