„Deci pui niște ulei în tava, apoi foaia de plăcintă! Acum iau foi și apoi pun umplutura!” Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere. Vedeta și-a bucurat toți fanii cu preparatele culinare

„Deci pui niște ulei în tava, apoi foaia de plăcintă! Acum iau foi și apoi pun umplutura!”  Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere. Vedeta și-a bucurat toți fanii cu preparatele culinare
Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere

Gabriela Cristea este o gospodină extraordinară și face ravagii pe rețelele de socializare cu rețetele sale personalizate.

În rândurile de mai jos, veți descoperi care este secretul ei pentru cea mai delicioasă plăcintă cu mere. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest deliciu culinar.

Citește și: „Începem cu un strat de sos pe care îl punem în partea de jos a unui vas și începem să punem bucățile de vinete.” Rețeta Gabrielei Cristea de vinete gratinate. Prezentatoarea TV și-a uimit fanii cu diversele preparate delicioase

Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere[Sursa foto: WOWbiz]

Citește și: „Viața mea e una din cele mai grele. Chiar dacă mă vedeți zâmbind pe scenă, la evenimente private, așa mi-i profesia.” Nicolae Botgros a vorbit despre tragedia care i-a marcat viața

Ingrediente

  • Foi de plăcintă
  • Nuci
  • Zahăr vanilat
  • Esență de vanilie
  • Scorțișoară
  • Stafide
  • Ulei
  • Zahăr de melasă
  • Zahăr de cocos

Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere

Gabriela Cristea a împărtășit detalii despre rețeta ei de plăcintă de mere. Cu mere proaspete culese cu o zi înainte, au început pregătirea. Într-un ritm atent, soacra sa a început să radă merele pe o răzătoare mare. Pentru plăcintă, au adunat și alte ingrediente esențiale, foi de plăcintă, nuci mărunțite, zahăr vanilat, esență de vanilie, scorțișoară, stafide, ulei, zahăr melasă și zahăr de cocos.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Ne-am apucat, să facem plăcinta de mere. Merele pe care le-am cules ieri le curățăm și încet, încet, soacră mea le dă deja prin răzătoare răzătoarea mare. De ce mai avem nevoie: evident, foi de plăcintă, nuci pe care o să le facem mici, mici, zahăr vanilat, esență vanilie, scorțișoară, niște stafide, ulei, zahăr melasă si zahăr de cocos. Punem puțin ulei la încins și punem toate merele rase în cratiță să le călim puțin”, a spus Gabriela Cristea.

Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere[Sursa foto: Facebook]

Într-o discuție despre preferințele sale culinare, vedeta a dezvăluit că îi place plăcinta de mere cu merele călite și rase. Ea a explicat că merele lasă un surplus de suc, care trebuie redus pentru a obține o plăcintă delicioasă, iar acest sucul caramelizat adaugă un gust deosebit. În procesul de gătire, a adăugat zahăr vanilat cu bourbon și zahăr melasă în cantități aproximative, după ochi.

 Pentru îndulcire, a folosit zahăr de cocos și a adăugat și stafide, scorțișoară și o generoasă porție de nuci. Amestecând toate aceste ingrediente, vedeta a obținut compoziția perfectă pentru plăcintă.

„Mie îmi place cu merele călite sunt rețete și cu merele doar rase. Da, mie îmi place să fie plăcintă, cu merele rase. Merele își lasă destul de mult suc și ăsta trebuie scăzut pentru ca plăcinta să iasă bună.

Și oricum sucul ăsta de mere se caramelizează și plăcinta capătă un gust foarte bun de la sucul acesta caramelizat. Punem acum și niște zahăr vanilat cu bourbon, zahăr melasă și ăsta o să-i dea un gust aparte. Eu pun din ochi zaharul, cam doi pumni așa. Apoi zahăr de cocos ca să îndulcim. Mai avem stafide, dar și scorțișoară. Apoi nucile, bogăție de nuci! Și după ce amestecăm toate astea, avem compoziția pentru plăcintă”, a mai adăugat vedeta.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere[Sursa foto: Facebook]

Prezentatoarea TV a oferit detalii despre procesul de asamblare a plăcintei. A început prin a adăuga ulei în tavă, apoi a așezat o foaie de plăcintă. A continuat prin a adăuga straturi suprapuse de foi de plăcintă și umplutură, creând astfel rulouri de plăcintă. Scopul acestui aranjament a fost pentru ca plăcinta să se caramelizeze în timpul coacerii și să obțină un gust delicios.

„Deci pui niște ulei în tava, apoi foaia de plăcintă. Acum iau foi și apoi pun umplutura.  Și tot așa până le terminăm pe toate. Facem rulourile de plăcintă. Acum o să le poziționez. De ce fac asta? Pentru că o să se mai caramelizeze puțin de la copt și o să fie foarte bună plăcinta. Plăcinta noastră o să meargă la cuptor, o să stea vro 35 de minute, cam la 170 de grade, cam așa”, a mai adăugat prezentatoarea TV.

Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

„N-aș putea să spun unde s-ar pune problema asta, de vârstă sau de înălțime sau de greutate.” Tavi Clonda a vorbit deschis despre diferența de vârstă dintre el și Gabriela Cristea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies