„Începem cu un strat de sos pe care îl punem în partea de jos a unui vas și începem să punem bucățile de vinete!” Rețeta Gabrielei Cristea de vinete gratinate. Prezentatoarea TV și-a uimit fanii cu diversele preparate delicioase!

„Începem cu un strat de sos pe care îl punem în partea de jos a unui vas și începem să punem bucățile de vinete!” Rețeta Gabrielei Cristea de vinete gratinate. Prezentatoarea TV și-a uimit fanii cu diversele preparate delicioase!
„Începem cu un strat de sos pe care îl punem în partea de jos a unui vas și începem să punem bucățile de vinete!” Rețeta Gabrielei Cristea de vinete gratinate. Prezentatoarea TV și-a uimit fanii cu diversele preparate delicioase!

Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, iar atunci când nu se află în lumina reflectoarelor este o gospodină desăvârșită.

De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să împartă cu cei de acasă rețeta ei de vinete gratinate. Iată în rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare.

Citește și: „Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc.” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată

Citește și: „Nu se poate să fie așa, nu se poate, iar ele continuă să se joace. Gata, schimbăm milităria.” Gabriela Cristea le-a arătat fanilor cum arată o zi de curățenie la ea în familie. Ce a postat prezentatoarea TV pe rețelele de socializare

Ingrediente

  • Mozarella
  • Vinete
  • Ardei kapia
  • Roșii
  • Busuioc
  • Ulei
  • Pesto
  • Usturoi
  • Făină

Rețeta Gabrielei Cristea de vinete gratinate

Pentru preparare, sunt necesare vinete, ardei kapia, roșii, busuioc, mozzarella și ulei pentru prăjit vinetele. Dacă nu aveți busuioc, puteți înlocui cu pesto, usturoi și puțină făină. Procesul începe prin tăierea vinetelor în felii de aproximativ un centimetru grosime, evitând conservarea excesivă a cojii. Apoi, se adaugă sare pentru a permite scurgerea apei și eliminarea substanțelor toxice din vinete. Gabriela Cristea a dezvăluit aceste detalii într-o postare dedicată rețetei sale apreciate de către urmăritorii săi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Dragilor, am văzut că vă plac rețetele pe care le tot postez. O să facem vinete gratinate! Nu este o rețetă vegetariană pentru că o să avem și mozzarella, dar este o rețetă delicioasă. Aveți nevoie de multe lucruri din piață de vinete, de ardei kapia, roșii proaspete, busuioc, mozzarella, ulei pentru prăjit vinetele.

Dacă nu aveți busuioc, puteți folosi niște pesto, usturoi și un pic de făină. Avem toate lucrurile și cel mai greu e la început, când practic trebuie să tăiem vinetele, să le lăsăm un pic la scurs cu sare și după aia să le prăjim. Deci, prima dată tăiem vinetele. Ideea e să le tăiați așa de vreun centimetru grosime și să nu păstrați foarte multa coaja. După ce am tăiat vinetele, luam sare, le sărăm și pe-o parte si pe alta și le lăsăm să se scurgă.
Ele o să transpire și practic o să scoată toată partea toxică din vânătă”,
a mărturisit Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea a oferit detalii despre prepararea sosului și etapele finale ale rețetei de vinete gratinate. Jurnalista a menționat că sosul este creat din usturoi, busuioc, ardei, ulei de măsline, roșii, piper, fulgi de chili și sare. Vinetele sunt pregătite prin tăiere, sărare și prăjire în făină până devin bine rumenite.

Gabriela Cristea este de părere că partea cea mai solicitantă a rețetei este pe punctul de a începe.

„E momentul acum să ne ocupăm și de sos. Am curățat usturoiul și o să aleg și busuiocul. O să pun inclusiv din tije, dar din alea mai plăpânde, nu din cele lemnoase, niște ardei, un strop de ulei de măsline și facem o pastă care să fie delicioasă.

Punem și roșiile rând pe rând. Amestecăm până când facem un sos suficient ca să ne ajungă pentru vinetele gratinate. Punem piper și niște fulgi de chili pentru că vreau să fie puțin mai iute și evident, sare. Între timp, vinetele au transpirat. Practic trebuie șterse de această zeamă, după care le dăm prin făină și le prăjim pe o parte și pe alta ca să fie bine. Urmează partea cea mai grea din tot gătitul, dacă puteți să vă închipuiți”, a mai spus Gabriela Cristea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Gabriela Cristea a prezentat pașii finali pentru prepararea vinetelor gratinate, explicând că vinetele au fost trecute prin făină și au fost rumenite ușor într-o tigaie, urmând să se scurgă de excesul de ulei pe un șervet de hârtie. Cu toate ingredientele gata, inclusiv sosul aromat, s-a adăugat puțin cașcaval ras și pecorino. Rețeta a putut fi personalizată prin adăugarea altor ingrediente, cum ar fi ciuperci sau mai mulți ardei. Straturile de vinete, mozzarella și sos au fost așezate într-un vas de gratinat, iar apoi s-a adăugat pecorino pentru gust. Tava a fost introdusă în cuptor la 180 de grade Celsius, cu ventilație, până când preparatul a devenit auriu pe deasupra

„Așadar, luăm vinetele, le dăm prin făina. Le scuturăm bine, bine și le punem la prăjit. Nu le ardeți, doar le rumeniți un pic pe o parte și pe alta, cât să se înmoaie și cât deasupra să devină crocante. După ce prăjim vinetele, le așezăm pe un șervet de hârtie ca să se scurgă de ulei. Practic, la momentul acesta am toate ingredientele sunt gata. Sosul care a umplut bucătăria de miresme. Am luat cașcaval ras  puțin pecorino o pun la sfârșit. Rețeta asta puteți să o faceți cum vreți voi, adică puteți să adăugați și alte ingrediente, dacă vreți cu ciuperci, dacă vreți cu mai mulți ardei. Începem cu un strat de sos pe care îl punem în partea de jos a unui vas și începem să punem bucățile de vinete. Evident stratul de mozzarella și după aceea o luăm la capăt până când terminăm toate ingredientele. După ce am așezat toate ingredientele în tava de mers la gratinat. Punem și un pic de pecorino, așa de gust. Băgăm tava la 180 de grade, cu ventilație, până când se rumenește deasupra și gata!”, a mai spus vedeta.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

„Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc!” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies