Vafele cu caramel și sos de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de vafe cu caramel și sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase vafe cu caramel și sos de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vafe cu caramel și sos de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de vafe cu caramel și sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru rețeta de Vafe cu caramel și sos de ciocolată este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Rețeta de Vafe cu caramel și sos de ciocolată este de 10 bucăți
Ingrediente – Vafe cu caramel și sos de ciocolată
Ingrediente pentru vafe
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 căni de făină
- 2 linguri de zahăr granulat
- 1 lingură de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei)
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de ulei
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru sosul de caramel
- 1 cană de zahăr brun
- o jumătate de cană de smântână lichidă (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- 1 linguriță de esență de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru sosul de ciocolată
- o cană și jumătate de smântână lichidă (la temperatura camerei)
- 150 de grame de ciocolată neagră, tocată
- un sfert de cană de zahăr granulat
- un sfert de cană de apă
- un sfert de cană de unt (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de pudră de cacao
- 1 linguriță de esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți.
Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, un fel de mâncare rapid și ușor
Mod de preparare - Vafe cu caramel și sos de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, pentru a face vafele, trebuie să preîncălziți aparatul de vafe conform instrucțiunilor aparatului de vafe pe care îl utilizați.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care veți amesteca 2 căni de făin ă, 2 linguri de zahăr granulat, o lingură de praf de copt și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 3. Separat, într-un alt bol mare, este nevoie să amestecați o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei), 2 ouă (la temperatura camerei), un sfert de cană de ulei și o linguriță de esență de vanilie.
Pasul 4. Acum a venit timpul să faceți și sosul de caramel, pe care îl vom amesteca cu aluatul obținut pentru vafe, rezultând astfel, vafele noastre delicioase cu caramel. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom combina o cană de zahăr brun, o jumătate de cană de smântâna lichidă (la temperatura camerei), o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei), o linguriță de esență de vanilie și un vârf de cuțit de sare. Amestecul se încălzește la foc mediu-mare, amestecând constant, până când zahărul s-a dizolvat și amestecul ajunge la fierbere. Imediat apoi reduceți focul la mediu-mic și lăsați sosul să fiarbă 5-7 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă. Odată îngroșat, luați sosul de pe foc și lăsați-l să se răcească câteva minute.
Pasul 5. Acum a venit timpul să turnați ingredientele umede în ingredientele uscate și să amestecați până se omogenizează. Odată omogenizat, adăugați în aluat și sosul de caramel, cantitatea fiind adăugată în funcție de preferințe. Aluatul obținut se toarnă în aparatul de vafe și se gătește conform instrucțiunilor aparatului de vafe utilizat. Procesul se repetă, până când tot aluatul pentru vafe a fost consumat.
Pasul 6. În timpul în care vafele se prepară, vom face sosul de ciocolată, așadar, combinați o cană și jumătate de smântână lichidă (la temperatura camerei), 150 de grame de ciocolată neagră, tocată mărunt în prealabil, un sfert de cană de zahăr granulat, un sfert de cană de apă, un sfert de cană de unt (la temperatura camerei), un sfert de cană de pudr ă de cacao și o linguriță de esență de vanilie, toate adăugate într-o oală medie. Se încălzește amestecul la foc mic, amestecând continuu, până când ciocolata se topește și sosul este omogen. Luați sosul de pe foc și lăsați-l să se răcească câteva minute.
Pasul 7. Pentru a servi, așezați o vafă pe o farfurie și stropiți-o cu sosul de ciocolată. Puteți, de asemenea, să presărați puțin zahăr pudră sau să le acoperiți cu frișcă, dacă doriți.
Vafele cu caramel și sos de ciocolată sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Ce se mănâncă de Paște 2023. Care sunt preparatele pregătite de gospodine