Bugetul în cuplu. 50/50 sau fiecare cu banii lui?

bugetul in cuplu
Bugetul în cuplu

Fie că ați decis să vă mutați împreună fiindcă relația voastră este una puternică, sau că v-ați căsătorit, intervin aspecte importante și schimbări majore în viețile voastre. Banii reprezintă un aspect esențial pentru orice individ și este vital să stabiliți împreună cum veți gestiona bugetul de acum încolo.

 Fie că ați decis să vă mutați împreună fiindcă relația voastră este una puternică, sau că v-ați căsătorit, intervin aspecte importante și schimbări majore în viețile voastre. Banii reprezintă un aspect esențial pentru orice individ și este vital să stabiliți împreună cum veți gestiona bugetul de acum încolo.

Descoperă în rândurile de mai jos dacă este mai bine să aveți banii la comun sau separat, dar și sfaturi cu privire la gestionarea bugetului familiei

Ce e recomandat: buget 50/50 sau fiecare cu banii lui?

Citește și: Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul. 3 sfaturi esențiale care vor conta pentru el

banii in relatia de cuplu
Banii în relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care femile le fac atunci când întâlnesc un bărbat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Atunci când relația este la început sau locuiți separat, este evident că fiecare are banii lui, deoarece cheltuielile sunt individuale. Totuși, în momentul în care faci pasul măreț și te muți cu partenerul de viață sau chiar vă căsătoriți, lucrurile se schimbă radical, deoarece apar cheltuieli comune. Comunicarea este cheia, așa că primul pas este să discuți cu persoana iubită, în așa fel încât să cădeți de comun acord în legătură cu bugetul vostru.

În primul rând, este esențial să calculați câți bani produceți lunar, iar apoi să vedeți care sunt cheltuielile comune, ce apar în fiecare lună. Aici se încadrează chiria, plata facturilor, cumpărăturile necesare casei, motorina sau benzina și așa mai departe. Ulterior, stabiliți un buget alocat distracției în cuplu, fie că vorbim de ieșiri în oraș, la film, plecări în afara orașului sau la diverse evenimente. În cazul în care veniturile produse de fiecare sunt aproape egale, împărțiți toate aceste cheltuieli la jumătate.
Este important ca toată lumea să aibă și economii sau fonduri de urgență, atât pentru diverse scopuri, cât și pentru cheltuielile neprevăzute, ce pot apărea în orice moment.

Bugetul personal și propriile nevoi

banii in cuplu
Banii în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Fiecare dintre noi are propriile nevoi sau dorințe, ce costă o anumită sumă de bani. De cele mai multe ori, femeile obișnuiesc să cheltuie mai mulți bani pentru propria persoană, deoarece au mai multe nevoi.

În funcție de fiecare doamnă, apar cheltuieli pentru vopsit părul, manichiura și pedichiură, produse de îngrijire și machiaj, cosmetică și așa mai departe. Este esențial să faci un calcul pentru a vedea câți bani se duc lunar pentru astfel de servicii. De asemenea, există diverse activități pe care le facem, ce vin la pachet cu o anumită sumă de bani, precum abonamentul la sală, ședințe de masaj, diverse workshop-uri.
La fel ca și femeile, și bărbații au nevoi și pasiuni, în funcție de preferință. Este recomandat ca ambii parteneri să aibă și bani separați, pentru a nu se simți constrânși sau controlați financiar. În acest mod, nu trebuie să te justifici pentru fiecare bănuț cheltuit și nu trebuie să ceri permisiunea partenerului. După ce ați strâns banii la comun pentru cheltuielile comune, păstrați suma de bani necesară pentru bugetul personal.

 Cum să gestionezi bugetul familiei

banii in cuplu si in familie
Banii în cuplu și în familie[Sursa foto: Freepik]

Bugetul familiei este diferit în funcție de nevoile și aspirațiile fiecăruia. Așa cum am precizat mai sus, este vital să analizați care sunt cheltuielile casei și să plătiți 50/50. De asemenea, majoritatea cuplurilor au scopuri comune, fie că discutăm de achiziționarea unei mașini, renovarea casei sau o anumită vacanță. De aceea, este important să aveți un cont comun de investiții, unde să economisiți împreună pentru scopurile comune. În acest caz, este important să comunicați deschis și să stabiliți împreună ce decizie luați, atunci când este vorba de investit sume mai mari de bani. Cu siguranță partenerul de viață se va supăra dacă vei decide singur să cumperi o canapea nouă, din banii pe care îi aveți la comun. Totuși, este important să aveți și bani separați, pentru cheltuielile individuale. Spre exemplu, nu vei fi de acord ca partenerul de viață să cheltuie din banii comuni pentru cadoul pentru colegul de la muncă,

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

sau accesoriile de care are nevoie pentru pescuit.

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce reprezintă un prieten cu beneficii. Cum să identifici semnele atunci când cineva caută doar o aventură de scurtă durată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies