Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul. 3 sfaturi esențiale care vor conta pentru el

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul. 3 sfaturi esențiale care vor conta pentru el
Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul

Unul dintre cele mai vulnerabile momente pe care un bărbat le are este atunci când își împărtășește trecutul cu persoana iubită. Află din rândurile de mai jos cum să răspunzi atunci când el vrea să îți devzăluie trecutul!

Împărtășirea trecutului este un pas important într-o relație atât când vine vorba atât de bărbați, cât și de femei. Astfel, aceste conversații vulnerabile implică deschiderea față de persoana iubită și expunerea unor experiențe și emoții personale care și-au lăsat amprenta în suflet. Așadar, pentru ca bărbații să treacă de acest pas fără să aibă remușcări, partenera de viață joacă un rol extrem de important atunci când i se împărtășește trecutul.

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul[Sursa foto: freepik]

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul

Ascultați cu atenție și arătați empatie

Bărbații care își dezvăluie trecutul persoanei dragi sunt puși într-o situație delicată de vulnerabilitate. Astfel, este important cum femeia reușește să gestioneze situația. Partenera de viață trebuie să dea dovadă de faptul că este un ascultător bun, care empatizează cu persoana din fața ei și care înțelege ceea ce simte.

Este recomandat ca aceasta să fie deschisă și receptivă la emoțiile și experiențele lui pentru a arăta respectul față de curajul și încrederea pe care bărbatul o are în acele momente.

Acest lucru este posibil prin menținerea contactului vizual, prin comunicarea deschisă și prin semnele de aprobare nonverbale, precum zâmbetul sau mișcarea capului în semn de aprobare și înțelegere. De asemenea, femeile trebuie să fie conștiente de propriile lor prejudecăți și să evite cât de mult să proiecteze asupra poveștilor partenerilor.

Cu alte cuvinte, ascultarea atentă și arătarea sentimentului pur de empatie poate construi, fără doar și poate, o conexiune profundă și aparte între partenerii de viață care își doresc o relație cât mai sănătoasă în care să se dezvolte și să se simtă în largul lor.

Citește și: Sătulă de întâlniri online? Încercați aceste idei pentru a vă reîmprospăta perspectiva și a vă bucura din nou de întâlniri

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul[Sursa foto: freepik]

Nu judecați și evitați să faceți comentarii critice

Un aspect esențial pe care orice femeie trebuie să îl ia în considerare atunci când un bărbat își deschide sufletul este să evite să-l judece sau să-i critice trecutul. Fiecare persoană este diferită și poate avea nevoi diferite, însă un lucru e cert, nimănui nu îi place să fie judecat. Partenerii de viață trebuie să se accepte cu rele și cu bune, pentru a avea o relație armonioasă și sănătoasă Mai mult decât atât, comentariile critice sau răutăcioase pot provoca răni adânci, distanțare emoțională

și, totodată, ele pot inhiba comunicarea sinceră și deschisă, făcându-l pe bărbat să se simtă nesigur și respins. Așadar, fiecare femeie ar trebui să se concentreze pe crearea unui mediu sigur, în care bărbatul să se simtă confortabil când își împărtășește trecutul.

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul[Sursa foto: freepik]

Încurajați și apreciați deschiderea lor

De asemenea, bărbații care aleg să își dezvăluie trecutul trebuie să primească din partea partenerelor sprijin și încurajare în timpul momentelor de vulnerabilitate.

Ei trebuie să simtă că au pe cineva alături care îi înțeleg și care aleg să treacă prin acele experiențe împreună cu aceștia. Încurajările sunt esențiale pentru a face un bărbat să vorbească mai liber despre sentimentele și gândurile sale. Astfel, comunicarea deschisă și sinceră între parteneri despre trecutul lor poate ajuta la stabilirea unui spațiu sigur și încrezător în cadrul relației amoroase, în care aceștia pot explora și înțelege mai bine trecutul unul celuilalt.

De asemenea, dacă persoanele aflate într-o relație de cuplu își doresc să discute mai mult sau să exploreze anumite aspecte ale trecutului lor, este chiar recomandat să pună întrebări deschise, care să fie o invitație reciprocă către exprimarea gândurilor și sentimentelor mai în profunzime. Cu toate astea, fiecare trebuie să evite întrebările care sunt prea intruzive sau care pot părea critice.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce își dorește un bărbat de la o relație. Cum să vorbiți cu partenerul pentru a evita frustrările și nemulțumirile

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să respingi un bărbat de care nu ești atrasă fără a-l face să sufere

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies