Buritto este un fel de mâncare mexican, extrem de gustos și sățios, care se prepară în timp record.
Burrito este un fel de mâncare provenit din bucătăria mexicană. Poate fi asemănat cu shaorma, dar gustul este diferit. Buritto este mult mai bun și mai sănătos, în egală măsură. Poate fi preparat cu o mare varietate de ingrediente, însă la bază regăsim un singur tip de carne (pui, porc sau vită), boabe de fasole și orez.
Toate acestea vor fi gătite alături de celelate ingrediente și la final veți obține o masă foarte consistentă.
Diferența dintre buritto și shaorma constă în faptul că, în cazul shaormei, legumele sunt crude, iar la burrito se folosesc legume semi-preparate în prealabil.
Ceea ce mulți nu știu este faptul că numele produsului este, în realitate, chiar porecla celui care l-a creat. Este vorba despre un bucătar extrem de talentat, dar greu de cap în același timp, care a fost poreclit Burrito-măgăruș.
La fel ca celebra shaorma, burrito a cunoscut diverse forme, în timp. În continuare, vă prezentăm varianta originală a rețetei, așa cum o pregătesc mexicanii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
TIMP DE PREPARARE
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gatire: 10 min
- Gata in: 20 min
INGREDIENTE
- smântână și sos salsa iute
- 450 g carne de vită friptă
- 1 ardei mare
- 1 ceapă medie
- 1 salată verde
- 1 conservă de fasole
- 250 g brânză/cașcaval ras
- 6 lipii de tortilla
MOD DE PREPARARE
- Primul pas este să tăiați carnea de vită fâșii și să o așezați într-o tigaie. Condimentele se pot adăuga după gustul fiecărei persoane, la alegere. Carnea va fi pusă la fript, pentru aproximativ 5 minute, la foc mediu. Cât timp carnea este pe foc, tăiați ceapa în felii julien, apoi salata și ardeiul, în aceeași formă. Adăugați apoi ceapă tăiată, dar și ardeiul peste fâșiile de carne, în tigaie, amestecați energic și lăsați la călit aproximativ 8 minute.
Citeste si: Cum să faci piure de cartofi la microunde, simplu și rapid!
- Lipia de tortilla trebuie încălzită într-o tigaie separată. Ungeți cu salsa, adăugați apoi fasole și amestecul de carne din cealaltă tigaie. Următorul pas este presărarea de brânză, cașcaval sau mozzarella pe deasupra. Smântâna trebuie turnată și ulterior puteți presăra salata.
Cum trebuie să împăturiți?
O dată veți împături pe latura din dreapta, apoi pe cea din partea dumneavoastră (trebuie ca fundul să aibă formă de portofel, ca umplutura să nu curgă).
Așezați Buritto-ul pe farfurie și savurați-l!
Puteți folosi extra salsa sau smântână.
Citeste si: Ciuperci umplute cu bacon și cremă de brânză!