Plăcinta cu cremă de migdale și prune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. Vom dezvălui secretele bucătăriei care stau în spatele acestei plăcinte, subliniind modul în care cremoasa migdală și gustul intens al prunelor se completează reciproc într-un dans culinar de excepție.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă cu cremă de migdale și prune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu cremă de migdale și prune, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de plăcintă cu crem ă de migdale și prune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcintă cu cremă de migdale și prune, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – o oră și 30 minute
Timp total – 2 ore și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu crem ă de migdale și prune
- 800 g prune
- 300 g făină
- sare
- o jumătate de cană de apă cu gheață
- 150 g unt+ o cană (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr granulat+ o jumătate de cană și o lingură
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- 150 g făină de migdale
- o esență de migdale
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Tarte cu prune și bezea. Trebuie neapărat să le încerci!
Citește și: Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată. Un gust răcoritor și dulce!
Mod de preparare - Plăcintă cu crem ă de migdale și prune
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea prunelor. Așadar, vom avea nevoie de o cantitate de 800 de grame de prune, din care vom lua prunele rând pe rând, iar cu ajutorul unui cuțit, vom tăia prunele de jur împrejur,
pentru a le înjumătăți și a le scoate sâmburele mult mai repede. Odată ce am scos sâmburii de la toate prunele, le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari. Adăugăm și o lingură de zahăr granulat, le amestecăm tot cu o lingură și le lăsăm deoparte, momentan.Pasul 2. În continuare, vom pregăti aluatul pentru plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un alt bol de bucătărie, în care vom adăuga 300 de grame de făină, o jumătate de cană de zahăr granulat și sare
Pasul 3. După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider, iar după ce s-a mai încălzit puțin, vom presăra puțină făină peste el. Odată ce am obținut forma dorită pentru tava noastră specială de plăcintă, vom așeza aluatul, pe care ulterior îl vom introduce la congelator pentru aproximativ 15 minute. Imediat apoi, peste tava din congelator vom pune o hârtie de copt, un strat dublu de folie de aluminiu
și o vom introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.Pasul 4. Acum a venit timpul să ne ocupăm de prepararea cremei de migdale. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom tăia în cubulețe mai mici, alături de 150 de grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer. Odată ce s-au încorporat, vom adăuga și 3 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca și pe ele cu mixerul. Imediat apoi, vom adăuga și 150 de grame de făină de migdale și o esență de migdale. Amestecăm cu mixerul, până vom obține o cremă de migdale.
Pasul 5. După ce vom scoate tava de la cuptor, vom îndepărta folia de aluminiu și hârtia de copt și vom reintroduce tava la cuptor, pentru încă 10 minute, la aceeași temperatură. Apoi vom scoate tava de la cuptor, pentru a turna crema de migdale, în interiorul căreia vom așeza prunele noastre pe care le-am pregătit încă de la începutul rețetei. Tava se introduce la cuptor, timp de aproximativ o or ă, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 6. După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor, iar odată ce plăcinta s-a mai răcit puțin și am reușit să o scoatem din tavă, vom presăra deasupra puțin zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!
Plăcinta cu cremă de migdale și prune este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!