Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată. Un gust răcoritor și dulce!

cea mai simpla reteta de tarte cu lamaie
Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată

Tartele cu lămâie și fulgi de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de   tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 10 tarte

Ingrediente – Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată

  • 3 linguri de smântână lichidă
  • 200 g făină
  • sare
  • 450 g zahăr granulat
  • 120 g unt(rece)
  • 5 ouă+ 4 gălbenușuri (la temperatura camerei)
  • 150 g unt(la temperatura camerei)
  • 2 lămâi
  • fulgi de ciocolată

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 tarte. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

reteta de tarte cu lamaie
Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!

Mod de preparare - Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 3 linguri de  smântână lichidă  și un gălbenuș de  ou  (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca cele două ingrediente, iar odată ce le-am încorporat, vom lăsa bolul deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, însă de această dată de unul de dimensiuni mai mari. Așadar, în acest bol vom adăuga 200 de grame de  făină sare  (după gust) și 100 de grame de  zahăr granulat. Amestecăm bine de tot ingredientele, cu ajutorul unui tel. Odată încorporate, adăugăm tot în acest bol și 120 de grame de  unt  (rece), pe care îl vom încorpora direct cu mâinile, începând să frământăm, pentru a obține un amestec sfărâmicios.

Abia atunci vom adăuga și amestecul nostru de ou cu smântână, pe care îl vom încorpora tot cu mâinile, până vom obține un aluat. Aluatul se introduce la frigider pentru aproximativ  o oră.

Pasul 3.  După acest interval de timp, vom scoate aluatul de la frigider și îl vom întinde cu ajutorul unui sucitor. Ulterior, vom decupa din aluat, mici cercuri, de dimensiunea tăvilor pentru tartele noastre.

Odată ce am decupat formele, le vom așeza cu grijă pe tăvile de dimensiuni mai mici, pe care le vom introduce în congelator, timp de aproximativ  30 de minute.

Pasul 4.  Imediat apoi, vom scoate  tăvile  din congelator, iar cu o furculiță, vom înțepa aluatul din loc în loc, iar ulterior le vom introduce la cuptor pentru aproximativ  30 de minute, la o temperatură de  190 de grade Celsius.

tarte cu lamaie
Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de lămâie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom sparge 5  ouă  întregi, la care vom adăuga și 3 gălbenușuri (la temperatura camerei). Batem bine ouăle cu ajutorul unei furculițe, iar momentan lăsăm bolul deoparte.

Pasul 6.  În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu și în care vom adăuga 150 de grame de  unt  (la temperatura camerei), 350 de grame de  zahăr granulat, coaja rasă de la 2  lămâi, dar și  zeama de la o l ămâie. Amestecăm în ingredientele noastre cu ajutorul unui tel, până când va da în clocot. Imediat apoi, vom adăuga, treptat, puțină  compoziție  din oală peste ouăle din bol, în timp ce amestecăm. Odată ce amestecul este încorporat, îl vom turna înapoi în oala de pe aragaz, de această dată, la  foc mic, pentru a amesteca, până se va forma o cremă, iar apoi o vom strecura și o vom pune la frigider.

Pasul 7.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom lăsa tartele să se răcească. Odată ce tartele noastre s-au răcit, vom pune crema într-un poș sau într-o pungă și vom începe să formăm vârfuri pe fiecare tartă în parte, iar deasupra presăram și câțiva fulgi de ciocolată, iar rețeta este gata!

Tartele cu lămâie și fulgi de ciocolată  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de tarte cu lamaie
Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies