Tartele cu lămâie și fulgi de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 10 tarte
Ingrediente – Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată
- 3 linguri de smântână lichidă
- 200 g făină
- sare
- 450 g zahăr granulat
- 120 g unt(rece)
- 5 ouă+ 4 gălbenușuri (la temperatura camerei)
- 150 g unt(la temperatura camerei)
- 2 lămâi
- fulgi de ciocolată
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 tarte. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!
Mod de preparare - Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 3 linguri de smântână lichidă și un gălbenuș de ou (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca cele două ingrediente, iar odată ce le-am încorporat, vom lăsa bolul deoparte.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, însă de această dată de unul de dimensiuni mai mari. Așadar, în acest bol vom adăuga 200 de grame de făină , sare (după gust) și 100 de grame de zahăr granulat. Amestecăm bine de tot ingredientele, cu ajutorul unui tel. Odată încorporate, adăugăm tot în acest bol și 120 de grame de unt (rece), pe care îl vom încorpora direct cu mâinile, începând să frământăm, pentru a obține un amestec sfărâmicios.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom scoate aluatul de la frigider și îl vom întinde cu ajutorul unui sucitor. Ulterior, vom decupa din aluat, mici cercuri, de dimensiunea tăvilor pentru tartele noastre.
Pasul 4. Imediat apoi, vom scoate tăvile din congelator, iar cu o furculiță, vom înțepa aluatul din loc în loc, iar ulterior le vom introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de lămâie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom sparge 5 ouă întregi, la care vom adăuga și 3 gălbenușuri (la temperatura camerei). Batem bine ouăle cu ajutorul unei furculițe, iar momentan lăsăm bolul deoparte.
Pasul 6. În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu și în care vom adăuga 150 de grame de unt (la temperatura camerei), 350 de grame de zahăr granulat, coaja rasă de la 2 lămâi, dar și zeama de la o l ămâie. Amestecăm în ingredientele noastre cu ajutorul unui tel, până când va da în clocot. Imediat apoi, vom adăuga, treptat, puțină compoziție din oală peste ouăle din bol, în timp ce amestecăm. Odată ce amestecul este încorporat, îl vom turna înapoi în oala de pe aragaz, de această dată, la foc mic, pentru a amesteca, până se va forma o cremă, iar apoi o vom strecura și o vom pune la frigider.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom lăsa tartele să se răcească. Odată ce tartele noastre s-au răcit, vom pune crema într-un poș sau într-o pungă și vom începe să formăm vârfuri pe fiecare tartă în parte, iar deasupra presăram și câțiva fulgi de ciocolată, iar rețeta este gata!
Tartele cu lămâie și fulgi de ciocolată sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!