Merele coapte și umplute reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mere coapte și umplute. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase mere coapte și umplute, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mere coapte și umplute
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mere coapte și umplute, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Mere coapte și umplute
- 40 g nuci pecan
- 270 g zahăr brun
- nucșoară proaspătă
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- 4 mere mari
- o esență de vanilie
- 60 de grame de unt (la temperatura camerei)
- 4 bețe de scorțișoară (opțional)
- înghețată de vanilie (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 mere. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă
Mod de preparare - Mere coapte și umplute
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 40 de grame de nuci pecan, pe care le vom toca, cât mai mărunt cu putință, cu ajutorul unui cuțit. Le punem într-un bol de dimensiuni mai mici și îl lăsăm deoparte.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii noastre pentru mere. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 70 de grame de zahăr brun, vom rade puțină nucșoară proaspătă, alături de o jumătate de linguriță de scorțișoară, iar cu ajutorul unei lingurițe, amestecăm totul. Imediat apoi, vom adăugă un sfert de cană de nuci tocate.
Pasul 3. A venit timpul să ne ocupăm de ingredientul principal al acestei rețete, merele. Vom pregăti 4 mere mari, iar după ce le-am spălat bine de tot, vom îndepărta un strat subțire de coajă, iar cu ajutorul unei lingurițe, vom scobi mărul nostru începând de la codița sa, pe care o vom îndepărta. Apoi pentru a continua să obținem un mijloc în merele noastre, vom scobi tot cu ajutorul unei lingurițe, sub formă de rotire, până când am obținut mijlocul îndeajuns de mare, pentru umplutura noastră.
Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!
Pasul 4. Înainte de a le așeza în tavă, într-un bol de dimensiuni mici vom adăugă 200 de grame de zahăr brun și restul nucilor tocate mărunt, amestec prin care vom trece fiecare parte exterioară a merelor noastre.
Pasul 5. Vom avea nevoie de o tavă pătrată de ceramică, în care vom așeza cele 4 mere, pe care le vom umple, cu ajutorul unei lingurițe, cu amestecul nostru de nuci. Pentru a ne asigura că va intra cât mai multă compoziție cu putință, după fiecare linguriță adăugată, vom presa pentru a mai adăugă iar. Imediat ce am terminat de umplut merele noastre delicioase, vom turna în fiecare și o picătură de esență de vanilie. De asemenea, deasupra vom mai adăugă și 60 de grame de unt (la temperatura camerei), cantitate pe care o vom împărți în mod egal, la cele 4 mere, în care vom adăugă și un b ă ț de scorțișoară (opțional).
Pasul 6. Introducem tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute. După acest interval de timp, merele se pot scoate din cuptor, ulterior din tavă, se pot servi cu o cupă de înghețată de vanilie (după preferințe), iar rețeta este gata!
Merele coapte și umplute sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pizza cu mozzarella. Gata în doar 7 pași simpli!