Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă

reteta de chec cu morcov
Rețetă de Chec cu morcov

Checul cu morcov reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu morcov. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu morcov, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Chec cu morcov

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu morcov, absolut delicios, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp de răcire  – 3 ore

Timp total  – 4 ore și 15 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente –  Chec cu morcov

Ingrediente pentru chec

  • 200 g făină
  • o linguriță de praf de copt
  • trei sferturi de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de linguriță de sare
  • o linguriță de scorțișoară
  • o jumătate de linguriță de praf de ghimbir
  • un sfert de linguriță de praf de nucșoară
  • 3 morcovi mai mari
  • 120 ml ulei
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr brun
  • 80 g iaurt grecesc
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură de cremă de br ânză cu scorțișoară

  • 120 g cremă de brânză
  • 30 g unt (la temperatura camerei)
  • 120 g zahăr pudră
  • o esență de vanilie
  • un sfert de linguriță de scorțișoară
  • sare

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră
  • câteva nuci
  • câteva bucățele de morcov

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

retete de chec pufos
Rețetă de Chec cu morcov[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

Mod de preparare -  Chec cu morcov

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară pentru chec. Tot ce trebuie să facem este să o ungem cu puțin ulei, iar deasupra să presărăm puțină făină, iar momentan o vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de făină, o linguriță de praf de copt, trei sferturi de linguriță de bicarbonat de sodiu, un sfert de linguriță de sare, o linguriță de scorțișoară, o jumătate de linguriță de praf de ghimbir, un sfert de linguriță de praf de nucșoară, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente.

Bolul se lasă momentan deoparte.

Pasul 3.  Mai departe, vom avea nevoie de un tocător, pe care vom rade 3 morcovi mai mari, pe partea cu găurile mari. Imediat ce i-am ras, îi vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici.

Pasul 4.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom turna 120 de mililitri de ulei, vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), alături de 200 de grame de zahăr brun, 80 de grame de iaurt grecesc, o esență de vanilie, cei 3 morcovi pe care tocmai ce i-am ras, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca, cu grijă, pe toate.

Pasul 5.  A venit momentul să amestecăm cele două conținuturi. Așadar, în bolul în care se află ingredientele uscate, vom turna și amestecul nostru cu morcovi, pe care le vom amesteca pentru a le încorpora, cu ajutorul unui tel. Abia apoi vom adăuga și aproximativ o cană de nuci tocate (opțional), iar cu ajutorul unei palete, de această dată, le vom amesteca uniform.

cea mai buna reteta de chec de morcov
Rețetă de Chec cu morcov[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos

Pasul 6.  Imediat ce am terminat cu acest pas, vom turna compoziția noastră în tava deja pregătită de chec, pe care o vom introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ  o oră.

Pasul 7.  În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea glazurii noastre de cremă de brânză cu scorțișoară. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 120 de grame de cremă de brânză, pe care o vom și mixa, pentru a se sfărâma. Imediat apoi, vom adăuga și 30 de grame de unt (la temperatura camerei) pe care îl vom mixa, de asemenea, pentru a se sfărâma și încorpora cu crema de brânză. Adăugăm și 120 de grame de zahăr pudră, o esență de vanilie, un sfert de linguriță de scorțișoară și un praf de sare. Toate aceste ingrediente se vor amesteca tot cu ajutorul unui mixer, până vom obține o textură cremoasă.

Pasul 8.  După acest interval de timp, checul nostru este gata, așadar vom scoate tava de la cuptor, iar deasupra îl vom pudra cu zahăr, iar pe mijlocul acestuia vom turna glazura noastră de cremă de brânză cu scorțișoară, peste care vom adăuga câteva nuci și bucățele de morcov (opțional), pentru ca ulterior să se introducă la frigider timp de aproximativ 3 ore, pentru ca glazura să se întărească, iar rețeta este gata!

Checul cu morcov  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de chec cu morcov
Rețetă de Chec cu morcov[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de Pizza cu mozzarella. Gata în doar 7 pași simpli!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies