Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos

reteta de mousse de ciocolata cu afine
Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine

Mousse-ul de ciocolată cu afine reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mousse de ciocolată cu afine. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos mousse de ciocolată cu afine, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Mousse de ciocolată cu afine

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mousse de ciocolată cu afine, absolut delicios, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp de răcire  – 4 ore și 30 minute

Timp total  – 5 ore

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Mousse de ciocolată cu afine

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată

  • 180 g ciocolată simplă, cu lapte sau amăruie (după preferințe)
  • 3 ouă
  • 70 g zahăr granulat
  • 600 ml smântână lichidă

Ingrediente pentru frișcă

  • 3 oua
  • 500 ml smântână lichidă
  • 70 g zahăr pudră

Ingrediente pentru decor

  • câteva afine (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cea mai buna reteta de mousse de ciocolata
Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Sarailie. Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești

Mod de preparare - Mousse de ciocolată cu afine

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 180 de grame de ciocolată simplă, cu lapte sau amăruie (după preferințe), pe care o vom așeza pe un tocător, iar cu ajutorul unui cuțit, o vom mărunți cât de mult putem.

Imediat ce am termina, o vom lăsa deoparte, momentan.

Pasul 2.  Mai departe, vom avea nevoie de 3 ouă întregi și două boluri mai mici și de două mai mari, printre care unul să fie cel de mixer. Așadar, vom începe să separăm albușul de gălbenuș, de la toate cele 3 ouă, pentru ca mai apoi să punem în bolul de dimensiuni mai mari, de mixer, doar albușurile, iar gălbenușurile în bolul mai mare.

Pasul 3.  Acum ne vom ocupa de gălbenușuri. Peste acestea vom turna 70 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente, bine de tot. Imediat ce ne-a rezultat o cremă deschisă la culoare, lăsăm bolul deoparte.

Pasul 4.  Într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă, oală pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, timp de doar câteva minute.

Odată ce s-a încălzit, vom lua oala de pe foc și o vom așeza pe un tocător, iar mai apoi vom adăuga și ciocolata mărunțită. În continuare, cu ajutorul unei lingurițe, vom amesteca până când se va topi complet, moment în care o vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari pe care îl lăsăm deoparte, pentru a ajunge la temperatura camerei.

reteta de mousse de ciocolata
Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa și de albușurile noastre. Așadar, fixăm bolul în mixer și începem să batem albușurile spumă. Imediat ce acest lucru a fost realizat, vom lua puțină cantitate din spuma obținută și o vom adăuga în bolul nostru cu ciocolată, iar cu ajutorul unui tel, amestecăm. După ce s-au încorporat bine, adăugăm și restul compoziției de albușuri spumă și amestecăm, însă de această dată, cu ajutorul unei spatule. Mai departe, ne vom întoarce la bolul nostru de mixer, pentru a mai mixa încă 300 de mililitri de smântână lichidă, pentru ca mai apoi să o adăugăm în acest bol cu ciocolată. Cu ajutorul unei spatule, continuăm să încorporăm și acest amestec de smântână lichidă pe care l-am obținut.

Pasul 6.  Compoziția se toarnă într-un pahar gradat, pentru a ne ușura munca de a-l turna ulterior în pahare mai mici de plastic. Așadar, acum, rând pe rând, vom umple cele 8 pahare de plastic, iar apoi le vom așeza, cu grijă, pe o tavă, pe care o vom introduce la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Pasul 7.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de frișcă. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 3 albușuri de ou, pe care le vom bate spumă. Imediat apoi, vom adăuga și 500 de mililitri de smântână lichidă, ingrediente pe care le vom mixa timp de aproximativ 5 minute. Cele 70 de grame de zahăr pudră, îl vom adăuga treptat, timp în care vom continua să mixăm, până când se vor încorpora toate ingredientele și vom obține frișca dorită, pe care o vom pune la frigider.

Pasul 8.  După acest interval de timp, vom scoate desertul nostru de la frigider și vom începe să-l ornăm cu frișcă, peste care vom adăuga și câteva afine (opțional), iar rețeta este gata!

Mousse-ul de ciocolată cu afine  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de mousse de ciocolata
Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 5 ingrediente!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies