Brioșele Red Velvet de Crăciun reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. Aceste brioșe Red Velvet de Crăciun nu sunt doar un desert, ci o experiență culinară care te va transpune într-un univers al rafinamentului și al plăcerilor festive.
Îndrăznește să cucerești inimile invitaților tăi cu această capodoperă de Crăciun! Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe Red Velvet de Crăciun. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe Red Velvet de Crăciun, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun
Citește și: Tort Red Velvet. Alege să îi impresionezi și pe ceilalți!
Citește și: Tort Red Velvet. Prepară chiar la tine acasă un tort renumit și preferat de nenumărate persoane!
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe Red Velvet de Crăciun, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 35 minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Porții – 16 persoane
Ingrediente – Brioșe Red Velvet de Crăciun
Ingrediente pentru brioșe
- 220 g făină
- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o linguriță de praf de copt
- sare
- 2 lingurițe de pudră de cacao
- 200 g zahăr granulat
- 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 180 ml lapte bătut (sau zer)
- o esență de vanilie
- colorant alimentar roșu
- 200 g unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru glazura de cremă de brânză
- 550 g zahăr pudră
- 350 g unt (la temperatura camerei)
- sare
- 460 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- câteva bomboane verzi, galbene și forme de ciocolată (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 16 brioșe.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.Mod de preparare- Brioșe Red Velvet de Crăciun
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de mixer, de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, pentru a cerne ingredientele uscate.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga ingredientele umede. Vom începe prin a sparge 3 ouă întregi (la temperatura camerei), vom turna 180 de mililitri de lapte bătut (sau zer) și amestecăm cu ajutorul unui tel. Apoi vom adăuga și o esență de vanilie și 3 picături de colorant alimentar roșu. Amestecăm cu telul, pentru a obține frumoasă nuanță de Red Velvet.
Pasul 3. Acum vom așeza bolul de mixer în care se află ingredientele uscate, în mixer și vom mai adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei). Pentru a se amesteca mai ușor, îl puteți tăia în cubulețe. Pornim mixerul la nivel scăzut, până vom obține un aluat sfărâmicios.
Pasul 4. Imediat ce am obținut o consistență sfărâmicioasă, aducem lângă noi și bolul cu ingrediente umede. Așadar, din acesta vom adăuga aproximativ jumătate, pentru început, pe care îl vom mixa timp de 1-2 minute, pentru a-și transfera nuanța, dar și pentru a se amesteca uniform. De data aceasta, nivelul mixerului va fi pe mediu.
Pasul 5. Pentru că nu am obținut încă nuanța de Red Velvet dorită, vom mai adăuga și cealaltă jumătate rămasă, de ingrediente umede și amestecăm timp de aproximativ jumătate de minut. În cazul în care nici de această dată nu am obținut nuanța dorită, vom mai adăuga câteva picături de colorant alimentar roșu (după preferințe).
Pasul 6. A venit timpul să așezăm în tava noastră de brioșe, formele din hârtie, iar cu ajutorul unei cupe de înghețată, vom lua compoziție și o vom așeza rând, pe rând, în formele de brioșe din tava de cuptor. Brioșele de introduc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 7. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii de cremă de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, în care vom cerne 550 de grame de zahăr pudră și vom lăsa momentan, bolul deoparte. Acum vom avea nevoie de bolul pentru mixer, în care vom adăuga 350 de grame de unt (la temperatura camerei) și îl vom mixa până va avea o consistență cremoasă. Peste acesta vom adăuga și un praf de sare, dar și 460 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei) și pornim iar mixerul. Între timp, vom adăuga și o esență de vanilie și îl vom mai opri din când în când, pentru a aduce, cu ajutorul unei palete, compoziția în interior. Acum că totul este amestecat, vom adăuga o ceașcă din zahărul pudră pe care l-am cernut în bol și vom amesteca până când se va încorpora, pentru ca mai apoi să adăugăm și restul cantității. Amestecăm până când se va încorpora foarte bine, iar spre final adăugăm și un praf de sare.
Pasul 8. Brioșele noastre sunt gata, așa că le vom scoate de la cuptor și le vom lăsa puțin să se răcească, pentru ca mai apoi să le scoatem din tavă. Punem glazura de cremă de brânză într-un poș sau într-o pungă și începem să ornăm brioșele noastre așa cum ne dorim, iar apoi le vom orna cu câteva bomboane verzi și galbene, dar și unele în formă de căciulă lui Moș Crăciun. Puteți utiliza orice alte ornamente de Crăciun doriți, iar rețeta este gata!
Brioșele Red Velvet de Crăciun sunt gata și se pot servi. Poftă bună!