Tort Red Velvet. Prepară chiar la tine acasă un tort renumit și preferat de nenumărate persoane!

red velvet cake

Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort Red Velvet.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort Red Velvet, preparat așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Tort Red Velvet 

Rețeta delicioasă de Tort Red Velvet, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Red Velvet este de 30 de minute 

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta de Tort Red Velvet este pentru 6 persoane 

Citește și: Ciorbă rece cu legume și kefir. Un alt fel de ciorbă, cunoscută sub numele de Okroshka!

tort red velvet
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!

Ingrediente – Tort Red Velvet 

ingrediente pentru blat 

  • 10 ouă 
  • 450 g de zahăr granulat 
  • 200 g de unt, la temperatura camerei 
  • 200 ml de ulei 
  • 300 g de iaurt 
  • 700 g de făină 
  • 30 g de pudră de cacao 
  • 5 g de  bicarbonat de sodiu 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie 
  • sare 
  • 5 picături de colorant alimentar roșu 

ingrediente pentru crema de brânză  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • 600 g de mascarpone 
  • 300 g de zahăr pudră cu aromă de vanilie 
  • 200 g de unt, la temperatura camerei 
  • 200 ml de smântână pentru frișcă 
  • sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

red velvet cake
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Tort Red Velvet 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tort Red Velvet, este să începem prin a preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 °C. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mici, în care vom separa albușurile de gălbenușuri.
    Peste albușuri vom presăra puțină sare, după gust, iar ulterior cu ajutorul mixerului le vom amesteca până când vom obține o bezea. Pe de cealaltă parte, peste gălbenușuri vom adăuga uleiul și vom amesteca bine de tot pentru a se încorpora cât mai bine cu putință. 
  3. A venit momentul să ne ocupăm și de unt, care este la temperatura camerei, pe care îl vom adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari și vom adăuga jumătatea din cantitatea de zahăr granulat peste el. Tot cu ajutorul mixerului vom amesteca și aceste 2 ingrediente până când vom obține o compoziție cât mai cremoasă cu putință, iar apoi vom adăuga treptat și gălbenușurile amestecate cu ulei și omogenizăm compoziția. În continuare, vom încorpora tot în această compoziție și iaurtul, bicarbonatul de sodiu, pe care l-am stins în prealabil cu zeama de la lămâie. 
  4. Acum vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari în care vom cerne prima dată făina pe care am amestecat-o cu pliculețul de praf de copt, dar și cu pudra de cacao. Acest amestec se va adăuga apoi treptat peste compoziția pe care am pregătit-o anterior iar odată încorporate ambele, vom picura deasupra și colorantul alimentar roșu, amestecăm puțin, și încorporăm apoi lingură cu lingură bezeaua de albușuri. 
  5. Pregătim și tava noastră pentru tort, pe care așezăm hârtie de copt, iar ulterior întindem compoziția toată, cu ajutorul unei spatule cât mai uniform cu putință, și introducem tava la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 35 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa blatul de tort să se răcească deoparte, pentru ca ulterior să îl secționăm în 3 părți egale. 
  6. În timpul în care blatul nostru se prepară, vom pregăti și noi crema de brânză. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, mascarpone, zahărul pudră, ingrediente pe care le vom amesteca, tot cu ajutorul unui mixer până în momentul în care vom obține crema dorită. Separat vom mixa și frișca, pe care ulterior o vom adăuga peste crema de brânză, amestecându-le împreună pentru a obține o cremă mai consistentă. Presărăm și puțină sare, după gust, apoi crema se introduce în frigider până în momentul în care este gata blatul nostru. 
  7. Acum că atât crema cât și blatul nostru sunt gata, vom întinde crema în straturi uniforme, peste blaturile de tort, așezând câte un strat de blat, ulterior altul de cremă, ultimul fiind unul de cremă, pe care îl vom decora cu câteva firmituri din blat. Tortul se va introduce la frigider timp de cel puțin 2 ore, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

red velvet cake ingredients
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Batoane Granola. Pentru un mic-dejun sănătos!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies