Fursecurile de Crăciun reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. În atmosfera încântătoare a sărbătorilor, când aroma scăunelului de brad și zâmbetele pline de bucurie se contopesc, descoperă arta sublimă a bucătăriei de Crăciun cu aceste fursecuri magice.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de fursecuri de Crăciun. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase fursecuri de Crăciun, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Fursecuri de Crăciun
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de fursecuri de Crăciun, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp de răcire – 4 ore
Timp total – 4 ore și 50 minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Porții – 14 persoane
Ingrediente – Fursecuri de Crăciun
Ingrediente pentru fursecuri
- 350 g făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de ghimbir măcinat
- puțină nucșoară răzuită
- un sfert de linguriță de cuișoare
- sare
- 180 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr brun
- 80 ml melasa (sirop din trestie de zahăr)
- un ou întreg
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură
- 2 albușuri de ou
- 100 g zahăr pudră
- colorant alimentar (în funcție de culoarea dorită)
Ingrediente pentru decor
- câteva bomboane (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 14 fursecuri. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare- Fursecuri de Crăciun
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, în care vom turna 350 de grame de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de scorțișoară, 2 lingurițe de ghimbir măcinat, puțină nucșoară răzuită, dar și un sfert de linguriță de cuișoare, alături de un sfert de
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de un mixer, în bolul căruia vom adăuga 180 de grame de unt (la temperatura camerei) și pornim mixerul, pentru a-l amesteca. Apoi vom adăuga peste unt și 150 de grame de zahăr brun și le vom amesteca până vom obține o textură cremoasă.
Din când în când, este nevoie să oprim mixerul, iar cu ajutorul unei palete să aducem conținutul în mijloc, pentru ca mai apoi să continuăm mixatul.Pasul 3. În continuare, tot în acest bol, vom adăuga și 80 de mililitri de melasa (sirop din trestie de zahăr), treptat, în timp ce continuăm să amestecăm foarte, foarte bine. Apoi adăugăm și un ou întreg, dar și o esență de vanilie și le mai mixăm timp de aproximativ un minut, pentru a se încorpora mai bine.
Pasul 4. A venit timpul să combinăm cele două amestecuri din boluri. Așadar, vom turna peste amestecul de ingrediente umede, și amestecul de ingrediente uscate. Mixăm până în momentul în care se vor combina uniform, începând de la un nivel mai mic, iar apoi treptat crescând. La final, vom amesteca și cu o spatulă, pentru a ne asigura că totul este așa cum trebuie.
Pasul 5. Aluatul obținut se va împărți în două părți egale, care se vor așeza pe o folie alimentară, separat. Le întindem puțin cu sucitorul, până vom obține o formă aproape dreptunghiulară (cu cât mai mare este suprafața acesteia, cu atât vom obține mai multe fursecuri). Aluatul se pune în frigider timp de 4 ore sau chiar peste noapte.
Pasul 6. Odată ce aluatul s-a răcit îndeajuns de mult, îl scoatem de la frigider și vom preîncălzi și cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. Apoi pe o suprafață plată vom presăra puțină făină și așezăm aluatul nostru, pe care îl vom presăra și pe acesta cu puțină făină.
Pasul 7. Acum vom lua formele noastre de fursecuri (omuleți, brăduți, steluțe, inimioare, căsuțe, ghetuțe etc.) și vom începe să formăm fursecurile. Le putem așeza direct pe hârtia de copt, pe care am așezat-o în tava de cuptor. Continuăm să formăm fursecurile noastre, până când vom rămâne fără aluat.
Pasul 8. Tava se introduce la cuptor timp de aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 9. Între timp, ne vom ocupa de glazura pentru fursecuri. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom bate spumă 2 albușuri de ou, iar mai apoi vom adăuga și 100 de grame de zahăr pudră, se amestecă, iar apoi vom pune oala la bain-marie, pe foc, până când toată compoziția se va omogeniza. Oprim focul și mai lăsăm oala la bain-marie timp de aproximativ 10 minute, cât să se mai răcească. În cazul în care vă doriți să obțineți și o glazură colorată, puteți împărți compoziția și îi puteți adăuga câteva picături de colorant alimentar (în funcție de culoarea dorită).
Pasul 10. Între timp, vom scoate și fursecurile de la cuptor și putem începe ornarea lor. Glazura se va pune într-un poș sau într-o pungă, iar cu grijă, vom începe să ornăm fursecurile, în funcție de modelul dorit. Puteți adăuga și câteva bomboane (după preferințe), iar rețeta este gata!
Fursecurile de Crăciun sunt gata și se pot servi. Poftă bună!