„Ne apucăm de cozonacii de Crăciun. Punem crema de ciocolată generos.” Rețeta cozonacilor de Crăciun a Gabrielei Cristea!

„Ne apucăm de cozonacii de Crăciun. Punem crema de ciocolată generos.” Rețeta cozonacilor de Crăciun a Gabrielei Cristea!
„Ne apucăm de cozonacii de Crăciun. Punem crema de ciocolată generos.” Rețeta cozonacilor de Crăciun a Gabrielei Cristea!

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, cum face cozonacii de Crăciun.

Gabriela Cristea este mereu prezentă pe rețelele de socializare cu preparatele sale, iar de această dată a venit cu rețeta unui cozonac delicios pentru Crăciun, pe care explică cum îl face, pas cu pas.

Rețeta cozonacului cu multă ciocolată a Gabrielei Cristea

Citește și: „Ouă caramelizate în smântână, pesto, brânză feta și roșii uscate.” Rețeta unui mic dejun delicios și rapid pregătit de Tavi Clonda

Citește și: Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios

Este Ajunul Crăciunului, iar multe gospodine pun cap la cap ultimele pregătiri pentru sărbători. Cei care au întârziat cu cozonacul în acest an, pot urma rețeta Gabrielei Cristea pentru un cozonac plin de ciocolată. Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pentru un cozonac cu aluat făcut în casă, ce folosește și care sunt cantitățile ideale pentru desertul nelipsit de pe masa românilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente:

  • 350 ml- 400 ml de lapte (călduț)
  • Unt
  • Ulei
  • 350 de grame de zahăr
  • Zahăr pudră
  • 7 ouă
  • 1 kilogram făină
  • Vanilie
  • Rom
  • 14 grame drojdie uscata
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • două plicuri de coajă de lămâie

Umplutura:

  • 240 de grame ciocolata rasa
  • 250 de grame nuca mărunțită
  • Albușurile ramase
  • Putina sare

„Ne apucăm de cozonacii de Crăciun. Avem 1 kg de făină, 400 ml. de lapte, dar încercăm cu 350 la început, 350 grame de zahăr. Începem cu drojdia, punem peste o lingură de zahăr din cantitatea totală, adăugăm un strop de lapte și amestecăm bine, mai adăugăm ceva lapte peste, amestecăm totul aici, luăm un vârf de

făină și le lăsăm deoparte. Am luat patru ouă și le separam de albuș, iar gălbenușurile le punem în altă parte, iar peste ele mai punem încă trei ouă. Punem cana de zahăr. Tot în prima compoziție punem și esențele, rom, 3 plicuri de zahăr vanilat și două plicuri de coajă de lămâie. Dăm drumul la malaxor și batem ouăle până se albește zahărul.”, a povestit Gabriela Cristea.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Gabriela Cristea a mai menționat toate cantitățile pe care le folosește pentru umplutura cozonacului și cum o parte din compoziție trebuie să ia forma unei bezele. “Drojdia a crescut, o punem peste ouă și aducem și făina. Adăugăm și laptele aproape tot și mai adăugăm după și batem aluatul până va arăta ca de clătite. În făina rămasă punem o lingură de sare și amestecăm bine, după care cernem această făină peste restul compoziției.

Ducem compoziția la malaxor și începe frământatul cozonacului. Prima frământare se face fără ulei, cam 10 minute. Încălzim 100 ml. de ulei și 50 de grame de unt, iar după prima frământare începem să incorporăm uleiul cu untul, puțin câte puțin, ca să nu înecăm cozonacii, așa se numește. Îl împachetăm, îl tragem dedesubt, îl punem înapoi și îl punem la cuptorul încins la 40 de grade, pentru dospire, timp de 20 de minute.
După ce e gata, îl scoatem și îl împachetăm din nou, apoi îl mai lăsăm la dospit încă 10 minute, cu folie deasupra.”, a mai spus Gabriela Cristea.

“Pentru umplutură am ras nuca și ciocolata, am pus albușurile cu un praf de sare.” Cum prepară Gabriela Cristea umplutura pentru cozonac

Gabriela Cristea a prezentat și cum face umplutură cozonacului, care sunt ingredientele pe care le amestecă cu laptele cald până când totul iese ca o bezea, cum întinde coca, dar și cât stă acesta la copt.

“Pentru umplutură am ras nuca și ciocolata, am pus albușurile cu un praf de sare și bat bine albușurile. Adăugăm și niște zahăr vanilat și batem până se face ca o bezea. După punem nuca și ciocolata. Întindem cozonacul, iar prima dată punem crema de ciocolată generos, iar peste punem o treime din crema făcută mai devreme, tot așa, să fie generos. Tăiem compoziția la jumătate, împachetăm cele două bine, apoi îl împletim. Ultima dospire o fac în pungă, la 40 de grade, până se face dolofan. Amestec un gălbenuș de ou cu sare și lapte călduț și îi ungem. Timp de 20 de minute nu mai umblăm la ei în cuptor. După 25 de minute le pun și niște capace de aluminium, ca să fiu sigură că nu se ard, mai scad temperatura și îi mai las 25 de minute. După ce i-am scos, am un sirop cu apă și zahăr cu care îi stropim foarte bine.”, a mai povestit Gabriela Cristea.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„Ouă caramelizate în smântână, pesto, brânză feta și roșii uscate!” Rețeta unui mic dejun delicios și rapid pregătit de Tavi Clonda

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies